Tymonius Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Witam. Na początku chciałem poinformować, że w sprawch audio jestem bardzo początkujący. Mogę pisać z waszego punktu widzenia głupoty więc proszę wyprowadźcie mnie z błedu zamiast nazywać idiotą. Niedawno zakupiłem głośnik Bose ML2. Zostały podpięte do wzmacniacza sony str-d265. Na słuchawkach dźwięk jest ok ale na głośnikach...kiepsko. Przypuszczam, że albo sprzęt się nie zgrywa albo głośniki są dość kiepskie. Czy można wykorzystać bude od głośników (są wizualnie w bardzo dobrej kondycji) i przy budżecie 300pln stworzyć coś bardziej jasnego, muzykalnego, z dobrą średnicą? Czy przy takim budżecie i z początkującym użytkownikiem są to czyste mrzonki.? Dodam, że słuchawki, które używam to Takstar pro80v2, odtwarzacz, który najczęściej podpinam to Fiio x1 przez line out. Quote
PanWojtek Posted April 6, 2016 Report Posted April 6, 2016 Nie poprawisz ich raczej, a dopasowanie głośnika do obudowy nie jest takie proste, raczej robi się obudowę pod głośnik, najlepiej spieniężyć i kupić coś za zebraną kwotę. Quote
Tymonius Posted April 6, 2016 Author Report Posted April 6, 2016 Dziękuję za odpowiedź. Poczytałem trochę i faktycznie jest to bardziej skomplikowane niż myślałem. Zastanawiałem się jeszcze nad zamianą może komuś podpasują. Quote
Recommended Posts