johnys Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 (edited) W tym wątku chciałbym się pochwalić kablami analogowymi mojej konstrukcji. Kablami analogowymi zajmuję się już od paru lat i opracowałem własny sprawdzony projekt interkonektu, który naprawdę robi różnicę w każdym przyzwoitym systemie audio. Zbudowany jest z trzech ekranowanych przewodów z których każdy ma 2 przewodniki więc łącznie z 6 przewodów na kanał a cała jego istota brzmienia bierze się z odpowiedniego połączenia ekranowanych kabli i ich geometrii. Opracowałem również referencyjny kabel do połączenia mobilnych odtwarzaczy do stacjonarnego wzmacniacza słuchawkowego. Wykonany jest z miedzi litej OCC pokrytej 5 mikronami złota oraz niektóre przewodniki są pokryte 5 mikronami srebra. Każdy z przewodników jest emaliowany a potem zaopatrzony w izolację teflonową. Całość w oplocie techflex prezentuje się jak poniżej. Edited December 14, 2016 by johnys 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mageryks Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Dostałem kabel do kilkudniowych testów. I już został. Naprawdę robi różnicę Warto przetestować u siebie, żeby wyrobić sobie własne zdanie. Mi się bardzo podoba. Równy, dobrze brzmiący w moim systemie interkonekt RCA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
loszmi Posted November 15, 2017 Report Share Posted November 15, 2017 Mam kabel telekomunikacyjny. Chyba Ci wyslę na testy ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnys Posted August 6, 2019 Author Report Share Posted August 6, 2019 (edited) W ofercie posiadam również 10 żyłowy kabel głośnikowy na wtykach typu rurki BFA skręcane. Istnieje opcja innej konfekcji np. w bi-wire Kabel wygląda tak: Więcej Info na maila. Jest możliwość wypożyczenia kabla do odsłuchu. Edited August 6, 2019 by johnys 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts