pawius Posted March 1, 2024 Report Posted March 1, 2024 Nie wiem czy w dobrym miejscu, ale mam pytanie dotyczące IEM-ów z tytułu postu. Po pierwsze - dołączony kabel słuchawkowy ma oznaczenie końcówek: jedna jest biała/przezroczysta, druga czerwona. Nie znalazłem nigdzie informacji, który kolor do której słuchawki należy "wtyknąć" i czy to ma znaczenie...;-) Po drugie - mam dobre doświadczenia z piankami Comply i chciałbym dobrać takie również do tych słuchawek. Czy ktoś, coś wie w tym temacie? Tu również poniosłem porażkę w poszukiwaniach informacji, które z pianek będą pasowały do Freyii. Z góry dzięki za wszelką pomoc:-) Quote
Leairve Posted March 1, 2024 Report Posted March 1, 2024 18 minut temu, pawius napisał(a): Nie wiem czy w dobrym miejscu, ale mam pytanie dotyczące IEM-ów z tytułu postu. Po pierwsze - dołączony kabel słuchawkowy ma oznaczenie końcówek: jedna jest biała/przezroczysta, druga czerwona. Nie znalazłem nigdzie informacji, który kolor do której słuchawki należy "wtyknąć" i czy to ma znaczenie...;-) Po drugie - mam dobre doświadczenia z piankami Comply i chciałbym dobrać takie również do tych słuchawek. Czy ktoś, coś wie w tym temacie? Tu również poniosłem porażkę w poszukiwaniach informacji, które z pianek będą pasowały do Freyii. Z góry dzięki za wszelką pomoc:-) Czerwony to zawsze prawa słuchawka, biały lewa. Takie przyjęte oznaczenie. Dodatkowo musisz podpiąć z odpowiednią polarnością, nie wiem jakie konkretny ten przewód ma oznaczenia, ale przewody 2-pin muszą być wpięte odpowiedni pin do odpowiedniego gniazda, inaczej dźwięk będzie dziwny. Możesz potestować, nic się nie stanie. Quote
pawius Posted March 9, 2024 Author Report Posted March 9, 2024 Dzięki za informację. O dopasowaniu koloru do słuchawki (czerwony - prawa) już wcześniej udało mi się dowiedzieć;), ale o polarności nie słyszałem. Popróbuję:D Quote
Recommended Posts