suVee Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Jak w temacie, ktoś się bawi w refabrishing? prośba o odpowiedź. Baterie wymieniałem rok temu jakoś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnementh Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Ja siedzę trochę w karmie. A co dolega? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suVee Posted February 10, 2012 Author Report Share Posted February 10, 2012 Hmm, oprocz odpadajacej rolki i wcisnietego hold nie chce sie uruchomic. Jutro rozkrece i moze uda mi sie cos wiecej zweryfikowc. Nie mniej zauwazylem ze zaczala sie wieszac, bez mozliwosci resetowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Ja miałem uszkodzony włącznik. Spróbuj ją uruchomić na korbkę (podłączając kabel USB wetknięty z drugiej strony do kompa) W moim przypadku działało, używałem jej w ten sposób (włączałem ją raz dziennie rano) przez długi czas Tylko był problem jak się zawiesiła, kiedy byłem na mieście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suVee Posted February 10, 2012 Author Report Share Posted February 10, 2012 Cwiczylem to wczoraj.... Iestety niezywa... Zaczyna mnie to martwic, czy w ogole nie padla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Tak jeszcze zapytam o sam przycisk reset - bo czasem bywało tak, że Karma była zawieszona ale przycisk reset zdążył (z nadużywania) się zepsuć Więc trzeba było czekać aż bateria się całkiem rozładuje, albo po prostu "wyciągnąć wtyczkę" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnementh Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Może to wina dysku? Generalnie karma się zawiesza też kiedy dysk/karta cf się wysunie trochę ze slotu - zdarzało się. Karmę zawsze można jeszcze próbować uruchomić wtykając ją do stacji dokującej. Może być taka opcja, że daughterboard nawalił i dlatego nie chce się włączyć, względnie odpadł jeden kabelek od baterii. Na zasilaczu karma wstaje? Jak masz już zepsuty hold to polecam nie skręcać karmy na śrubki - będziesz mógł ją szybko otworzyć i zresetować odłączając daughterboard. Jednak polecam wtedy uważać na przyciski głosności, można sobie fajnie rozwalić karmę przez uszkodzenie przycisku podgłasniania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suVee Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Dziś ją rozbiorę jeszcze raz. Stacje dokujaca gdzies niestety posialem, wiec nie bede mogl w ten sposob jej odpalic. Chyba, ze ktos ma na zbyciu, moglbym kupic moze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnementh Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Karma to niestety bardzo kłopotliwy sprzęt. Ja mam ze 4 stacje, ale się do tej pory nie chwaliłem, bo po co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suVee Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 A nie chcialbys sprzedac jednej dzialajacej. Rozebralem karme, wygladalomna to, ze naderwal sie jeden z kabli zasilajacych baterie. Jeszcze przelacznik hold odczepil sie na jednym lucie. Baterie dolutowalem, przycisk hold tez. Teraz sie laduje. Przy baterii przyklejony tasma jestjakis czujnik, co to moze byc? A, jeszcze niestety rolka sie slabo trzyma, matemdencje do dpadania. Jak siena,aduje karma, to moze raczy odpalic. To ile za doka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mnementh Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ten czujnik to zdaje się zapobiega przeładowaniu baterii, ale nie jest potrzebny. Rolke albo przyklej porządnie, albo olej. Pogadamy na pw może Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suVee Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 To czujnik przegrzania pewnia od ladowania baterii, troche chińska konstrukcja karma najedzona, po lutowaniu i dokladnym zlozeniu. Dziala, na razie bez zwiechy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suVee Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 Rio działa, stacja dokująca działa, ale niestety ładowarka nie daje rady jeszcze ładować. Mam nieorginalna. Ne chcce sie ktos jednej pozbyc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts