maciux 3,706 Report post Posted December 2 Nowy, zbalansowany i śliczny BTR5 to najnowszy adapter Bluetooth FiiO, który imponuje specyfikacją. Ma podwójny przetwornik ESS Sabre ES9218P, dodatkowe wyjście zbalansowane, wyświetlacz OLED i generuje dużo mocy. Czyżby pogromca Radsone EarStudio ES100? Poprzednik BTR5, model BTR3 poległ w konfrontacji z EarStudio ES100. Starszy adapter FiiO z pewnością robił większe wrażenie aluminiowo-szklaną obudową, ale nie oferował wyjścia 2,5 mm, generował mniej mocy i nie brzmiał tak dobrze, jak konkurent od Radsone. Model BTR5 to już bezpośrednia odpowiedź na EarStudio ES100 – producent sam śmiało porównuje specyfikację obu modeli w materiałach promocyjnych. Rzeczywiście jest się czym chwalić – BTR5 generuje 80 mW mocy przez wyjście 3,5 mm oraz aż 220 mW przez wyjście 2,5 mm, czyli prawie 2,5 razy więcej od ES100. Sprawdziłem, jak BTR5 wypada w porównaniu z FiiO BTR3, Astell&Kern AK XB10 oraz właśnie EarStudio ES100. https://kropka.audio/test/wzmacniacze/fiio-btr5-recenzja/ 8 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jaro54 2,333 Report post Posted December 2 Super recenzja, trza brać jak tylko się pojawi znów na Ali. Jednak miałem rację że BTR5 na najwyższym podium 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
kordal 217 Report post Posted December 2 Jeszcze bardziej przekonałeś mnie do zakupu Ekran wyświetla częstotliwość próbkowania podczas pracy w trybie DAC USB? Bo gdzieś tak pisali, ale u Ciebie takiej informacji nie znalazłem. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lord Rayden 3,356 Report post Posted December 2 W konfrontacji BTR3 i AK XB10 wybrałem Trójkę. ES 100 był wtedy słabiej dostępny i badziewnie wyglądał. Teraz oferuje go mp3store. Za późno. No więc czekamy na BTR5 ! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
zdzichon 226 Report post Posted December 2 (edited) Czyli klasyczne techniczne granie na Sabre, no to przynajmniej już nie mam dylematu, chociaż jak będzie okazja to spróbuję, może akurat synergia będzie. Dzięki za reckę Maciux, chyba pierwsza w necie. Kupuj Lordzie, dasz znać jak gra z Oppo, a jak ochota najdzie to się wymienimy Marzy mi się nowy Radsone z mocą BTR5 i sygnaturą oryginału, ale gość który przy nim majstrował, a teraz robi dla Qudelix zarzucił bardzo obiecujący projekt początkowy i robi to co wszyscy czyli 2xES9218P. Acha, pytanie - EQ działa na LDAC? Edited December 2 by zdzichon 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
maciux 3,706 Report post Posted December 4 W dniu 2.12.2019 o 18:29, kordal napisał: Jeszcze bardziej przekonałeś mnie do zakupu Ekran wyświetla częstotliwość próbkowania podczas pracy w trybie DAC USB? Bo gdzieś tak pisali, ale u Ciebie takiej informacji nie znalazłem. Tak, wyświetla częstotliwość próbkowania. W dniu 2.12.2019 o 21:22, zdzichon napisał: Czyli klasyczne techniczne granie na Sabre, no to przynajmniej już nie mam dylematu, chociaż jak będzie okazja to spróbuję, może akurat synergia będzie. Dzięki za reckę Maciux, chyba pierwsza w necie. Kupuj Lordzie, dasz znać jak gra z Oppo, a jak ochota najdzie to się wymienimy Marzy mi się nowy Radsone z mocą BTR5 i sygnaturą oryginału, ale gość który przy nim majstrował, a teraz robi dla Qudelix zarzucił bardzo obiecujący projekt początkowy i robi to co wszyscy czyli 2xES9218P. Acha, pytanie - EQ działa na LDAC? Dobre pytanie, niestety nie. Przez AptX HD za to śmiga jak należy. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Najner 773 Report post Posted December 5 W dniu 2.12.2019 o 21:22, zdzichon napisał: Marzy mi się nowy Radsone z mocą BTR5 i sygnaturą oryginału, ale gość który przy nim majstrował, a teraz robi dla Qudelix zarzucił bardzo obiecujący projekt początkowy i robi to co wszyscy czyli 2xES9218P. Zobaczymy jak pojawią się recki Shanling UP4 - słyszałem nieoficjalnie od pewnych vipów forumowych, że może być hit Niby układ DAC jak BTR5, zobaczymy jak z implementacją i wzmakiem. 19 godzin temu, maciux napisał: Dobre pytanie, niestety nie. Przez AptX HD za to śmiga jak należy. Dziwna sprawa, biorąc pod uwagę, że to w tym momencie najbardziej popularny codec. Trochę lipa. Miałeś już okazję sprawdzić baterię? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jaro54 2,333 Report post Posted December 5 29 minut temu, Najner napisał: Zobaczymy jak pojawią się recki Shanling UP4 - słyszałem nieoficjalnie od pewnych vipów forumowych, że może być hit Niby układ DAC jak BTR5, zobaczymy jak z implementacją i wzmakiem. Przewaga po balansie BTR5 nad Up4 o 60 mW, dość sporo moim zdaniem 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites