elemeledudek Posted March 28 Report Share Posted March 28 Koledzy drodzy, takie problem się u mnie pojawił ....chyba. Otóż w moich chwilowo ukochanych DT880 600Ohm w lewej słuchawce zaczęło pojawiać sie nieprzyjemne bzyczenie podczas słuchania i tylko w pewnych momentach. Najpierw myślałem, że może słuchawki sie psują i zacząłem się rozglądać za problemem. Po wczorajszym odsłuchu, po wyłączeniu wszystkich sprzętów nadal słyszałem brzęczenie. Po ściągnięciu słuchawek z głowy też je słyszałem. Przykładałem więc ucho gdzie sie dało i brzęczenie zlokalizowałem w okolicy wzmacniacza słuchawkowego. Powypinałem z niego kable. Przestał bzyczeć, ale jak przyłożyłem ucho w przestrzeń gdzie on stał cholerne bzyczenie nadal było. Bzyczała końcówka z zasilacza wzmacniacza słuchawkowego i bzyczały kable łączące wzmacniać z odtwarzaczem CD. Po przyłożeniu tych końcówek do płatka ucha da sie nawet odczuć delikatne drgania. Czyżby z sieci szły jakieś zakłócenia i słuchawki to wyłapują co powoduje nieprzyjemne zniekształcenia w dźwięku przy odsłuchu? Szczególnie przy wyższych tonach? Czy UPS jakiś zadziała jak filtr który takowe ewentualne zakłócenia wyłapie? Czy inwestycja w lepiej ekranowane kable? Wybaczcie przydługi opis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloj Posted March 28 Report Share Posted March 28 Bzyczy przy wtyku kabla czy gdzie? Zrób zdjęcie co bzyczy dokładnie ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted March 29 Report Share Posted March 29 Bzyczy pewnie transformator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgreg Posted March 29 Report Share Posted March 29 Jakbyś mial stetoskop to mógłbyś dokładniej zlokalizować, na początek spróbuj przełożyć wtyczkę zasilania o 180 ⁰ jak się da. Czasem to pomaga na przydźwięk sieci.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts