nms007 Posted April 28, 2022 Report Share Posted April 28, 2022 Bardzo lubię wspomnianego DAC'a (ifi ZEN), którego na co dzień mam podłączonego pod PC'ta. Ale ostatnio zacząłem szukać rozwiązania, które pozwoliło by mi napędzić go w sposób bezprzewodowy np. bezpośrednio z telefonu (oczywiście przy dalszej możliwości używania go z komputerem - może być na zasadzie wyboru źródła). IFI ZEN jako input ma tylko USB typu B. I teraz pytanie, czy jest taki odbiornik (+ nadajnik do komputera), który pozwoli mi na przesył sygnału audio po BT? W ostateczności rozważę zakup nowego urządzenia, które pozwoli mi osiągnąć w.w funkcjonalność. Tylko fajnie jak by grało w zbliżony sposób do w.w bo dobrze się zgrywa z moimi słuchawkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugz Posted April 28, 2022 Report Share Posted April 28, 2022 (edited) Raspberry pi, podpięcie do niego ifi zen dac'a i streamowanie do raspberry muzyki po bt czy w inny sposób. Co do gotowych układów to nie kojarzę nic co mógł bym polecić, ale można by pomyśleć też o jakimś streamerze z wyjściem USB. Edited April 28, 2022 by Ugz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts