soulreaver Posted June 26, 2023 Report Share Posted June 26, 2023 (edited) Mam problem z Sonata HD PRO na Windows 11 który polega na tym że dźwięk co kilkanaście sekund jest przerywany na ok. sekundę po czym gra dalej, przerywa i tak w kółko. Problem występuje tylko na Windows. Na tym samym komputerze ale na Linux urządzenie działa dobrze (nie przerywa), na smartfonach również działa prawidłowo. Do tej pory sprawdziłem: - instalacja aktualizacji OS - Wymiana kabelka usb - podłączenie do innego portu usb. - reinstalacja sterowników domyślnych (USB audio 2.0). - instalacja sterownika ze strony producenta. - zwiększenie buffora w sterowniku do maksymalnej wartości - 100ms. edit: Wyłączenie oszczędzania energii na głównym koncentratorze USB rozwiązało problem Edited June 26, 2023 by soulreaver rozwiązanie problemu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted June 27, 2023 Report Share Posted June 27, 2023 14 godzin temu, soulreaver napisał(a): Na tym samym komputerze ale na Linux urządzenie działa dobrze (nie przerywa), na smartfonach również działa prawidłowo. A ja mam taki efekt na każdym linuxie jakiego próbowałem. Ciekawe. 14 godzin temu, soulreaver napisał(a): edit: Wyłączenie oszczędzania energii na głównym koncentratorze USB rozwiązało problem Czy na linuchu też jest takie rozwiązanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 27, 2023 Report Share Posted June 27, 2023 Mozna zobaczyc czy aktualizacja biosu i firmware kontrolera usb pomoze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulreaver Posted March 17 Author Report Share Posted March 17 Ostatnio problem powrócił. Tym razem pomogła wymiana kabelka usb na inny. Oryginalny kabelek usb nie ma ekranowania i jest podatny na zakłócenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted March 17 Report Share Posted March 17 2 godziny temu, soulreaver napisał(a): Tym razem pomogła wymiana kabelka usb na inny. Oryginalny kabelek usb nie ma ekranowania i jest podatny na zakłócenia. Raczej po prostu jest zepsuty i tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulreaver Posted March 17 Author Report Share Posted March 17 @Rafcio Jest to możliwe, ale ze smartfonem działa ok. Pewnym jest natomiast ze kabelek ekranowania nie ma - sprawdzałem miernikiem; zewnętrzne części wtyków nie są połączone (nie ma przejścia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted March 17 Report Share Posted March 17 Skoro działa z telefonem, a z czym innym nie to oznacza, że sprzęt z którym nie działa jest do dupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts