radekos 1 Posted December 16, 2020 Report Share Posted December 16, 2020 W dniu 24.04.2020 o 13:24, pua napisał: Nareszcie dotarł ale na razie trzeba będzie zrobić kable do balaced na szybko podpięte creative aruvana live i powiem dźwięk bogaty faktycznie rozciągnięty po same skraje pasm w dół i w górę jest dynamicznie . Jeaęsto może to ten nowy xmos 216 ma większą przepustowość. pua, nie wiem o co chodzi ale u mnie jak odtwarzam pliki dsd przez foobar na wyświetlaczu dac nie pokazuje mi DSD. Czy to kwestia konfiguracji foobar? 5 minut temu, radekos napisał: pua, nie wiem o co chodzi ale u mnie jak odtwarzam pliki dsd przez foobar na wyświetlaczu dac nie pokazuje mi DSD. Czy to kwestia konfiguracji foobar? 1 Quote Link to post Share on other sites
pua 127 Posted January 28 Report Share Posted January 28 (edited) Witam może dopiero teraz to odkryłem że mam (miałem) problem z utworami MQA 44khz zielone w tidal oraz plikami. Ten sam utwór bez systemu Mqa działał idealnie po włączeniu takiego samego utworu w systemie MQA w tidal czy też poza to efekt narzucenia z pięciu koców na słuchawki tragedia. Ale da się to uleczyć poniżej link trzeba tylko zaktualizować XMOS poniżej link i fotki jaki ja miałem frimware xmos-a i fotka po zmianie Teraz po aktualizacji jest idealnie już nie ma tych problemów z MQA 44khz zielony https://todayamerican.medium.com/how-to-upgrade-the-firmware-on-your-smsl-m500-mqa-dac-63fba12c6ace Autor ostrzega że może się to skończyć ucegleniem smsl500 ja zaryzykowałem i uzdrowiłem. Ja to zrobiłem na własną odpowiedzialność w końcu to frimware xmos-a z smsl m400 W dniu 16.12.2020 o 18:42, radekos napisał: pua, nie wiem o co chodzi ale u mnie jak odtwarzam pliki dsd przez foobar na wyświetlaczu dac nie pokazuje mi DSD. Czy to kwestia konfiguracji foobar? Tak to kwestia sterowników w foobar sacd. Sorki dziś dopiero przeczytałem. Edited January 28 by pua Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts