Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Krótka relacja z wizyty w Singapurze - Zeppelin Audio&Co / Hangout by Crinacle

dex555

Recommended Posts

7 minut temu, Najner napisał(a):

Mocne IEMy przesłuchane! Ciekaw jestem jakby te topowe brzmiały w porównaniu do "naszych" topowych Lime Ears Anima.

No właśnie.

Już kiedyś poruszyłem tę kwestię - cudze chwalimy, swego nie znamy.

Wśród zalewu wszelakich producentów ze wschodu zapominamy, że i na naszym podwórku coś powstaje.

Wracając do tematu: @dex555 - świetna relacja. Bardzo przyjemnie się czytało.

Życzę jak najwięcej takich podróży!

1 minutę temu, HappyBlack napisał(a):

No właśnie.

Już kiedyś poruszyłem tę kwestię - cudze chwalimy, swego nie znamy.

Wśród zalewu wszelakich producentów ze wschodu zapominamy, że i na naszym podwórku coś powstaje.

Wracając do tematu: @dex555 - świetna relacja. Bardzo przyjemnie się czytało.

Życzę jak najwięcej takich podróży!

Dziekuję serdecznie, cieszy mnie iż przyjemnie sie czytalo. Pozdrawiam :)

@dex555 dziękuję za podzielenie się relacją oraz za dokonanie zestawienia 🙂👍🥇 Nie ukrywam, że Subtonic Storm kuszą pomimo ceny :) Mam nadzieję, iż w przyszłości znajdą się u Ciebie🙂

3 minuty temu, Tytus1988 napisał(a):

@dex555 dziękuję za podzielenie się relacją oraz za dokonanie zestawienia 🙂👍🥇 Nie ukrywam, że Subtonic Storm kuszą pomimo ceny :) Mam nadzieję, iż w przyszłości znajdą się u Ciebie🙂

Proszę bardzo :) Oczywiście chciałbym pewnego dnia móc być w ich posiadaniu. Na ten moment wydaje się to daleka droga, ale Crimsony to coś realnego i pewnie w tym kierunku będę szedł.

@dex555 też uważam, że warto iść drobnymi krokami do celu. Trzymam kciuki, aby jak najszybciej zagościły u Ciebie Crimsony, a potem trafiła się dobra oferta na wymarzone Stormy🙂👍

Przy okazji chciałbym się zapytać, jakbyś porównał brzmienie Crimsonów do HD800S, bo ta szeroka scena na boki natychmiast przywołuje skojarzenie z nimi. Na 800ach (bez s) też mam czasami wrażenie takiego rozerwania kanałów. Czy Crimsony oferują podobną przestrzenność, są porównywalnie/bardziej rozdzielcze, szczegółowe, czystsze i cieplejsze od nich? Z góry dziękuję! :)

• Like 1

@Tytus1988 To oczywiście będzie subiektywne zdanie i też trzeba wziąć pod uwagę, że słuchawki były słuchane tylko z Mojo 2. Być może z zestawem stacjonarnym te Hd800s by pokazały znacznie więcej. Biorąc pod uwagę to, co miałem okazję usłyszeć to uznałbym Crimsony za lepsze słuchawki. Poprawne w całym zakresie, czystsze brzmienie od Sennheiser HD800S. Są ciepłe, nigdy nie ma problemów z górnymi rejestrami. 

Ten adapter wchodzi do dwóch gniazd mojo?
Tak. W dwa gniazda jednocześnie

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

• Thanks 1

Słyszałem już o turystyce kulinarnej, religijnej, ale o turystyce słuchawkowej nigdy
Plus za zdjęcie z Crinaclem
Hehe wiadomo, że to nie był jedyny cel wizyty w Singapurze. Ale jeden z głównych. Ciekawość tak niestety działa :D

21 godzin temu, side napisał(a):

Ten adapter wchodzi do dwóch gniazd mojo?

Tak. Jest widoczny tym zdjęciu- Pw audio

aced836cc8dc3a7fa2d89dd6161e08a8.jpg

Edited by lobuz1

23 godziny temu, dex555 napisał(a):

@Tytus1988 To oczywiście będzie subiektywne zdanie i też trzeba wziąć pod uwagę, że słuchawki były słuchane tylko z Mojo 2. Być może z zestawem stacjonarnym te Hd800s by pokazały znacznie więcej. Biorąc pod uwagę to, co miałem okazję usłyszeć to uznałbym Crimsony za lepsze słuchawki. Poprawne w całym zakresie, czystsze brzmienie od Sennheiser HD800S. Są ciepłe, nigdy nie ma problemów z górnymi rejestrami. 

Tak. W dwa gniazda jednocześnie

Jak najbardziej rozumiem i dziękuję za podzielenie się spostrzeżeniami na temat Crimsonów🙂👍 Będę miał je na hifisharkowym oku 😉

• Like 1