Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak zgrać muzykę z iPoda na kompa?


  • Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
12 replies to this topic

#1 Budzyn

Budzyn

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 13 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 26 kwiecień 2008 - 21:20

Witam. Mam prblem. Mianowicie ostatnio mialem wirusa i nie było innej możliwości jak zformatować kompa. Mialem na niem całą muzykę którą wcześniej zgrałem na Ipoda Classic 80Gb przez iTunes. Chciał był teraz tą muzykę która jest do odtwarzania zgrać na komputer. Czy istnieje taka możliwośc. Wiem że mogłem muzykę zgrać na iPoda jaką plik zgrywany na dysk wymienny jednak wcześniej nie myślałem, że mogę toą muzykę stracić.

Proszę pomóżcie!!!


P.S Czy jest możliwośc zgrywania filmów lub zdjęć pojedynczo??


Z góry dziękuję za odpowidzi!!

#2 drlb

drlb

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 58 posty/ów

Napisany 26 kwiecień 2008 - 22:20

Witam. Mam prblem. Mianowicie ostatnio mialem wirusa i nie było innej możliwości jak zformatować kompa. Mialem na niem całą muzykę którą wcześniej zgrałem na Ipoda Classic 80Gb przez iTunes. Chciał był teraz tą muzykę która jest do odtwarzania zgrać na komputer. Czy istnieje taka możliwośc. Wiem że mogłem muzykę zgrać na iPoda jaką plik zgrywany na dysk wymienny jednak wcześniej nie myślałem, że mogę toą muzykę stracić.

Proszę pomóżcie!!!
P.S Czy jest możliwośc zgrywania filmów lub zdjęć pojedynczo??
Z góry dziękuję za odpowidzi!!

Sciągnij program Audion (www.panic.com/audion), umożliwia dostęp do plików na iPodzie. Ja nie korzystałem, ale informacja pochodzi z pewnego źródła.
EDIT: Sorry, nie zauważyłem że Audion jest na Maca, jak masz wirusy, to pewnie masz Windows:) W takim razie pozostaje zaznaczenie w opcjach iTunes możliwości "Enable disk use", nie wiem jak to po polsku, chodzi o funkcjonowanie iPoda jako dysku, wtedy muzykę i filmy przenosisz ręcznie.
main rig: Pianocraft E410+HD555
portable rig: Touch 8GB+ATH-ON3/ATH-CK52
backup rig: Nano 8GB+MX300
past rig: iMP-550+AKG K24P

#3 MaciejMycha

MaciejMycha

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 26 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:film, muzyka, książka, elektronika

Napisany 27 kwiecień 2008 - 09:56

Sciagnij sobie program ktory sie zwie:

YAMIPOD --> darmowy program, a uklada Ci muzyke wedlug albumu, artysty, gatunku, jak tam sobie tylko chcesz. Polecam , bo sam czasem z niego korzystam , nigdy sie na nim nie zawiodlem . :D
Słuchałem na: Creative EP-630, AKG 414P

Grało: Creative MuVo 256Mb, Creative MuVo V100 1GB, iPod Video 5.5 gen 30GB

Teraz mi Gra: iRiver H10 20GB + AKG 518DJ

W planach: iAudio X5 lub iPod gen.6 lub iPod Touch

#4 Budzyn

Budzyn

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 13 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 29 kwiecień 2008 - 12:02

No wlasnie mam iPod jako dysk wymienny al;e jak muze przez iTunes zgrałem to jej nie ma jako zwykłe pliki

#5 drlb

drlb

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 58 posty/ów

Napisany 29 kwiecień 2008 - 16:08

Nie rozumiem? Jeżeli masz "czysty" komputer i iPoda z muzyką to podłaczasz go do komputera i NIE ZGADZASZ się na zsynchronizowanie biblioteki iTunes z iPodem (bo zastąpi Ci zawartość iPoda czystą biblioteką z iTunes, czyli skasuje to co masz). Zaznaczasz opcję "enable disk use" i przenosisz piosenki/filmy z iPoda ręcznie na dysk. Przynajmniej tak to opisali na jakiejś stronie anglojęzycznej, teraz nie pamiętam linka.
main rig: Pianocraft E410+HD555
portable rig: Touch 8GB+ATH-ON3/ATH-CK52
backup rig: Nano 8GB+MX300
past rig: iMP-550+AKG K24P

#6 Budzyn

Budzyn

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 13 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 01 maj 2008 - 16:56

Wszystko by było fajnie tylko jeśli ja robie iPoda jako "enable disk use" czyli jako praca jako dysk to otwierając ten dysk mam dwa puste foldery Contcts i Recordings!!

#7 nvm

nvm

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 27 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Sz-n

  • odtwarzacz - Touch 2G
  • słuchawki - szukam ...

Napisany 01 maj 2008 - 22:40

Explorer->Narzędzia->Opcje Folderów->Widok->Pokaż ukryte pliki i katalogi

Pokazuje Ci się folder iPodControl i tam masz muzykę zdjęcia itd.

#8 Filozof71

Filozof71

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 22 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

Napisany 06 maj 2008 - 20:04

Wygląda na to, że producent iPoda nie przewidział takiej sytuacji. Mam iPoda gen. 5.5 i wczoraj wgrałem na niego 3 GB muzy z laptopa. Teraz zainstalowałem iTunes na komputerze domowym i pojawia się komunikat że iPod może być zsynchronizowany tylko z jedną instancją ITunes i wybór "wymaż i synchronizuj". Tak więc wygląd ana to, że producent nie wspiera takiej sytuacji.

Druga sprawa : wgrałem trochę mp3 do katalogu "H:\iPod_Control\Music" i nie widac ich w iPodzie, tak więc funkcja dysku pełni tylko rolę przechowywania plików ale nie udostępnia uch odtwarzaczowi. Widać, że wgrana muzyka jest pogrupowana w foldery i pliki o zakodowanych nazwach.

Tak to jest : polityka wielkiej korporacji żeby jak najbardziej z użytkownika robić debila.

pozdrawiam Filozof71

#9 petriwoj

petriwoj

    nowy

  • Zarejestrowany
  • 2 posty/ów

Napisany 15 listopad 2008 - 21:32

Witam Forum po raz pierwszy,
zawędrowałem tu nie z nudów, ale żeby rozwiązać problem z iTunes. Przed 3 dniami pojawił się komunikat Windows Update, że mam ważne aktualizacje do zainstalowania. Normalka. Ale tym razem po ponownym uruchomieniu laptopa mam surowe iTunes! Jedyny program w całym komputerze, który wrócił do korzeni. Muza jest bezpieczna na dysku, więc mogę ją ponownie dodać do iTunes. Natomiast NIE WIEM JAK WYCIĄGNĄĆ Z IPODA LISTY ODTWARZANIA. Nie mam najmniejszej ochoty na ponowne tworzenie list odtwarzania, które wybierałem przez ostatni miesiąc. Na razie nie podłączałem iPoda do iTunes. Chociaż sądząc po aktywności na forum chyba trzeba będzie trochę poczekać na odpowiedź. ;-)

PS. Miałem już kilka palmtopów i w każdym była opcja kierunku synchronizacji. Komp > palm. Ewentualnie palm > komp. Apple nie uznało tego za potrzebne.
*
Mam iPoda 80GB od 3 miesięcy. 3 tygodnie temu kupiłem nowego laptopa VAIO i zgrałem całą muzę ze starego komputera, w którym od 3 lat nie miałem żadnych przebojów z iTunes.
Pozdrawiam serdecznie,
petriwoj

#10 ~untitled37~

~untitled37~
  • Gość

Napisany 15 listopad 2008 - 22:03

Druga sprawa : wgrałem trochę mp3 do katalogu "H:\iPod_Control\Music" i nie widac ich w iPodzie, tak więc funkcja dysku pełni tylko rolę przechowywania plików ale nie udostępnia uch odtwarzaczowi. Widać, że wgrana muzyka jest pogrupowana w foldery i pliki o zakodowanych nazwach.

Bo oryginalnie do wrzucania jest itunes. Zainstaluj rockboksa, problem z głowy.

I jeszcze jedno, przepraszam, ale jaki jest sens synchronizowania z kokretną biblioteką? Nie prościej i wygodniej ręcznie zarządzać muzyką? Chcesz coś - wrzucasz, nie chcesz - wyrzucasz i to na każdym komputerze (o ile oczywiście ma itunes).

#11 świstak

świstak

    wymiatacz

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1889 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:headphones/photoshop/photography/muusic ;)

  • odtwarzacz - iPhone 3G
  • słuchawki - MS2i
  • chcę - W3

Napisany 15 listopad 2008 - 22:12

@ petriwoj - sprawdz czy nie ma gdzies w folderze gdzie itunes rtzyma muzyke (nie wiem jak to jest w windows) backupu biblioteki - sprobuj go przywrocic - wtedy powinny pojawic sie lisy odtwarzania, playcounts itd
former UID: Piroko

#12 petriwoj

petriwoj

    nowy

  • Zarejestrowany
  • 2 posty/ów

Napisany 15 listopad 2008 - 22:36

@ petriwoj - sprawdz czy nie ma gdzies w folderze gdzie itunes rtzyma muzyke (nie wiem jak to jest w windows) backupu biblioteki - sprobuj go przywrocic - wtedy powinny pojawic sie lisy odtwarzania, playcounts itd

Wiadomo gdzie. Moja muzyka\itunes\Previous iTunes Libraries. Tylko że ostatni backup jest z 17.10.2008 i 13.09.2008. Nawet nie wiem dlaczego iTunes zrobił te kopie, chętnie ustawiłbym codzienny backup. Przed 2 tygodniami przywiozłem z Londynu trochę płyt i sporo się zmieniło w listach odtwarzania.
Ale gdzieś tu znalazłem fajny program YAMIPOD. Po zainstalowaniu go widzę swoje listy. Muszę to jakoś wyrwać z programu i odetchnę. Dzięki za pomoc.

#13 Adrian4

Adrian4

    bardzo zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPipPip
  • 891 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Hajnówka | Canterbury

Napisany 16 listopad 2008 - 20:04

Nie wiem jak to się ma do Classica, ale kilka dni temu musiałem przenieść się z laptopa na komputer stacjonarny.
Zainstalowałem iTunesa i podłączyłem Toucha. Po chwil wyskoczył komunikat, że mój grajek synchronizowany jest z inną biblioteką.
Do wyboru miałem dwie opcje: Wymarz dane z iPoda i utwórz nową bibiotekę oraz Przenieś zakupione rzeczy z iPoda do iTunes. Coś w tym stylu.
Wybrałem drugą opcję i wszystko działa. :)

polityka wielkiej korporacji żeby jak najbardziej z użytkownika robić debila.

Jak ktoś niekumaty to i tak może sobie pomyśleć. ;)
Portable: iPod Touch 1G & iPod Earphones | iRiver Clix 1G, Clix 2G & Sennheiser HD205
Home: Creative SB Live! External & Philips SHP8900 | Creative SB Audigy LS & Sennheiser HD205

Before: iRiver T60, iPod Mini 1G, Philips GoGear sa178 | Creative Zen Aurvana, Shure E3c, JBL Reference 220, AKG K324p, Sennheiser CX400, Logitech Stealth





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  Arthass : (25 luty 2017 - 04:12) czasem się przydaje, jest bardziej kompaktowa
@  Arthass : (25 luty 2017 - 04:12) taka paskowa forma wykresu kołowego
@  Arthass : (25 luty 2017 - 04:11) btw możecie polecić jakiś programik do robienie prościutkich wykresów? kołowe, słupkowe, czy jakby to określić... paskowe? w sensie jest pasek obrazujący 100%, podzielony wewnętrznie na kilka części obrazujących udział danej substancji w całości
@  Arthass : (25 luty 2017 - 01:03) podobnie produkty cyklizacji i polimeryzacji, z tego co kojarzę około 180 stopni
@  Arthass : (25 luty 2017 - 01:01) np. akrylamid tworzy się dopiero od 130 stopni celsjusza
@  Arthass : (25 luty 2017 - 01:01) ciekawe są garnki do "kąpieli wodnej", gdzie są podwójne ścianki a między nimi woda - to gwarantuje że wewnętrzna powłoka nie nagrzeje się powyżej 100 stopni, więc i wiele substancji szkodliwych się nie wytworzy4
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:50) rzadko*
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:50) @Arthass ja zazwyczaj duszę na wodzie, smażę na oliwie(lubie ten zapach) żadko teraz piekę.

Najczęściej mikrofala,
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:48) Pomyiliłem panów ze sobą :)
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:37) to tak jak zastanawianie się czy smażenie na patelni teflonowej jest zdrowsze od aluminiowej, jeśli w każdym wypadku i tak mamy do czynienia z dziesiątkami o niebo groźniejszych substancji powstających na skutek samego smażenia
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:36) więc po co mi się zastanawiać nad tym z czego produkują Colę skoro dla mnie mogłaby nie istnieć
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:35) w ogóle dla mnie nie GMO w składzie Coli nie ma żadnego znaczenia, bo jest wiele istotniejszych powodów dla których tego syfu do ust nie wezmę :D nawet jeśli robiliby to na "ekologicznym cukrze"
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:33) kurna ten nietypowy layout klawiatury mnie dobija na lapku
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:33) ta dyskusja jest bez sensu, jak dotąd żadnych argumentów kolega do dostarczył na potwierdzenie swojego zdania, rzucanie tylko jakimiś luźnymi spostrzeżeniami typu mnie się tak wydaje, jakieś przykłady "afer" typu nalepki na coli - ale co to ma do tematu uzasadnienia szkodliwości?
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:32) na co odpowiadałem "owszem, ale rasowa, bo z ogonem z przodu" :D
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:32) np często dziewczyny do mnie mówiły "ty świnio" :D
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:31) @kopec23 bo świnie ewoluują :D
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:30) Paczcie boi się zjeść, a organu że świni wszepionego w nasz organizm.juz nie
@  kopec23 : (25 luty 2017 - 00:29) A obecne świnie to też w sumie nie są podobne do tych sprzed 10 lat, bo na tym polega postęp hodowlany
@  kopec23 : (25 luty 2017 - 00:28) Kmtiptop u nas też hoduje się świnie GMO, ba! Jest na to spory grant, ale są to zwierzęta, które mają służyć do przeszczepów
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:27) a i tak w przyszłości będziemy jedli chrząszcze i koniki polne, bo to wydajniejsze źródło spożywcze, szczególnie pod względem białka
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:25) zbierajcie panowie hajs, sprzedawajcie słuchawki, trzeba zapełnić kieszenie naszym "zbawcom" ratujących nas od Monsanto
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:24) O jakiś fajny moderator xD
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:24) a tymczasem powstaje kolejny sklep "zdrowa żywność", który będzie nam wpychał kurczaka za 5x wyższą cenę niż regularna
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:23) "ty uważasz się za toruńczyka, gnoju zboczony? precz!" haha :D
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:23) @kmtiptop dobrze, mamy zapewnienie kmtiptop z mp3store
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:22) @kmtiptop czekam aż będzie w sprzedaży u nas. Mniejsze zużycie antybiotyków, więc koszt produkcji będzie tańszy oraz będzie zdrowiej.
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:22) gdzie tam, androidowe ;) na rm to zbanowali mnie przy samym zakładaniu konta jak tylko nick wpisałem :D
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:22) to się nazywa wybiórcza moralność i w polskim prawie jest bardzo powszechna
@  kmtiptop : (25 luty 2017 - 00:22) zapewniam was ze nikt z władz monstanto nie tknie patykiem produkowanej przez siebie zywnosci
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:21) dalej nie wyjaśniłeś dlaczego GMO jest szkodliwe dla zdrowia
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:21) Nie rozliczają mnie czy prowadzę zbilansowaną dietę czy codziennie wpieprzam fastfoody popijając kolą zagryzając pół kilo chipsów. A będą decydować czy wolno mi GMO :D
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:21) no i co z tego? tak jak pisałem, brokuł to GMO z rodziny kapustnych, a jest uważany za jedno z najzdrowszych warzyw
@  kmtiptop : (25 luty 2017 - 00:19) czy wiecie ze w usa sa już w chodowli genetycznie modyfikowane swinie i losos , sprawdzcie to i smacznego
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:19) to jest komiczne, jest powszechnie przyzwolenie na używki takie jak alkohol, papierosy, kofeina (napoje energetyczne), a boją się GMO
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:18) @Robsonek a co to za forum? Na radio maryje wchodzisz?
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:17) Ach ta tyrania większości.
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:17) na jednym z for napisałem "kurde" - od razu 2 powiadomienia - cenzura i edycja mojego posta jako [ciach] - co za dekle :D
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:17) A dlaczego zaraz zakaz? Ja liczę się z konsekwencjami przeciwników GMO i chce to jeść. Ciekawe co by zrobili gdyby inna partia dorwała się do władzy i jedyną legalną żywnością byłaby ta modyfikowana genetycznie.
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:16) a sklepy ze "zdrowa żywnością" rozrastają się w sieci, bo 5% społeczeństwa zgłasza na to zapotrzebowanie :D
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:15) Smalec kupuje sklepowy, ale jemu nie przetłumaczysz.
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:14) @kmtiptop tak, i dyskusja w rządzie o zakazie GMO w Polsce - rząd się zapewne zajmuje sprawami, które ekscytują 5% naszego społeczeństwa...
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:13) Ramę to mój kiedyś dziadek jadł na problemy z sercem.......
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:13) nikt z nich nie kłamie, więc nie można ich pociągnąć do odpowiedzialności karnej, oni tylko żerują na niewiedzy i ignorancji ludzi
@  kmtiptop : (25 luty 2017 - 00:13) @kopec23 mysle ze 90% ludzie nie reaguje na gmo, czego dowodem jest ta dyskusja:) dobranoc!
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:12) przecież Ramę - tłuszcz utwardzony - reklamują jako produkt bez konserwantów...
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:12) XD
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:11) sery bezglutenowe, frytki bezlaktozowe... czemu nie?
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:11) Gdyby jakimś cudem obeszli unijne przepisy i niepasteryzowali by mleka, to byłyby przesłanki za kupnem takiego mleka. I odradzam używanie napoju mlecznego UHT.
@  kopec23 : (25 luty 2017 - 00:10) Straszne jest to, że ludzie to łykają bez zastanowienia, a słysząc "GMO" przed oczami widzą chyba wszystkie możliwe plagi...