AndPie Posted July 20 Report Share Posted July 20 Eversolo DMP-A6 jako źródło do YAMAHA RX-A6A podłączone do PRE XLR. Czy odtwarzacz CD/DVD Panasonic podłączać do streamera, czy do YAMAHA wprost? Jakimi typami interconect’ów? Dobrego dnia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted July 20 Report Share Posted July 20 (edited) Ta Yamaha ma z tego co widzę XLR Pre Out, więc pod wyjście nie podłączysz streamera. Możesz podłączyć pod wejście XLR (Audio 4). CD zapewne lepiej podłączyć pod streamer bo ma lepszy dac niż Yamaha-najlepiej coaxialem (jeśli jest w cd) lub optykiem. Możesz sprawdzić też jak CD zagra z Yamaha podłączając pod Audio3. A jak bardzo chcesz to możesz mieć dwa w jednym bo streamer ma też wyjście cyfrowe (coaxial i optyk), z któreg możesz dodatkowo puścić sygnał do Yamaha. Edited July 20 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndPie Posted July 20 Author Report Share Posted July 20 B. dziękuję. Jest tak jak piszesz. Streamer podłączyłem do PRE In (Audio 4). Do XLR PRE Out podłączyłem mocny wzmacniacz P2 do dobrych kolumn SCE40 o małej skuteczności (wszystko od ATC). Wszystko dlatego, że chcę mieć kino domowe i dobre stereo. Do YAMAHA RX-A6A kablami HDMI podłączam źródła: - UPC 4K dekoder; - BR Panasonic; - Apple TV. Pozostaje to, o czym pisałem, czyli podłączenie CD/DVD do streamera. Dzięki za podpowiedź, chyba że miałbyś jeszcze coś do dodania. Pozdr., AndPie Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts