Jump to content
PREORDER na słuchawki ISN w tym przede wszystkim ISN EBC80 ×

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie, czy ktoś ma wiedzę jak wymienić baterię w iBasso DX160? - ewentualnie gdzie lub kto może tego dokonać. Sprzęt sprawny ale bateria do wymiany. W iFixit nie ma żadnej podpowiedzi na ten temat, a na AliExpress widziałem że można dostać nowe zasilanie pozostaje kwestia jak tego dokonać?

Posted

Zanieś lepiej do serwisu GSM jeżeli pierwszy raz chcesz do tego podejść. Odkleić trzeba szklane plecki i wtedy już wszystko będzie jasne co dalej i jaki akumulator pod wymiar dobrać (lub skorzystać z gotowych ofert np. na Ali).

Posted

ok, czyli podobnie jak ze smartfonem delikatnie podgrzać opalarką podważyć i voilà mamy to...

dzięki za podpowiedź

Posted

Suszarka do włosów wystarczy i też bez przesady ;) 

+ ssawka do szybek :) 

Posted

Mam STEINELa z płynną regulacją temperatury a i ssawka się znajdzie - będę próbować

Posted

Też mam Steinela z wyświetlaczem LCD i pamięcią kilku nastawów ;) Powodzenia !

Posted

Fajnie jakbyś wrzucił tu fotki z postępów ;) 

Posted

Jasne, że tak. Jest duży dział DIY to też majsterkujemy na forum :D

Posted
12 godzin temu, quzio napisał(a):

zastanawiam czy będzie to "mile widziane" ....

Nikt tutaj nie będzie miał konfliktu interesów.. chyba?

A przynajmniej w jakiś sposób pozostawisz wiedzę dla potomnych.

( :

Posted

@quzio Lux robota 👌I co nie było tak straszno jak to się próbuje wykreować samą czynność wymiany baterii w DAPie ? ;) W smartfonach często o wiele trudniej bo przyklejają ją bezpośrednio do ekranu na grubą i mocno trzymającą taśmę piankową.

Posted
7 godzin temu, x86 napisał(a):

I co nie było tak straszno

Trzeba dość długo i cierpliwie podgrzewać oraz systematycznie z wyczuciem podważać dookoła.

• 1 month later...
Posted
2 godziny temu, quzio napisał(a):

Bateria dotarła z takim zestawem

Chińczyk dołączył amulet pomyślności i szczęścia na czerwonym sznurku ? :) Na bogato, można serwis otwierać ;) 

• Haha 1
Posted
12 minut temu, x86 napisał(a):

amulet pomyślności i szczęścia

taak to było najlepsze 🤣

• 1 month later...
Posted

Odświeżę trochę temat bo też czeka mnie wymiana baterii. Jak składałeś to do kupy to czego użyłeś do sklejenia klapki? Bateria jest przyklejona do plecków?