baczek Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 przerobic skina na Polski. Jezyk jest w tym samym pliku co skin. Jak to zrobic ? POSZUKAC NA FORUM. BYLO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 hmm przeszukałem cały dział meizu i....nie znalazłem. Proszę o podanie linku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 hmm przeszukałem cały dział meizu i....nie znalazłem. Proszę o podanie linku O rly ? http://forum.mp3store.pl/index.php?s=&...st&p=297758 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 tamten temat juz czytałem, ale tam nie ma zadnej instrukcji jak to zrobic. sa tylko wymienione mozliwosci, ale nie jest napisane jak to zrobic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xanael Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 dokaldnie baczek, twoje porady mnie rozwalaja. Skoncz z prawieniem madrosci... nie wiem czym wy edytujecie resource.bin, ale ja uzywajac ResourceEditora 1.0.3.1 (inne, ktore znalazlem nie dzialaly na .NET Framework 2.0), ktory nota bene jest PO CHINSKU, nie moge wyeksportowac obrazkow, jak to pisal ktorys z guru. Zostaje jedynie reczna edycja jezyka... A co do filmow to napisalem: (ale zeby dzialalo, tzn zeby wyświetlało polskie znaki i film sie nie pieprzył w czasie odtwarzania xD) Moze masz problemy z czytaniem? Batman nie wyswietli polskich znakow, a gdy konwertuje za pomoca Loli Video Converter to film sie przycina, nastepuja zaklocenia obrazu (obraz sie rozmazuje, powstaja jakies wielokaty - krotko mowiac nie da sie tego ogladac). Probowalem konwertowac za pomoca Video Convertera - nie zalacza napisow (a probowałem z roznymi formatami - .sub .srt itp. plik z napisami nazywal sie dokladnie tak samo jak film), a film podobnie jak przy Loli Video Converterze ma jakies bledy. Moze to wina formatu filmu oryginalnego: .mkv. Aha, filmy po skonwertowaniu na kompie odtwarzaja sie dobrze - bez zadnej skazy. Moze to wina kodekow ktore mam zainstalowane na kompie (i ktore uzywa MenCoder). Obecnie uzywam K-Lite mega Codec Pack i wszystko dziala (a raczej nie dziala) jak przy samych ffdshow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 xanael a mógłbyś mi spolszczyc tego skina ?? Bardzo proszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 dokaldnie baczek, twoje porady mnie rozwalaja. Skoncz z prawieniem madrosci...nie wiem czym wy edytujecie resource.bin, ale ja uzywajac ResourceEditora 1.0.3.1 (inne, ktore znalazlem nie dzialaly na .NET Framework 2.0), ktory nota bene jest PO CHINSKU, nie moge wyeksportowac obrazkow, jak to pisal ktorys z guru. Zostaje jedynie reczna edycja jezyka... A co do filmow to napisalem: Moze masz problemy z czytaniem? Batman nie wyswietli polskich znakow, a gdy konwertuje za pomoca Loli Video Converter to film sie przycina, nastepuja zaklocenia obrazu (obraz sie rozmazuje, powstaja jakies wielokaty - krotko mowiac nie da sie tego ogladac). Probowalem konwertowac za pomoca Video Convertera - nie zalacza napisow (a probowałem z roznymi formatami - .sub .srt itp. plik z napisami nazywal sie dokladnie tak samo jak film), a film podobnie jak przy Loli Video Converterze ma jakies bledy. Moze to wina formatu filmu oryginalnego: .mkv. Aha, filmy po skonwertowaniu na kompie odtwarzaja sie dobrze - bez zadnej skazy. Moze to wina kodekow ktore mam zainstalowane na kompie (i ktore uzywa MenCoder). Obecnie uzywam K-Lite mega Codec Pack i wszystko dziala (a raczej nie dziala) jak przy samych ffdshow. http://www.meizume.com/modifications-skins...or-v1-22-a.html potranuj czytanie ze zrozumieniem. Nie dziwne, ze Ci sie filmy tna i rozmazuja skoro z matroski robisz avi... xanael a mógłbyś mi spolszczyc tego skina ?? Bardzo proszę http://chomikuj.pl/baczek87/resource.bin przerobienie tego, lacznie ze sciagnieciem skina i reseditora zajelo mi jakeis 3 minuty ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xanael Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 http://www.meizume.com/modifications-skins...or-v1-22-a.htmlpotranuj czytanie ze zrozumieniem. Nie dziwne, ze Ci sie filmy tna i rozmazuja skoro z matroski robisz avi... dzienks za link nie wiem gdzie jest napisane, ze z matroski nie powinno sie konwertowac do avi... polecasz jakies rozwiazanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 dzienks za link polecasz jakies rozwiazanie? znajdz orginal w jakims ludzkim kodeku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xanael Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 to kicha :DDDDD wolalbym juz dwukrotnie konwertowac... to poszukam i pozniej zamieszcze how to z linkami dla leniwych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 panie baczek...dzięki bardzo A mógłbyś jeszcze napisać jakim to cudownym sposobem spolszczyłeś tego skina ?? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 jezu kochany... wgrałem tego skina cos sie stało wyskoczył error poprosił o softa to dałem mu tego najnowszego, a teraz tylko miga mi ekran na biało i nic wiecej!!!! Co mam zrobic ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xanael Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 eh... poszukaj na forum... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 standardowy foch meizu... zresetuj, wywal softa, wrzuc jeszcze raz, zresetuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 hmm... baczek znalazłem coś o DFU tools Zrobiłem jak trzeba, ale teraz juz w ostatniej fazie, kiedy to juz po pracy DFU toolsa trzeba odłączyć zresetować i podłaczyć coś mi sie zrąbało i juz go komp nie widzi.... próbowałem jeszcze raz i sterownik nie chce sie znowu zainstalowac a DFU tools nie widzi meizu. Masz moze gg zeby mi pomóc ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 nie wiem, sam nie mialem potrzeby nigdy uzywac DFU, w opisanej przez Ciebie sytuacji wystarczalo przytrzymac enter, a potem przy wlaczaniu przytrzymac |<< (albo >>| ) nie pamietam w tej chwili i wrzucic soft jeszcze raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 niestety nie baczek Juz napisałem do devilnetu - przyjmą mi na gwarancje i po problemie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baczek Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 To co ty z nim zrobiles ? Bo przed wyslaniem sprawdzalem ten skin czy wszystko dziala i obylo sie bez problemow;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 co ?? dałem plik resource.bin z twego chomika tak jak zawsze do folderu głównego meizu, odłączyłem, poczekałem na aktualizacje piosenek, wyłączyłem, włączyłem i wyskoczył skin error To wszystko Meizu pojedzie do sosnowca i to wszystko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szarecki Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 Baczek Mam Ci pokazac ?Dzisiatki razy bylo mowione, ze zeby dodac napisy trzeba zrobic hardsub i w tym celu uzyc np Loli, albo jakiegokolwiek innego konwertera... To już jest mało śmieszne , przeczytaj może pierwszego posta a może zrozumiesz że nie chodziło o dodawanie napisów do filmu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amadeo Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 MEIZU, wiesz co się boje? Jak używałeś DFU Toolsa i ci się zepsuł przez niego tzn. że twoja gwarancja (może) być unieważniona, bo żeś go dobił... Ja też próbowałem przez DFU i mi się nie udało, ale przynajmniej mój komp jeszcze go widzi jako DFU... Ja nie chce ci jakiegoś strachu nabierać, ale to bardzo prawdopodobne. Jak im napisałeś o tym DFU, to może być to THE END OF LIFE YOUR MEIZU, albo (Meizu Leben ist ende - po niemiecku)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 nie, nie ale łączył się potem tez powinno być ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEIZU Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 hehe mój meizu już wrócił do domku cały i zdrowy Tylko szczegół : musiałem wysłać słuchawki też, one były już troszkę uszkodzone (przy prawej słuchawce odczepiła mi się tak jakby zaślepka do przetworników) ale teraz musiały doznać jakiegoś wstrząsu przez pocztę polską i przetwornik się popsuł i nie grają. Muszę pomyśleć o nowych słuchawkach bardzo portable Ale meizu jak najbardziej sprawne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik58 Posted March 26, 2022 Report Share Posted March 26, 2022 co gdy moj telefon sie sam wyłącza i włącza a nie mozna otworzyc tej klapki z tyłu gdzie jest bateria i wogule nie wyłącza sie tylko gdy jest na ładowarce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Play Posted March 26, 2022 Report Share Posted March 26, 2022 9 godzin temu, Dominik58 napisał: co gdy moj telefon sie sam wyłącza i włącza a nie mozna otworzyc tej klapki z tyłu gdzie jest bateria i wogule nie wyłącza sie tylko gdy jest na ładowarce Idź do budki GSM, to ci naprawią, Bo wogule nie wiadomo z tego o co chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts