all999

Fiio X5 III

1530 postów w tym temacie

Czy w waszych x5III tez tak jest, że przy włączeniu utworu w szczególności pierwszego po włączeniu Fiio jest takie delikatne pykniecie w słuchawkach? Często też pojawia się przy przełączaniu utworów, lecz nie za każdym razem , lecz co któryś kolejny utwór. W poprzednim x5II czegoś takiego nie miałem a tu pojawia się co jakiś czas.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Nie kojarzę takiego zjawiska... Ale za to wiele innych np po wypięciu słuchawek ucieka do menu głównego w pure sound, gubi na moment kartę sd2 w menu... Jest trochę bugów, nie słuchałem dawno w sumie. Nie są to uciążliwe sprawy ale mogliby w fiio dopracować też takie niuanse.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

U mnie nic takiego nie występuje. Ani pykniecie ani gubienie kart. A słucham 5-8 godzin dziennie

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Jaro54 napisał:

U mnie nic takiego nie występuje. Ani pykniecie ani gubienie kart. A słucham 5-8 godzin dziennie

Karta znika i za sekundę się znowu pojawia, w taki sposób :P A jak wypnę słuchawki na zapauzowanym utworze to mi ucieka do głównego menu. Nie testowałem jeszcze trybu android, właściwie mało go testowałem jak na razie bo czasu nie miałem... I tak chyba jednak się sprzeda bo htc10 dobrze się sprawuje i gra duuużo lepiej jak stary S3 więc dodatkowy klocek może być zbędny...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
4 godziny temu, Vikingman napisał:

Czy w waszych x5III tez tak jest, że przy włączeniu utworu w szczególności pierwszego po włączeniu Fiio jest takie delikatne pykniecie w słuchawkach? Często też pojawia się przy przełączaniu utworów, lecz nie za każdym razem , lecz co któryś kolejny utwór. W poprzednim x5II czegoś takiego nie miałem a tu pojawia się co jakiś czas.

Jest to nagminne, jeśli włączone są te całe efekty Viper. Teraz mam je wyłączone ale faktycznie czasami mimo to słychać delikatne pyknięcie po zmianie płyty. Myślę, że to wina softu. W x5 I miałem problem ze rwaniem początków nagrań. Występowało to nie na każdej płycie ale naprawdę było wkurzające. Dopiero któraś tam aktualizacja rozwiązała problem. W x5 3 jest znacznie więcej bugów. Poza opisanymi tutaj dodam problem z fizycznymi przyciskami. Teoretycznie po odpowiedniej zmianie ustawień powinny być nieaktywne tylko przy wyłączonym wyświetlaczu a tak nie jest. Ale myślę, że wszystko stopniowo będą poprawiać. To co najważniejsze, czyli jakość dźwięku jest dla mnie bardzo ok.  

Edytowane przez rico1973

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

    Czatbox
    Nie masz uprawnień, żeby korzystać z Czatboxa
    Załaduj więcej