saudio Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 No i szkoda że już nie ma Ja się na swojego DX90 naczekałem, bo były problemy ale tak bywa, a teraz to chyba dalej się nim Grubbby cieszy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblivion Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Nie pisałem tego o tobie. Tak wypadło że po twoim poście, tylko dlatego, że mam remont na sklepie i nie mogłem do pewnych rzeczy się odnieść od razu. Przecież w twoim poście sam temperowaleś sytuacje. I co masz jakieś preordery w moim wykonaniu? Post był bezpośrednio pod moim, a posty nad moim są na zupełnie inny temat, więc za żaden zbieg okoliczności tego uznać nie można. DeVillo wcześniej cytował fragment mojego postu i znalazł w nim jakieś "ale". Więc twój post uznałem za agresję z twojej strony. Jest możliwość cytatowania czy zwracania się do danych osób, więc łatwo można odnieść się do danych osób, żeby uniknąć ewentualnych pomyłek i nieporozumień. Preordery nie, ale inne zadania jak widać tak. Edited September 18, 2015 by oblivion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 Spoko myśl sobie co chcesz. Masz do tego prawo. W żaden sposób nie nawiązałem w tekście do twojego postu, ale to nie ma znaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted September 19, 2015 Author Report Share Posted September 19, 2015 Pierwsze egzemplarze nowego ADL prawdopodobnie w październiku. Jak ktoś chętny na testy pisać @. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoundRebels Posted June 2, 2016 Report Share Posted June 2, 2016 Od momentu pojawienia się Stratosa na rynku trochę wody w Wiśle upłynęło, sporo recenzji zostało opublikowanych, więc i my dorzucamy swoje 3 grosze - link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted June 9, 2016 Author Report Share Posted June 9, 2016 Kolejny test: https://www.stereolife.pl/2628-adl-stratos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WojtekC Posted August 18, 2016 Author Report Share Posted August 18, 2016 ADL Stratos wyróżnienie na HD-Opinie Zapraszam do lektury: https://www.facebook.com/ADL-Alpha-Design-Labs-by-Furutech-Polska-851379528259832/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 No to dzisiaj w koncu udalo mi sie dorwac ten sprzecik do zabawy... No nie zachwycil. W porownaniu do Audio-GD NFB28 i sekcja DAC i amp slabsza. A dac mial fory bo jeszcze gral przez M2Tech Hiface Evo 2 !Dac gra jasniej, chudziej, z mniejszym wypelneiniem i dynamika niz AGD. Meczace, ostrawe granie i suche. Wokal bardziej matowy, perkusja bardziej kartonowa. Gora poza tym bardziej latajaca, nie tak precyzyjna a dodatkowo i pozlepiana. Scena wezsza, acz troche bardziej oddalona. Niemniej gorsza holografia, separacja niz w AGD. AGD duzo wiecej powietrza miedzy instrumentami glownie na szerokosc.Amp i kombo tak samo w porownainiu - w tym samym kierunku zmiany. Tak w skrocie szaro, nudnawo i ciasnawo w tym porownaniu. porownywalismy jeszcze z lapizatorem level2.5, calyx dac gfmod.Wzmaki dodatkowe to sonic pearl 2 i virtuss01. Ale to NFB28 wydaje sie wlasnie odpowiednim bezposrednim konkurentem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Nic tylko brać od Grubbbego AGD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 (edited) Z tego co wiem jiz sprzedany :/ Ale polecam... Od ponad roku szukam czegos co go zastapi w rozsadnych pieniadzach i jiz raz po,sprzedazy wyladowalem wlasnie z nowsza wersja po prostu. I teraz dylemat czy znow nowa wersja czy upgrade do nfb27 czy ryzykijemy nowego gustarda. Na pewno nie ADL a mialem nadzieje bo funkcjonalnoscia mi pasowal:/ Tez zeby nie bylo jako najlepsze tez najuniwersalniejsze zestawienie z calego towarzystwa wspolnie z kolega uznalismy polaczenie lampizatora z sonic pearl2. Ten zestaw po prostu pozamiatal. Co nas zdziwilo nawet calyx dac gfmod duzo nam nie namieszal przy podejmowaniu decyzji. Dla mnie to najwiekszy zawod wieczoru wrecz. Inny sposob testowania, nieco inne preferencje, inne sluchawki uzyte do testow a wnioski mielismy niemal identyczne. Acz obaj jestesmy raczej fanami lamp co tez jakos nasze preferencje skolei uwspolnia. Edited December 23, 2016 by grubbby 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Nie znam 28 ale 27 to sobie możesz odpuścić, moim zdaniem to nie będzie upgrade no chyba że o wagę chodzi, strasznie mułowaty był, ogólnie dziwny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 niegdys porownywalem nfb28 v2014 z nfb27 tez z tamtego okresu i faktycznie nie byl to upgrade wart tej ceny. niemniej nowy NFB27H jest troche przebudowany dlatego mnie kusi teraz tez soul note sd300 mnie zaciekawil... ale moze tutaj ten temat niech wroci: http://forum.mp3store.pl/topic/143080-gustard-x20-a20;-soul-note-sd300-ktos-slyszal/page-2#entry1407518 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
folab Posted June 26, 2020 Report Share Posted June 26, 2020 (edited) ;l Edited June 26, 2020 by folab 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts