Jump to content

Hiby r2 - spontaniczne restarty

Orszulka

Recommended Posts

Hej! 

Po sugestii kilku osób na forum zakupiłam HiBy R2. Niestety odkąd do mnie trafił w lutym, mam z nim problem (dokładnie od drugiego dnia użytkowania). Albo sam się nagle restartuje (po kilku minutach słuchania, czasami kilkunastu), lub zacina się na jednym fragmencie piosenki lub przeskakuje kawałek utworu... Nie ma znaczenia stopień naładowania, temperatura, sposób transportu... Dzieje się tak niemalże za każdym słuchaniem. System aktualny. 

Co mogę zrobić, żeby go uzdrowić?

Przyznaję, że jeszcze nie próbowałam resetu - czy może pomóc? 

Dźwiękowo jest super, więc nie chciałabym się z nim rozstawać... 

• 2 months later...
  • 1 year later...

Cześć 🙂

To niestety znowu ja... Po ponad roku gładkiego działania mojego Hibyego, po dodaniu nowej płyty znowu zaczęły się zacięcia i wyłączenia... Karta nie jest nawet w połowie zapełniona, trzymam się jednego formatu piosenek, a problemy się zdarzają. Nie jest to tak nagminne, jak w zeszłym roku, ale minimum co drugi dzień zdarza się zacięcie... Sprawdzałam oprogramowanie - jest wciąż aktualne.🤷‍♀️

Jeśli ktoś ma pomysły, co można zrobić, będę wdzięczna za podpowiedzi...

W dniu 1.09.2022 o 21:53, Orszulka napisał:

Cześć 🙂

To niestety znowu ja... Po ponad roku gładkiego działania mojego Hibyego, po dodaniu nowej płyty znowu zaczęły się zacięcia i wyłączenia... Karta nie jest nawet w połowie zapełniona, trzymam się jednego formatu piosenek, a problemy się zdarzają. Nie jest to tak nagminne, jak w zeszłym roku, ale minimum co drugi dzień zdarza się zacięcie... Sprawdzałam oprogramowanie - jest wciąż aktualne.🤷‍♀️

Jeśli ktoś ma pomysły, co można zrobić, będę wdzięczna za podpowiedzi...

Na początku piosenki jest taka ścinka? To wina softu 1.2, wróć do 1.1 i problem ustąpi.