getz Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Pamiętacie tego goscia który jako pierwszy kupił Vibeza - i jego heroiczne odkrywanie i zmaganie się z tą " terra incognita " Facet na najwyrazniej żyłkę odkrywcy , bo teraz jako pierwszemu udało się zamontować na Karmie zamiast twardego dysku 8GB kartę CF ( niestety kosztowało go to trochę - konkretnie 210 $ ) Więcej na >> http://www.riovolution.org/thread/568;nocount Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzique Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 gdzies na head-fi mi sie przewinął temat o flashu w Karmie, ale nie sądziłem, że to zadziała jednym słowem : :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javacris Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 wow, jestem ciekaw ile teraz jest karmy w tej karmie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtd Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Duże cf-y są trochę drogie - ostatnio w sklepie koło mnie była promocja i mieli 16GB za 1199pln Ale opróćz tego to pomysł całkiem fajny - tylko nie za bardzo widzę sens. Karma nawet po zainstalowaniu flasha zamiast hdd jest duża i nieporęczna i do biegania ani innych aktywności się nie nadaje, a skoro tak to po co zmniejszać pojemność? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 brak dysku = brak "dźwięków" pochodzących od dysku = jeszcze lepsza jakość dźwięku ;] nie mówiąc już o lepszej wytrzymałości i pewnie mniejszym zużyciu baterii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 ...i mniejszej wadze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
świstak Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 taka karma na flashu duuuuzo dluzej pociagnelaby na baterii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 za co poświęcił bym te 2GB pojemności - 16GB na flashu to duuużo O_o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtd Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 16 a 20 to chyba 4GB Tylko pytanie czy oprócz poświęcania tej pamięci poświęciłbyś 2kpln (czyli skromnie licząc ponad 3-4x karma z e-baya z przesyłką) na kartę 16GB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Karma ma dysk "20GB", co oznacza realną pojemność 18,6GB (czyli po zaokrągleniu 18GB) ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosiu Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Karta 16 GB bedzie miala 15 GB, wiec roznica wyniesie 3,5 GB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
getz Posted May 12, 2007 Author Report Share Posted May 12, 2007 A ja podejrzewam że facet nie spocznie na laurach i postara się teraz upchnąć w Karmie taki oto adapter na dwie karty CF 30 $ za adapter + 300 $ na drugą kartę 16GB CF i z Karmy flash 8GB zrobi się Karma flash 24 GB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtd Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Ew można wrzucić 2 karty 16GB i kosztem 2,5k-3k pln mieć karmę 32GB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 I zycie nabiera kolorow a co dopiero bedzie jak karty 32 GB beda w sprzedazy - druga mlodosc karmy ? Chyba tak tylko musimy poczekac az karty sie upowszechnia. Kiedy karty beda w cena dla mas. Wtedy tylko karma z uszkodzonym dyskiem i gotowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzique Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 I zycie nabiera kolorow a co dopiero bedzie jak karty 32 GB beda w sprzedazy - druga mlodosc karmy ? Chyba tak tylko musimy poczekac az karty sie upowszechnia i karty beda w cena dla mas. Wtedy tylko karma z uszkodzonym dyskiem i gotowe ja juz chyba nabęde jedną "na zapas". Jak przeszczepy staną sie modne, może być niezły problem żeby Karme wogole kupić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Hmm no wlasnie widze na ebay takiego zawodnika ktory ma karmy bez dysku za 50$ + P&P takze hmm na prawde atrakcyjnie to wyglada dla mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 Zaczynam się napalać to rozwiazanie BTW czemu nie widzę tych wstawionych zdjeć - mam tylko napis "obrazek". a z chęcią bym je obejrzał.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted May 12, 2007 Report Share Posted May 12, 2007 może odznaczyłeś w ustawieniach forum "pokazuj obrazki"? ;] ... bo obrazki się wyświetlają bez problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogorek Posted May 13, 2007 Report Share Posted May 13, 2007 Chyba zapominacie, ze w KARMIE oprócz dysku awarii ulegają elementy nawigacji: joy, kółko Przycisk POWER (@khron) Przyciski do głośności (@getz) Gdyby była solidniejsza w konstrukcji i dysk byłby jej jedynym problemem to mógłby to być "hit" Czyli KARMA forever. @wtd -> KARMA wcale nie jest "nieporęczna" a jej brzmienie rekompensuje wszystko. Nie zmienię jej na nic, nawet wielkosci kolczyka do ucha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzique Posted May 18, 2007 Report Share Posted May 18, 2007 gdybym miał wolną kase na koncie to juz by była moja , ale mam udupiona w se310, shit http://www.head-fi.org/forums/showthread.php?t=241153 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Haven Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 No bez jaj - koleś chce razem z przesyłką tylko 72 euro? Kuźka mać! Chciaż fakt że trzeba by dokupić kartę pamięci... np taką http://www.allegro.pl/item196891326_datasa..._w_wa_lodz.html? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ron Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 a ja poprosze taka modyfikacje dla iAudio X5! w ogole widzieliscie juz cos takiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 http://geektechnique.org/projectlab/767/pu...almost-any-ipod A tutaj macie mod dla iPoo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ron Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 ale ten mod chyba bedzie mozna rownie dobrze zastosowac dla X5 bo chyba te same nawet Toshiby sie w nich kreca ? czy inne interfejsy sa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forza Lazio Posted May 22, 2007 Report Share Posted May 22, 2007 ale ten mod chyba bedzie mozna rownie dobrze zastosowac dla X5 bo chybate same nawet Toshiby sie w nich kreca ? czy inne interfejsy sa? W Karmie jest kompletnie inny dysk - Hitachi, a nie Toshiba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts