f7kok Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Jakiej firmy kupic kabel usb 2.0 do SMSL M3 zeby dzwiek byl najlepszy? Czy kabel wplywa na jakosc lub charakterystyke dzwieku? Mam jakis krotki i dzwiek jest ok a kabel kupiony za grosze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp5it Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 (edited) Byle jaki, byle ekranowany. Tylko nie zaginaj za bardzo, bo się bajty nie będą wyrabiać na zakrętach. Edited May 16, 2020 by sp5it Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuQi Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 ViaBlue KR-2 Silver kabel USB A - B https://audeos.pl/pl/p/ViaBlue-KR-2-Silver-kabel-USB-A-B/675 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f7kok Posted May 16, 2020 Author Report Share Posted May 16, 2020 27 minut temu, LuQi napisał: ViaBlue KR-2 Silver kabel USB A - B https://audeos.pl/pl/p/ViaBlue-KR-2-Silver-kabel-USB-A-B/675 Niestac mnie, poza tym to jest nie micro usb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumiak9 Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 (edited) Kup jakiś tani, dobrze wykonany kabel, np od Marasa https://allegro.pl/oferta/vention-usb-micro-usb-oplot-24k-zloto-hifi-1m-7263581668?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMjc2NTQ4NAAzMDMyNTQA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d485a043-8aee-42bc-b7e2-f130c7a143e6 SMSL M3 to niska półka, nie ma sensu kupować kabla za połowe ceny daca. Ważne, żeby podłączyć dodatkową ładowarkę i tutaj też bym nie szalał tylko podpiął 2-3 amperową dobrej firmy. Problemy z komunikacją w tym dacu właśnie wynikają z niedostatecznej ilości prądu, stąd problemy z połączeniem, dziwnymi dźwiękami itp. o czym już pisano wielokrotnie. Edited May 16, 2020 by gumiak9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f7kok Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 Kazdy na tym forum mowi ze M3 to jeden z najlepszych DACow w swojej cenie... Rozumiem ze do jednego gniazda podpinam usb z kompa a do drugiego ladowarke? Ja myslalem ze usb juz go wsytarczajaco zasila? Dzieki temu otrzymam lepsza charakterystyke czy co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForeseenQuasar Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 58 minut temu, f7kok napisał: Kazdy na tym forum mowi ze M3 to jeden z najlepszych DACow w swojej cenie... Kto tak mówił? I kiedy? 😶 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f7kok Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 (edited) W jakiejs recenzji gdzie jest porownywany do M2 pisze ze to swietny DAC, ze jest ulepszona wersja M2. A jest jakis lepszy w tej cenie? Edited May 17, 2020 by f7kok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ForeseenQuasar Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 Nie wiem, nie przerzucałem sprzętu z tego poziomu nie pisz, że każdy tak twierdzi, bo tak nie jest, a wprowadza w błąd nowych, którzy mogą to czytać. Wpisałem tego smsla w szukajkę na forum i nie ma jakiegoś szczególnego zachwytu. Zresztą jest też kwestia z czym ma grać. Gdybym miał szukać czegoś z entry to pewnie porownałbym w sklepach jakiegoś Toppinga D10, FxAudio X6, Alo Basso 1.2 albo któregoś z dongli, ostatnio dużo dobrego o nich na forum. Może Hegel Super, ten Cyrus... Jest w czym przebierać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumiak9 Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 (edited) M3 jest lepszy od M2 pod kątem możliwości, złącz itp. Dźwiękowo dla mnie to zbliżona półka, m3 może i ma lepszy bas i trochę więcej mocy ale ma dużo gorsze średnie tony Godzinę temu, f7kok napisał: W jakiejs recenzji gdzie jest porownywany do M2 pisze ze to swietny DAC, ze jest ulepszona wersja M2. A jest jakis lepszy w tej cenie? W tej recenzji też gość pisze o połączeniu: "Muzyka odtwarzana jest skokowo, przy akompaniamencie głośnych trzasków i zgrzytów. Problem ten niweluje podłączenie zwyczajnej ładowarki od telefonu, która najwyraźniej podając prąd o większym natężeniu, stabilizuje pracę całego układu. Podejrzewam, że albo jest to wina niemożności dostarczenia jednym kablem dostatecznej ilości prądu oraz przesłania takiej ilości danych, albo zwyczajnie M3 potrzebuje nieco więcej amperów do działania. " M3 to nie dragonfly co praktycznie nic nie pobiera a usb w kompie bywa różne, można bawić się w przepinanie do innego portu, podłączanie do usb 3.0 czy aktywnego huba a można podłączyć ładowarkę i mieć święty spokój. No i wyłączyć oszczędzanie usb w menedżerze urządzeń, u mnie to nic nie zmieniło, ale niektórzy piszą, że rozwiązało problem z połączeniem. 2 godziny temu, f7kok napisał: Kazdy na tym forum mowi ze M3 to jeden z najlepszych DACow w swojej cenie... Nie wiem czy jest, dla mnie jest przeciętny. W każdym razie miałem na myśli to, że zakup drogiego kabla nie ma sensu ( choć tutaj mnie korci napisać coś więcej o transmisji cyfrowej, ale się powstrzymam ) bo nie montuje się 19 calowych alufelg do Fiata Multipla, szybciej jeździł nie będzie a ilość wyrwanych dupeczek też się nie zwiększy. Kabel z zestawu jeżeli nie przerywa też będzie dobry, tylko jakościowo to jest chłam który strach mocniej wygiąć. Takie kable sprzedają u mnie w centrum chińskim po złotówce, zresztą do m2 i Idea dają takie samo badziewie. Vention ma to do siebie, że patrząc na ceny podobnych produktów to mógłby kosztować drugie tyle i tak byłby opłacalny. Edited May 17, 2020 by gumiak9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts