Moderator Popular Post kurop Posted June 3, 2019 Moderator Popular Post Report Posted June 3, 2019 Wrocławska MiTa czyli spotkanie miłośników muzyki i sprzętu z Forum MP3Store edycja czerwiec 2019 Po kilkuletniej przerwie nasz kolega z forum Piotrek (Corvin74) wskrzesił we Wrocławiu ideę wspólnych spotkań dla miłośników sprzętu audio i muzyki. Ponownie pojawiła się możliwość wspólnego przesłuchiwania sprzętu, analizowania brzmienia jak również integracji przy piwku i dobrej Pizzy . Nowa forma spotkania zakłada tworzenie zamkniętej grupy z której każdy przynosi ze sobą ciekawy sprzęt i umożliwia innym sprawdzenie go. Nowa Wrocławska MiTa odbywa się dzięki uprzejmości Piotrka oraz firmy Q4 Net Sp. z o.o. która zapewniają świetną salkę konferencyjną zdolną pomieścić dwadzieścia kila osób wraz z masą fajnego sprzętu. Każdy audio geek ma w sobie coś z dużego dziecka dlatego 1 czerwca to idealna data żeby się spotkać. Meet drugi już raz odbył się w siedzibie Q4 Net gdzie spędziliśmy w zasadzie cały dzień. Na stole tym razem leżało chyba najwięcej pieniędzy w sprzęcie w historii wrocławskich spotkań a ciepło z ilości i rozmiarów lampowych wzmacniaczy dawało nieźle popalić klimatyzacji która ledwo wyrabiała. Oprócz forumowiczów obecni byli również producenci Lucarto Audio i WBA oraz dystrybutorzy MP3Store oraz Audeos. W imieniu MP3Store pokazałem nowości z niedawnych targów Hi-End Munich w postaci nowych modeli Astell & Kern’a SP2000 oraz Kann Cube. Nie mniejszą nowością były też jeszcze gorące modele FiiO w tym świetne hybrydowe IEM’y FH7 oraz playery M5 oraz M11. Ciekawostką były również zaktualizowane modele słuchawek od Campfire Audio IO, Polaris 2 oraz Andromeda 2. Stacjonarną propozycją był zestaw Ifi ProIDSD, Ican Pro oraz Pro IESL spięty z Elektrostatami Mr Speakers Voce. Przyniosłem również Shure SRH1540 i SE846. Audeos przywiózł ze sobą cały pakiet słuchawek i kabli Oriveti, oraz sprzęt od Aune (głównie s6 i s7) oraz Burson’a w tym Conductor V2+. Ciekawostką były też unikatowe tipsy silikonowe Erpro z cząsteczkami grafenu oraz słuchawki Empire Ears. Swoje wzmacniacze zaprezentował również Łukasz z Lucarto. Są to nowocześnie wyglądające i niezwykle interesujące nowe produkty z zakresu sprzętu słuchawkowego oraz głośnikowego. Chłopaki z WBA nie zawiedli i ponownie przybyli z całą masą klocków w tym nowym modelem jeszcze przedpremierowym. Na stole można było znaleźć także inne klocki stacjonarne w tym np. Cambridge Audio AZUR 851N, Hegel HD30 czy Cayin HA-1A mk2 Forumowicze przynieśli między innymi takie słuchawkowe cuda jak AKG K812 z custom kablami, K712 z kablem ze skrętki które chyba okazały się hitem całego spotkania szczególnie w kategorii ceny do możliwości, Pioneer SE-Monitor5 , Audio Technica AD-2000, HiFiman He-1000 i HE-500, Fostex TH900, Audeze LCD2 Classic, oraz wynalazek od KEF w postaci modelu Space One Wireless Ze źródeł przenośnych moim numerem jeden był legendarny Colorfly C4 w stanie jak z pudełka, ale można było też spotkać bardziej popularne modele takie jak FiiO X7 II oraz Ibasso DX150. Ciekawostką był też lampowy przenośny Little Bear. Podsumowując wrocławskie spotkania forumowe wróciły do gry w nowej, lepszej formie. Świetnie jest spotkać się z wami na żywo, posłuchać wspólnie sprzętu, pooglądać, napić się piwa czy zjeść pizzę. Według romowy z Piotrkiem następna Wrocławska MiTa planowana jest na jesień 2019 po Audioshow. Mam nadzieję że wypali i znowu będziemy mogli się spotkać tak jak w sobotę. Specjalne podziękowania kierujemy w stronę inicjatora i gospodarza całego spotkania Corvina74 oraz firmy Q4 Net Sp. z o.o. Jeżeli chcecie to wasze wrażenia z meetu mogę przekleić z drugiego tutaj. 18 1 Quote
BitWolf Posted June 3, 2019 Report Posted June 3, 2019 (edited) Dorzucę tutaj wszystkie fotki jakie zrobiłem. W międzyczasie opiszę najbardziej znaczące dla mnie pary:CA IO/Polaris/Andromeda - bardzo mocno się zawiodłem, chociaż winię za to tipy więc dam jeszcze szansę w przyszłościEmpire Vantage/Legend X - Vantage niepozorne dopóki nie wejdzie kick w tracku... wtedy robią się z nich basoarmatki / Legend X po prostu pięknie, to jest brzmienie do którego dążę.DT880 Premium - Odkąd tylko usłyszałem o tym niesławnym Treble Peak'u to zakładając je miałem wewnętrzny niepokój... ale jednak niepotrzebny bo jak się okazuje ich brzmienie naprawdę mi przypasowało.HE1000 - To było dziwne doświadczenie. Pierwszy kontakt z planarami i od razu poleciałem do HE1000. Odpaliłem sobie Hansa Zimmera, zacząłem się wsłuchiwać po czym... w rękach zacząłem czuć coraz większe mrowienie i niedowład... po pewnym czasie odniosłem wrażenie jakby wysysały ze mnie energię życiową. Przy drugiej próbie już posiedziałem znacznie dłużej zmieniając już repertuar na coś bardziej rozrywkowego ale i tak nawet 2 godziny później mocno bolała mnie głowa.Zmodowane CALe Blondyna - chyba najlepsze zamknięte słuchawki jakie słyszałem Na koniec jeszcze chciałbym dodać, że było to moje pierwsze zapoznanie się z planarami gdzie miałem okazję posłuchać LCD2C, Ether 2 no i HE1000... i muszę powiedzieć, że... nie urzekły mnie... Planarne brzmienie zdecydowanie nie jest dla mnie. Także na koniec serdecznie chciałbym podziękować za zorganizowanie meeta jak i wszystkich rzeczy z nim związanych. Na początku cholernie się stresowałem wchodząc do budynku ale skończyło się naprawdę miło spędzonym dniem. Edited June 3, 2019 by BitWolf 4 2 Quote
Corvin74 Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 Ja ze swojej strony jeszcze raz chciałbym wszystkim podziękować za zaangażowanie oraz czas jaki razem spędziliśmy na meet. Mam już zapewnienie od firmy że możemy organizować kolejne spotkania, myślę że dobrym terminem będzie czas po AudioShow w Warszawie - co wy na to? 8 1 Quote
ZebLong Posted June 13, 2019 Report Posted June 13, 2019 Tyle dobra... Garty za zgrany kolektyw Quote
Recommended Posts