Popular Post Praedo Posted October 24, 2023 Popular Post Report Share Posted October 24, 2023 Witam, Po Unboxingu () czas na podzielenie się doświadczeniami z nimi. Słuchane na fiio m17, po wyjęciu z opakowania 24h pograły. Bardzo ładnie zrobione, sprawiają wrażenie drogich, wszystko na wysokim poziomie, wygoda również. Kabelek zachowuje się jak z miękkiego sylikonu. Tipsy podmieniałem na epro tw01. Jeśli chodzi o dźwięk to bez wątpienia jest to kontynuacja blessing2. Szybszy dokładniejszy bas, precyzyjny z dobrym konturem. Raczej stonowany ilościowo. Zejście jest słyszalne.Skrojony na jakość nie na ilość. Nie nachodzi i nie zalewa niczego.Nie są to słuchawki dla basolubów;) Średnica jest naturalna, bardzo wyraźna, niczym nie razi choć pasmo jest chyba delikatnie podbite w zakresie 2,5kHz-5kHz jednak daje pewne wrażenie obcowania z nim.Nie jest też "na twarz", ulokowany centralnie.Miły, prawdziwy z bardzo dobrym konturem i delikatnym pazurem. Trafia w moje gusta i podoba mi się. Wysokie względem poprzedników nie bolą mnie w wyższych natężeniach głośności, są konkretne, dokładne, napowietrzone i ładnie budują scenę a nawet głębie co w tym zakresie cenowym jest zachwycające;) Nie kłują, ładnie wybrzmiewają talerze perkusji i wszystkie niuanse. Podsumowując to bardzo detalicznie i precyzyjnie grające słuchawki, cale szczęście nadal wystarczająco organicznie i przyjemnie aby z uśmiechem ich słuchać długimi godzinami. Pozdrawiam. Dziękuję [mention=8741]Kurop[/mention]owi i MP3store/HiFi PRO za użyczenie ich do testów. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 Jak tulejka w nich? Miałem Blessing 2 i bardzo je lubiłem, tylko grubość tulejki trochę mi się dawała we znaki po godzince słuchania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praedo Posted October 25, 2023 Author Report Share Posted October 25, 2023 Tulejka jest trochę lepiej wyprofilowana bo dłuższy odcinek ma taką samą grubość a nie grubnie tak progresywnie jak w bless2.I sama grubość też odrobinę mniejsza się wydaję. Nie mam aktualnie jak porównać ale jak nadarzy się okazja to wrzucę takie foto.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkip Posted November 25, 2023 Report Share Posted November 25, 2023 Słuchałem ich wczoraj, ogółem ciekawe brzmienie, jednakże wysokie tony dla mnie z plastiku, największy ich minus moim zdaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praedo Posted December 4, 2023 Author Report Share Posted December 4, 2023 Zależy też co miałeś jako pkt odniesienia.Może źródełko też się nie zgrało?Dla mnie były bardziej metaliczne niż plastikowe, oczywiście nie wybrzmiewały jak mesty czy inne ze znacznie wyższych półek.Ale nie były też badziewne;) Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majkip Posted April 1 Report Share Posted April 1 Jako źródło miałem LP W4, generalnie jeśli chodzi o strojenie to się nie dziwie że porównują je z droższymi słuchawkami bo jest to mega przyjemne do słuchania, ale wysokie tony odstawały mi jakością i teksturą od "przyjemnej" reszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts