Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×
Sennheiser HD 550 DOSTĘPNY W PREORDERZE za 1199 zł 📢 ×

Recommended Posts

Posted

Witam forumowiczów.

Nabyłem drogą kupna w/w głośnik,problem polega na nie doładowywaniu baterii  objawia sie to podczas ładowania mryganiem ostatniej piątej diody przez jakiś czas a pózniej z powrotem miga dioda czwarta,w instrukcji jest napisane że głośnik ładuje sie 3,5 godz do 100% ja ładowałem ponad 4 godz i cały czas mruga 4 dioda.Problem ładowania może leżeć po stronie głośnika czy ładowarki?.

Z góry dzięki za pomoc.

Posted

Raczej głosnika. Ładowarka robi swoje czyli ładuje do tych czterech kropek. W sumie to dobrze dla bateri. Podobno lepiej doładować do 90% niż 100% (chodzi o żywotnośc baterii)

Raczej głosnika. Ładowarka robi swoje czyli ładuje do tych czterech kropek. W sumie to dobrze dla bateri. Podobno lepiej doładować do 90% niż 100% (chodzi o żywotnośc baterii)

Posted (edited)

LoCzekk.

Wydajesię bateria moze uszkodzona lub jakis sterownik ładowania,przed chwila odłączyłem ładowarke od głośnika i taki sam efekt jest,przy ładowaniu z powrotem do 4  diód ładowarka jest zimna jak ładuje przy 5 diodzie jest lekko ciepła tak stwierdziłem organoleptycznie  jutro zadzwonie do jbl-a i zapytam czy bedzie można taką usterke reklamować.Nawet działanie głośnika na baterii jest krótsze niz to co deklaruje producent,gra około 12 godz.

Edited by Patryk83
Posted
Godzinę temu, Patryk83 napisał:

LoCzekk.

Wydajesię bateria moze uszkodzona lub jakis sterownik ładowania,przed chwila odłączyłem ładowarke od głośnika i taki sam efekt jest,przy ładowaniu z powrotem do 4  diód ładowarka jest zimna jak ładuje przy 5 diodzie jest lekko ciepła tak stwierdziłem organoleptycznie  jutro zadzwonie do jbl-a i zapytam czy bedzie można taką usterke reklamować.Nawet działanie głośnika na baterii jest krótsze niz to co deklaruje producent,gra około 12 godz.

Co do tego co deklaruje producent to się zbytnio nie radzej sugerować. Mój samochód miał palić w mieście niby 5,5 litra a przy łagodnej jeździe ledwo mogę zejść poniżej 8,5 :P 
Wracając do tematu - Rzeczywiście warto zadzwonić i zapytać albo od razu wysłać na gwarancję i wpisać że uszkodzona bateria.

Posted
Godzinę temu, Patryk83 napisał:

LoCzekk.

Co do tego co deklaruje producent to się zbytnio nie radzej sugerować. Mój samochód miał palić w mieście niby 5,5 litra a przy łagodnej jeździe ledwo mogę zejść poniżej 8,5 :P 
Wracając do tematu - Rzeczywiście warto zadzwonić i zapytać albo od razu wysłać na gwarancję i wpisać że uszkodzona bateria.

Posted

Heh co do auta nie wypowiem się zbyt dużo czynników wpływa na spalanie ale co do tematu mam jeszcze flipa 3 i jbl go i przy umiarkowanie cichym słuchaniu graja ciut dłużej niz to co deklaruje producent a w moim xtreme ewidentnie jest wada baterii,jutro dzwonie do jbla i bede wyjaśniał sprawę.

• Like 1
  • 2 years later...
  • 1 year later...
Posted
W dniu 25.11.2020 o 06:38, Taksi napisał:

Patryk83 witam i zdradź jak to wyszło z tym JBL co było przyczyną że nie chciało doładować? Udało się rozwiązać problem?

Mam ten sam problem ze swoim JBl … jak to się skończyło ??

• 2 months later...
Posted (edited)

Siema mam pytanie co jeżeli w głośniki jbl xtreme 2 jak się ładuje to cały czas miga 1 dioda czerwona nawet jak ładowałem cały dzień ten głośnik to i tak 1 dioda migała i jak go włączyłem to odrazu się wyłączył 

Edited by Piles