Jump to content
Sivga & Sendy Audio - reaktywacja - specjalna oferta ×
iFi Audio xDSD Gryphon - razem możemy więcej ×

ADL by Furutech GT40 Alfa - mój lider - chcę go!

Recommended Posts

Co jest dla kogo lepsze to sprawa względna. Gt możemy kupić już za 1200Pln taka cena była w promocji. Solo to ponad 2k Pln. Solo podbarwiony, a Gt neutralny. Mnie pre się podoba jak i usb w Gt.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Co jest dla kogo lepsze to sprawa względna. Gt możemy kupić już za 1200Pln taka cena była w promocji. Solo to ponad 2k Pln. Solo podbarwiony, a Gt neutralny. Mnie pre się podoba jak i usb w Gt.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Tak to co jest lepsze jest względne i jeśli porównamy do karty z laptopa to pewnie ADL wypada lepiej ale jak porównamy do wzmaka słuchawkowego czy pre gramofonowego to wypada nawet nie słabo tylko bardzo kiepsko i jak by to były chociaż proporcje 1200/2000 to byłoby super.

• 2 weeks later...

Może ktoś się orientuję czy do ADL jest jakieś dedykowane PSU? Z PSU może udało by się więcej z tego wycisnąć. Po przesłuchaniu na AKG K701 i BD DT990 pro i Senn HD 595 najlepiej gra na HD 595 ale nie ma problemu też z w/w z BD jest już mega ciepło ale też przyjemnie

Edited by Renia239

• 1 month later...
  • 5 years later...

Odświeżam temat. Miałem zawsze wrażenie, że wszystkie pozytywne recenzje dotyczą wersji 24bit / 192kHz z taką satynową lżejszą gałką potencjometru, a wszystkie negatywne dotyczyły 24bit / 96kHz z ciemniejszą srebrną metalową gałką potencjometru. Odnosiłem takie wrażenie ponieważ byłem użytkownikiem tej pierwszej i oprócz oryginalnego zasilacza i mocy PREOUT tylko się zachwycałem brzmieniem za taką cenę - szczególnie preampa PHONO i konwertera ADC. DAC trochę za lekki basik jak na mój gust, ale tak to bardzo przyzwoita dynamika, separacja instrumentów średnica i góra, całkiem naturalna. Zachwycony brzmieniem mój teść kupił sobie, ale jak się okazało tą wersję drugą z metalowym potencjometrem (jedyne różnice w oznaczeniu to 24bit / 96kHz). Kompletnie co innego. No dobra sekcja wzmacniacza słuchawkowego taka sama, ale  DAC, PRE-IN i PRE-PHONO zupełnie co innego - duże poziomy hałasu na DACU, potencjometr mikrofonuje, PREAMP bardzo jasno gra - w porównaniu z moim to mój gra ciepło. To tyle ode mnie. Dziwna sprawa. Nawet nie wiem który jest nowszy.

Edited by Zielinsky