Barbartek Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 CześćW moim nowym SP200 występuje takie dziwne zjawisko. Po przedstawieniu gaina na "high", kiedy odkręcam potencjometr od zera, to dźwięk najpierw pojawia się jedynie w prawejj słuchawce. Po przekręceniu potencjometru dalej, wszystko się wyrównuje. Zdarzyło się Wam kiedyś takie zjawisko? To normalne, czy wzmak do wymiany? Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 To cecha potencjometru. Niektóre typy tak mają. Możesz próbować wymienić na inną sztukę wzmacniacz, tylko żeby sprawdzili, że w tej innej tak nie ma, o ile Ci to przeszkadza, tzn. występuje na głośności, której zdarza Ci się używać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbartek Posted August 29, 2020 Author Report Share Posted August 29, 2020 No właśnie zdarza mi się słuchać bardzo cicho. Ten wzmak to prawdziwa elektrownia Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blizniak Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 Jak słuchasz cicho to obejdzie się bez high gainu. A problem jest bardzo bardzo częsty przy tanich potencjonetrach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 Głownie po to masz właśnie wybór gaina żeby go dobrać do słuchawek. Większość potencjometrów tak ma. Jak chcesz mieć idealnie równo od samego dołu to musisz poszukać daca z cyfrową kontrolą glośności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 1 godzinę temu, Barbartek napisał: Cześć W moim nowym SP200 występuje takie dziwne zjawisko. Po przedstawieniu gaina na "high", kiedy odkręcam potencjometr od zera, to dźwięk najpierw pojawia się jedynie w prawejj słuchawce. W aune x7s na max gain mam nawet tak, że po ściszeniu do zera nadal słyszę muzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majkel Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 2 godziny temu, Blizniak napisał: Jak słuchasz cicho to obejdzie się bez high gainu. A problem jest bardzo bardzo częsty przy tanich potencjonetrach. Vishay P9A raczej tani nie jest, a w nim to jest nagminne, przykładowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g88 Posted October 29, 2020 Report Share Posted October 29, 2020 (edited) Ja mam trochę inne pytanie co do potencjometru głośności. Czy u was też występuje taki luz boczny, nie trzeba dużo siły, żeby ruszać nim na wszystkie strony, jakby był źle osadzony. Nie wiem, czy to normalne, czy reklamować ? 😕 Edited October 29, 2020 by g88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MP3store MP3store Krakow Posted October 29, 2020 MP3store Report Share Posted October 29, 2020 Ciężko na podstawie opisu ocenić jak duży luz występuje w Twoim urządzeniu. Jeśli chodzi o urządzenie demonstracyjne u mnie w sklepie na gałce głośności występuje niewielki luz. Jeżeli chcesz bardziej konkretnej odpowiedzi nakręć może jakiś krótki filmik i podeślij do mnie na krakow@mp3store.pl i wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mantr Posted October 29, 2020 Report Share Posted October 29, 2020 U mnie też jest, ale trzeba naprawdę delikatnie i powoli kręcić gałką żeby to wyczuć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts