Skocz do zawartości


Zdjęcie

Mp3- Jak To Zrobic?


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 23 styczeń 2004 - 18:45

Nagralem plyte mp3 w NERO EXPRESS. Część plikow mp3 ktore na niej sie znalazly byly pierwotnie plikami mp3, inne zas powstalu przy kompresji ze zwyklych plyt cd-audio. i ku memu zdziwieniu, odtwarzacz odtwarza tylko pierwotne mp3!!! pozostalych nawet nie wykazuje. na komputerze wszytskie pliki na plytce dzialaja poprawnie. dodam jeszce, bo moze ma to jakies znaczenie, ze naplycie mp3 pogrupowalem utwory w 11 katalogow. kompresji cd-audio na mp3 dokonalem przy uzyciu programu audiconverter studio. nagrywam na plycie cd-rw emtec z predkoscia 4x.
powiem jedno: POMOOOOOOOOOOOOOCYYYYY!

#2 immanuel

immanuel

    wymiatacz

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1936 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Lubin
  • Interests:Biblia, Motoryzacja, Webmastering, Iriver

Napisany 23 styczeń 2004 - 21:27

Może włącz tryb Multi-Session.
Pozdrawiam, Immanuel
www.immanuel.za.pl
iRiver H120 + Sennheiser HD280 PRO

#3 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 23 styczeń 2004 - 23:23

juz probowalem. a moze problem tkwi w tym, ze pogrupowalem mp3 w 11 katalogach i odtwarzacz sie gubi????? (na discmanie innej marki nalezacym do mojego kumpla wszystko bylo ok- plyta grala). co sadzicie na ten temat??

#4 ~Guest~

~Guest~
  • Gość

Napisany 24 styczeń 2004 - 01:03

Hmm... U mnie na plycie jest wiecej katalogow i wszytsko dziala OK :) Moze cos z tymi plikami skompresowanymi przez Ciebie cos jest nie tak???

#5 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 24 styczeń 2004 - 13:36

a jakim programem najlepiej kompresowac pliki??

#6 Ralph

Ralph

    Warninator ;)

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2417 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Jastrzębie Zdrój

  • odtwarzacz - iRiver T60
  • słuchawki - SoundMAGIC PL11

Napisany 24 styczeń 2004 - 14:14

Ja uzywałem kilku programów (Ripperów) i nigdy nie mialem problemów (bo jeszcze nie mam playera za kilka dni sie bede wiedzial czy plytki chodzą :))

Exact Audio Copy --> Freeware polecam
Darmowy ripper, działa poprawnie z większością napędów CD.

AudioCatalyst v 2.1 --> Shareware również polecam
Najlepszy obecnie enkoder i ripper, oparty o technologię Xinga oraz Audiograbbera. W nowej wersji, oprócz poprawy dużej ilosci błędów, raczej bez większych zmian. Wersja shareware umożliwia skopiowanie 50% losowo wybranych ścieżek.

Audiograbber --> Shareware
Współpracuje z zewnetrznymi enkoderami
Tak jak w poprzednich wersjach "free", po każdym uruchomieniu można skopiować połowę losowo wybranych ścieżek.

Jak masz piosenke w wave to polecam:
Acoustica MP3 to Wave Converter Plus --> Shareware'owy program ale jak wiadomo zawsze jest na to sposób. Uzywam go do kompresji moich setów, czy mixów.

Mam jeszcze mp3 conventer ale jakos nie uzywałem, bo tamte programy mi pasują :D

Te i wiecej porgramów znajdziesz tutaj http://mp3.com.pl/rippery.html
"Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"
- iRiver T60 4GB Black + pokrowiec silikonowy w wersji Black
- iRiver iMP-350 w zapasie
- iPod Classic 80 GB 6 Gen. w samochodzie
//
- SoundMAGIC PL11
- Technics RP-F290 do kompa
- KOSS Spark Plug się kurzą

#7 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 24 styczeń 2004 - 14:22

wielkie dzieki! na pewno cos wybiore :)

#8 Ralph

Ralph

    Warninator ;)

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2417 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Jastrzębie Zdrój

  • odtwarzacz - iRiver T60
  • słuchawki - SoundMAGIC PL11

Napisany 24 styczeń 2004 - 15:10

Własnie zainstalowałem sobie ten mp3 converter, pełna nazwa to ACE-HIGH MP3 WAV WMA OGG Converter oczywiscie shareware :). Własnie się nim bawie i cos mi koncowke piosenki zrąbał przy kompresji z mp3 na ogg. Poczatek srodek jest ok ale koncówka juz jakas słabszej jakosci wiec nie podoba mi się :D
Orginał w mp3 mial 192 kbps przerobilem na ogg 160 kbps i czuc ze jest gorsza jakosc, o tej koncówce juz nie wspomne bo nie da sie słuchac.
"Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"
- iRiver T60 4GB Black + pokrowiec silikonowy w wersji Black
- iRiver iMP-350 w zapasie
- iPod Classic 80 GB 6 Gen. w samochodzie
//
- SoundMAGIC PL11
- Technics RP-F290 do kompa
- KOSS Spark Plug się kurzą

#9 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 24 styczeń 2004 - 15:21

ale co do Exact Audio Copy nie masz zadnych zastrzezen? bo wlasnie go sciagnalem i zamierzam zrobic uzytek..

#10 Ralph

Ralph

    Warninator ;)

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2417 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Jastrzębie Zdrój

  • odtwarzacz - iRiver T60
  • słuchawki - SoundMAGIC PL11

Napisany 24 styczeń 2004 - 16:04

Do niego nie mam zastrzezen. Potrzebny chyba jest do niego jeszcze enkoder. Na wp.pl jest ich kilka, ja zawsze uzywałem Lame mp3 Enkoder'a, reszty nie probowałem.
"Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"
- iRiver T60 4GB Black + pokrowiec silikonowy w wersji Black
- iRiver iMP-350 w zapasie
- iPod Classic 80 GB 6 Gen. w samochodzie
//
- SoundMAGIC PL11
- Technics RP-F290 do kompa
- KOSS Spark Plug się kurzą

#11 ~Guest~

~Guest~
  • Gość

Napisany 13 luty 2004 - 16:23

pewnie skompresowales te pliki w 48 kzh czy cos tam a iriver otwarza tylko do 44

#12 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 14 luty 2004 - 20:29

moze byc to cenna wskazowka, tylko ze nigdzie nie mam mozliwosci zmiany ustawienia KZH..co to w ogole jest?

#13 OkropNick

OkropNick

    OkropNick

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPipPip
  • 756 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Sosnowiec

Napisany 15 luty 2004 - 12:03

witam

w kHz (kilo-herz'ach) podawana jest tu czestotliwosc z jaka probkowany jest analogowy sygnal audio podczas jego digitalizacji oraz przeksztalcania z formy cyfrowej na analogowa (np. podczas odtwarzania). W przypadku plyt CD i wiekszosci urzadzen audio czestotliwosc probkowania wynosi 44.1kHz, poniewaz zgodnie z kryterium Nyquist'a czestotliwosc probkowania powinna byc 2x wieksza od najwyzszej czestotliwosci wystepujacej w probkowanym sygnale. jako ze maksymalna czestotliwosc ktora jest w stanie uslyszec "baaardzo dobre" ludzkie ucho to 22050 Hz, dlatego przyjeto probkowac dzwiek na plytach CD wlasnie z czestotliwoscia 44.1kHz
Pozdrawiam,
JHP.

MIPteam

#14 immanuel

immanuel

    wymiatacz

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1936 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Lubin
  • Interests:Biblia, Motoryzacja, Webmastering, Iriver

Napisany 15 luty 2004 - 20:20

Ciekawe po co obsługa 48 kHz w impach ?
:D :D
Pozdrawiam, Immanuel
www.immanuel.za.pl
iRiver H120 + Sennheiser HD280 PRO

#15 ~Guest~

~Guest~
  • Gość

Napisany 25 luty 2004 - 16:55

różnica pomiędzy 44kHz a 48kHz [jakby ktoś nie wiedział]:
druga wartość powoduje zwiększenie się rozmiarów plików [odkrywcze, nie? ;] ]
występuje częstsze próbkowanie, a co za tym idzie - lepsza jakość dźwięku.
chyba tyle.. pewnie eksperci powiedzieli by na ten temat więcej.

do ripowania imho najlepszy jest CDex. Odrazu dostajesz trochę kodeków [tak tak, Lame też jest, Xiph zresztą też], obsługa nie powinna sprawiać większych kłopotów.

Najlepszy kodek do mp3 jest firmy Fraunhofer i dostaje się go razem z Cooleditem.

Ralph << niemożliwe. widać skopałeś ustawienia.

#16 marcin_yello

marcin_yello

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 29 posty/ów

Napisany 25 luty 2004 - 17:23

spoko, juz wszystko dziala, zmienilem progsa na cdex-a i wszystko jest wporzo. dzieki za wszystkie odpowiedzi. pzdr.

#17 Ralph

Ralph

    Warninator ;)

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2417 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Jastrzębie Zdrój

  • odtwarzacz - iRiver T60
  • słuchawki - SoundMAGIC PL11

Napisany 26 luty 2004 - 11:25

Ralph << niemożliwe. widać skopałeś ustawienia.

Tylko co skopałem, jak ja nic nie ustawiałem poza ustawieniem jakosci na 160 kbps :D
"Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"
- iRiver T60 4GB Black + pokrowiec silikonowy w wersji Black
- iRiver iMP-350 w zapasie
- iPod Classic 80 GB 6 Gen. w samochodzie
//
- SoundMAGIC PL11
- Technics RP-F290 do kompa
- KOSS Spark Plug się kurzą

#18 immanuel

immanuel

    wymiatacz

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1936 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Lubin
  • Interests:Biblia, Motoryzacja, Webmastering, Iriver

Napisany 28 luty 2004 - 20:28

różnica pomiędzy 44kHz a 48kHz [jakby ktoś nie wiedział]:
druga wartość powoduje zwiększenie się rozmiarów plików [odkrywcze, nie? ;] ]
występuje częstsze próbkowanie, a co za tym idzie - lepsza jakość dźwięku.
chyba tyle.. pewnie eksperci powiedzieli by na ten temat więcej.


jako ze maksymalna czestotliwosc ktora jest w stanie uslyszec "baaardzo dobre" ludzkie ucho to 22050 Hz, dlatego przyjeto probkowac dzwiek na plytach CD wlasnie z czestotliwoscia 44.1kHz


Wciąż nie rozumiem po co jest to 48 kHz :D :D :lol:
Pozdrawiam, Immanuel
www.immanuel.za.pl
iRiver H120 + Sennheiser HD280 PRO





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  micbud : (31 marzec 2015 - 21:31) Nie tylko zwiększyć rozdzielczość, ale pewnie nawet wprowadzić na wyświetlacz 256tys. kolorow
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 21:09) Wyświetlacz 4k, głośniki BoomBeats Srałdio i do tego DAC'a wbudowanego z nowymi OPAMPami i wiśta wjo, O2 się chowa :D
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 21:07) no i zainstaluje sobie aparat fotograficzny w nokii 1200 :D
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 21:06) ROOT - To po windowskiemu administrator, więc możesz nawet logo wraz z muzyczka startową zmienić :D
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 21:05) a potem już będzie z górki ;)
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 21:01) pewnie będę mógł od razu po wgraniu rota zwiększyć rozdzielczość ...
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 21:00) 96 x 68 px (0.00")
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 21:00) hehehe forum w takiej rozdzielczości :D
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:56) Na SMS'a będziesz mógł Rickiego ustawić - https://www.youtube....h?v=dQw4w9WgXcQ :D
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:56) To można bez ROOT'a robić :D. Ale będziesz mógł za to wgrywać nowe moduły, zamrażać różne serwisy (w tym także niechciane serwisy OS'u) no i unicestwiać procesy :P
@  micbud : (31 marzec 2015 - 20:54) Jak to po co? Żeby wgrać tapatalka i wchodzić na forum przez telefon!
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 20:51) @micbud a po co ? :P
@  micbud : (31 marzec 2015 - 20:50) Kubasz, a nie próbowałeś jej zrootować?
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:43) To ja w Polsce zawsze miałem takie nokie bo nie dość że trzymały baterie to jeszcze sygnał miały tam gdzie innych smartphone'y wysiadały. A w Polsce moje okolice są zagęszczone lasami to taki telefon to był skarb, zwłaszcza jak koledze łańcuch wystrzelił w środku lasu haha. Ale w UK mój nexus służy jako nawigacja, mini-komputer, telefon, kamera/aparat, latarka, scanner do QR Kodów itd. 
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 20:33) @Chill3r ze mną nie pogadasz bo ja mam nokie z monochromatycznym wyświetlaczem :D
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:27) Nie ma to jak CM11 M11 zROOT'owany z odblokowanym bootloader, nigdy nie wrócę do lolipop'a a tym bardziej do android'a bez żadnych przydatnych modułów. A że jestem leniwy i ART nie działa z Xposed, Cyanogenmod jak na razie wystarczy :D
@  Kubasz : (31 marzec 2015 - 20:20) czołgiem !
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:17) A tak ogólnie to czołem pany! :D
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:17) Jesli masz zrootowany telefon moge ci opisac instrukcje jak sie pozbyc tego problemu ;)
@  Chill3r : (31 marzec 2015 - 20:16) Jesli mowicie o baterii, to jest to wina Gapps czyli Google Service's i Google Search for Music
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:27) Pany, jak mi nie podejda Phiatony PS320 ktos będzie chętny?
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:25) teraz na KITKAcie mam to samo, a mieli to poprawić w stostunku do wersji 4.3
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:25) na 4.3 było dobrze przez miesiąć, potem drenaż...
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:24) potem aktualizacja do 4.4.4.
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:24) kupiłem go z PLAYa z 4.3 na pokładzie
@  retter : (31 marzec 2015 - 18:23) czy nić nie instalowałeś a fon odwala cyrki
@  retter : (31 marzec 2015 - 18:23) wiec coś instalowałeś nowego ?
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:11) najprawdopodobnie wina softu
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:11) nie wiem/
@  retter : (31 marzec 2015 - 18:10) czyli co aku ?
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:09) dzieki za Pomoc Damixie
@  Damix : (31 marzec 2015 - 18:08) Na początku kosztowała ok 150 zł :P
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:06) 120zł// o fak
@  Damix : (31 marzec 2015 - 18:04) A czas pracy wydłuża o ok 30-40%.
@  Damix : (31 marzec 2015 - 18:03) W sklepach od dawna już nie ma tej baterii 3000mAh także trzeba szukać na allegro i tablicy.
@  Damix : (31 marzec 2015 - 18:03) link*
@  Damix : (31 marzec 2015 - 18:03) sory, nie tu mialem wkleic ten linl
@  Damix : (31 marzec 2015 - 18:03) gdyby nie to, ze zamowilem juz nowy telefon a moj i9300 wisi na allegro to bym licytowal ;) http://www.eurogamer...mpaign=pl-daily
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:01) http://allegro.pl/or...5198521375.html
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:00) tak, o ta mi chodzi.. z plecami nowymi..
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 18:00) ok. thx
@  Damix : (31 marzec 2015 - 17:58) 3000*
@  Damix : (31 marzec 2015 - 17:58) mówie o tej powiekszonej 300mah z klapka
@  Damix : (31 marzec 2015 - 17:58) Oryginalna bardzo dobrze ale cholernie cieko ja dostac teraz
@  Damix : (31 marzec 2015 - 17:57) aha i w razie jakbys instalwoal tego czytego kit kata to po instalacji zrob jeszcze hard reset na telefonie gdyby smeici z play pozostaly mimio zmiany softu.
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 17:56) wiecie jak sprawdzaja sie te wieksze baterie od samsunga...
@  Damix : (31 marzec 2015 - 17:56) i troche abrdziej czytelny poradnik http://forum.android...a-pomoca-odina/
@  Damix : (31 marzec 2015 - 17:56) tutaj jeszcze masz inna wersje odina w razie czego https://docs.google....UR5OVRZaE0/edit
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 17:56) 50minut od ładowania i zeszło mi 5proc//
@  NuBreed : (31 marzec 2015 - 17:53) :D