Orszulka Posted April 2, 2021 Report Share Posted April 2, 2021 Hej! Po sugestii kilku osób na forum zakupiłam HiBy R2. Niestety odkąd do mnie trafił w lutym, mam z nim problem (dokładnie od drugiego dnia użytkowania). Albo sam się nagle restartuje (po kilku minutach słuchania, czasami kilkunastu), lub zacina się na jednym fragmencie piosenki lub przeskakuje kawałek utworu... Nie ma znaczenia stopień naładowania, temperatura, sposób transportu... Dzieje się tak niemalże za każdym słuchaniem. System aktualny. Co mogę zrobić, żeby go uzdrowić? Przyznaję, że jeszcze nie próbowałam resetu - czy może pomóc? Dźwiękowo jest super, więc nie chciałabym się z nim rozstawać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayster Posted April 2, 2021 Report Share Posted April 2, 2021 Na początek sprawdziłbym kartę pamięci inną - sformatowaną świeżo, coś markowego i pewnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orszulka Posted June 10, 2021 Author Report Share Posted June 10, 2021 Nie chcę zapeszać, ale wygląda na to, że pomogło 🤭 Więc po cichu bardzo, bardzo dziękuję za sugestię 🤩 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orszulka Posted September 1, 2022 Author Report Share Posted September 1, 2022 Cześć 🙂 To niestety znowu ja... Po ponad roku gładkiego działania mojego Hibyego, po dodaniu nowej płyty znowu zaczęły się zacięcia i wyłączenia... Karta nie jest nawet w połowie zapełniona, trzymam się jednego formatu piosenek, a problemy się zdarzają. Nie jest to tak nagminne, jak w zeszłym roku, ale minimum co drugi dzień zdarza się zacięcie... Sprawdzałam oprogramowanie - jest wciąż aktualne.🤷♀️ Jeśli ktoś ma pomysły, co można zrobić, będę wdzięczna za podpowiedzi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayster Posted September 2, 2022 Report Share Posted September 2, 2022 A ta karta została zmieniona wtedy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orszulka Posted September 3, 2022 Author Report Share Posted September 3, 2022 W dniu 2.09.2022 o 15:07, Mayster napisał: A ta karta została zmieniona wtedy? Tak, zakupiłam wtedy nową kartę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayster Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 Może znowu padła, co to za karta? Zacznij od podmiany na nową, jeśli objawy są takie same. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Krzychoo Posted September 5, 2022 Report Share Posted September 5, 2022 W dniu 1.09.2022 o 21:53, Orszulka napisał: Cześć 🙂 To niestety znowu ja... Po ponad roku gładkiego działania mojego Hibyego, po dodaniu nowej płyty znowu zaczęły się zacięcia i wyłączenia... Karta nie jest nawet w połowie zapełniona, trzymam się jednego formatu piosenek, a problemy się zdarzają. Nie jest to tak nagminne, jak w zeszłym roku, ale minimum co drugi dzień zdarza się zacięcie... Sprawdzałam oprogramowanie - jest wciąż aktualne.🤷♀️ Jeśli ktoś ma pomysły, co można zrobić, będę wdzięczna za podpowiedzi... Na początku piosenki jest taka ścinka? To wina softu 1.2, wróć do 1.1 i problem ustąpi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orszulka Posted September 5, 2022 Author Report Share Posted September 5, 2022 Dziękuję za podpowiedzi, będę próbować obu opcji i zobaczymy, co na to HiBy 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts