sylwek Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Witam! Założyłem ten topic aby w przyszłości nikt już nie musiał pytać o tanią DZIAŁAJĄCĄ z odtwarzaczami Sony ładowarką... Ładowarkę "podsunął" mi kolega YogiCK. http://www.centrumelektroniki.pl/Zasilacz_sieciowy_USB_1000mA_czarny_lx_G99,p43016.html Jej koszt to 15,01 zł. Koszt przesyłki pocztą po wpłacie z góry kosztuje 8 zł (jest możliwość zapłacenia natychmiastowego - mTransfer, płacę z Inteligo, Przelew24 itd). 23,01 to świetna cena w porównaniu z oryginalną która kosztuje około 100 zł. Pełna Specyfikacja ładowarki: Nazwa: USB Power Adapter Model: LX G99 Input: 100-240V, 50/60 Hz, 0.15 A Output: 5-12 V, 1 A MAX. Oto fotka potwierdzająca działanie (Sony NWZ-A815) Dzięki za uwagę, Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno63 Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 można też kupić z allegro jakąś i zrobić tego moda: http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=33797 działa(sam takową miałem(z tym modem) i a816 i e436f ładowała) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek242 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 można też kupić z allegro jakąś i zrobić tego moda: http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=33797 działa(sam takową miałem(z tym modem) i a816 i e436f ładowała) Wczoraj zakleiłem te 2 piny i faktycznie zaczęła działać ładowarka za 4,50 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianmu Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 A czy ten sposób będzie działał w a820? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwek Posted September 4, 2009 Author Report Share Posted September 4, 2009 Powinien na 99 procent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damix Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Witam niedawno kupiłem w MM taką ładowarkę Hama http://www.hama.pl/portal/articleId*167256/action*2563 za 40zł i działa bez zarzutu z sony NWZ-A826K ^^ Na plus , że mieści się w kieszeni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianmu Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Powinien na 99 procent. Właśnie próbowałem i na moim A826 nie działa . Ładowarka od Vedia A10(300ma). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwek Posted September 14, 2009 Author Report Share Posted September 14, 2009 Właśnie próbowałem i na moim A826 nie działa . Ładowarka od Vedia A10(300ma). Ja mówiłem o "mojej" ładowarce, nie o taśmowych przeróbkach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianmu Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 A jaką masz ładowarkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 A jaką masz ładowarkę? a czytałeś pierwszy post tego tematu? f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno63 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 ładowarka od a10 ładuje bez problemu e436f także a816 też powinna ładować ;p jak nie ładuje to moda wykonać(dałem linka wcześniej) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NWZ840 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Czy istnieje jakaś ładowarka działająca z nowym modelem NWZ-A840??? Na stronie Sony nie ma żadnych dodatkowych peryferiów do tego walkmana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikla Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 (edited) niestety zasilacz z pierwszego postu jest trudno dostępny. czy jakiś inny zasilacz będzie pasował? zależy mi na ładowaniu, gdyż niedługo wyjeżdżam na wakacje i nie będę miał dostępu do komputera/laptopa. proszę o linki do sklepów/allegro. pozdrawiam edit: znalazłem tą ładowarkę Hama 14056 . W którym sklepie w Warszawie ją kupię? Edited June 27, 2010 by mikla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art-S Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 niestety zasilacz z pierwszego postu jest trudno dostępny. czy jakiś inny zasilacz będzie pasował? zależy mi na ładowaniu, gdyż niedługo wyjeżdżam na wakacje i nie będę miał dostępu do komputera/laptopa. proszę o linki do sklepów/allegro. pozdrawiam edit: znalazłem tą ładowarkę Hama 14056 . W którym sklepie w Warszawie ją kupię? Sam kupilem i uzywam tej ladowarki Hama.Jest bardzo dobra i nie ma problemow.Gdy ja kupowalem to cenowo korzystnie byla ja kupic w Komputroniku.Komputronik jest w kazdym wiekszym miejscie. Zapytaj wiec u nich nawet jak nie bedzie na stanie to sprowadza Ci w ciagu 1-2dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikla Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 mam blisko komputronik, więc jutro sprawdzę. Przy m.stokłosy mam komputronik i blisko sklep morele.net (tam kosztuje 45zł niestety) Zauważyłem, że mój brat ma zasilacz z wejściem na usb. Dane: model PSB05R-050Q INPUT 100-240V ~ 200mA 50-60Hz 12-17A OUTPUT +5V=1A Czy te wartości zabiłyby moją mp4 (s639f)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art-S Posted June 27, 2010 Report Share Posted June 27, 2010 (edited) niestety zasilacz z pierwszego postu jest trudno dostępny. czy jakiś inny zasilacz będzie pasował? zależy mi na ładowaniu, gdyż niedługo wyjeżdżam na wakacje i nie będę miał dostępu do komputera/laptopa. proszę o linki do sklepów/allegro. pozdrawiam edit: znalazłem tą ładowarkę Hama 14056 . W którym sklepie w Warszawie ją kupię? Sam kupilem i uzywam tej ladowarki Hama.Jest bardzo dobra i nie ma problemow.Gdy ja kupowalem to cenowo korzystnie byla ja kupic w Komputroniku.Komputronik jest w kazdym wiekszym miejscie. Zapytaj wiec u nich nawet jak nie bedzie na stanie to sprowadza Ci w ciagu 1-2dni. W komputroniku zaplacilem okolo 23zl (lub 21zl juz nie pamietam).Wiec nawet z alledrogo z przesylka wyjdzie drozej. Edited June 27, 2010 by Art-S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikla Posted June 30, 2010 Report Share Posted June 30, 2010 Byłem dzisiaj w Komputroniku w Galerii Metro (Ursynów) i niestety facet nie potrafił mi znaleźć tego zasilacza. Jedyny jaki miał to był ten Logilink za ponad 30zł. Czy ten zasilacz będzie działa? Pozdrawiam. Jeśli nie to będę musiał zacisnąć pas i kupić zasilacz Hama w morele.net za 45zł... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikla Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Byłem dzisiaj w Saturnie w Złotych Tarasach. Niestety nie mieli ładowarki firmy Hama. Będę musiał oszczędnie używać mp4 i niestety nie będę miał dostępu do kompa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angstrom Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Ja kupiłem jakiś miesiąc temu w Saturnie w Krakowie ustrojstwo firmy SWEEX o nazwie DUAL USB CHARGER - nie pamiętam ceny - działa super i ładuje nawet 2 rzeczy (Sony'ego i Clippa albo BeBooka) na raz (dwa gniazda) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikla Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 (edited) dzieki serdeczne. jak znajde czas to podjade do saturna. cena pewnie oscylowala w granicach 50zl. chyba bede zdany na łaskę wlascicieli pola namiotowego zeby mi naladowali grajka Edited July 4, 2010 by mikla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikla Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Ładowarka Hama za 10zł . Dzisiaj zapłaciłem. z wysyłką kosztuje 16zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adriang Posted July 13, 2010 Report Share Posted July 13, 2010 Ja sprawdzałem wczoraj w Komputroniku amperową i nie ładowała. Dziś kupiłem taką działającą, również 1A, w Saturnie za 34,90. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibra Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 no koledzy, kupilem te ladowarke hama za 10 zl i nie laduje sony s544:( łaj??? po chwili tylko zaczyna mi stgrasznie migac logo walkmana w rytm wskazowki zegarka co sekunde:(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruno63 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 spróbuj wykonać moda: http://forum.mp3store.pl/topic/33797-sansa-clip-i-fuze-ladowarka-faq/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matts Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 (edited) a ja kupilem za ~3zl model wabi sie plp21, 1000mAh wg specyfikacji. wystarczy wpisac na allegro. bangla bez zadnych przerobek na s739. polecam Edited August 30, 2010 by matts Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts