Skocz do zawartości


Zdjęcie

Jak zgrać muzykę z iPoda na kompa?


  • Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
12 replies to this topic

#1 Budzyn

Budzyn

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 13 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 26 kwiecień 2008 - 21:20

Witam. Mam prblem. Mianowicie ostatnio mialem wirusa i nie było innej możliwości jak zformatować kompa. Mialem na niem całą muzykę którą wcześniej zgrałem na Ipoda Classic 80Gb przez iTunes. Chciał był teraz tą muzykę która jest do odtwarzania zgrać na komputer. Czy istnieje taka możliwośc. Wiem że mogłem muzykę zgrać na iPoda jaką plik zgrywany na dysk wymienny jednak wcześniej nie myślałem, że mogę toą muzykę stracić.

Proszę pomóżcie!!!


P.S Czy jest możliwośc zgrywania filmów lub zdjęć pojedynczo??


Z góry dziękuję za odpowidzi!!

#2 drlb

drlb

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 58 posty/ów

Napisany 26 kwiecień 2008 - 22:20

Witam. Mam prblem. Mianowicie ostatnio mialem wirusa i nie było innej możliwości jak zformatować kompa. Mialem na niem całą muzykę którą wcześniej zgrałem na Ipoda Classic 80Gb przez iTunes. Chciał był teraz tą muzykę która jest do odtwarzania zgrać na komputer. Czy istnieje taka możliwośc. Wiem że mogłem muzykę zgrać na iPoda jaką plik zgrywany na dysk wymienny jednak wcześniej nie myślałem, że mogę toą muzykę stracić.

Proszę pomóżcie!!!
P.S Czy jest możliwośc zgrywania filmów lub zdjęć pojedynczo??
Z góry dziękuję za odpowidzi!!

Sciągnij program Audion (www.panic.com/audion), umożliwia dostęp do plików na iPodzie. Ja nie korzystałem, ale informacja pochodzi z pewnego źródła.
EDIT: Sorry, nie zauważyłem że Audion jest na Maca, jak masz wirusy, to pewnie masz Windows:) W takim razie pozostaje zaznaczenie w opcjach iTunes możliwości "Enable disk use", nie wiem jak to po polsku, chodzi o funkcjonowanie iPoda jako dysku, wtedy muzykę i filmy przenosisz ręcznie.
main rig: Pianocraft E410+HD555
portable rig: Touch 8GB+ATH-ON3/ATH-CK52
backup rig: Nano 8GB+MX300
past rig: iMP-550+AKG K24P

#3 MaciejMycha

MaciejMycha

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 26 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:film, muzyka, książka, elektronika

Napisany 27 kwiecień 2008 - 09:56

Sciagnij sobie program ktory sie zwie:

YAMIPOD --> darmowy program, a uklada Ci muzyke wedlug albumu, artysty, gatunku, jak tam sobie tylko chcesz. Polecam , bo sam czasem z niego korzystam , nigdy sie na nim nie zawiodlem . :D
Słuchałem na: Creative EP-630, AKG 414P

Grało: Creative MuVo 256Mb, Creative MuVo V100 1GB, iPod Video 5.5 gen 30GB

Teraz mi Gra: iRiver H10 20GB + AKG 518DJ

W planach: iAudio X5 lub iPod gen.6 lub iPod Touch

#4 Budzyn

Budzyn

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 13 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 29 kwiecień 2008 - 12:02

No wlasnie mam iPod jako dysk wymienny al;e jak muze przez iTunes zgrałem to jej nie ma jako zwykłe pliki

#5 drlb

drlb

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 58 posty/ów

Napisany 29 kwiecień 2008 - 16:08

Nie rozumiem? Jeżeli masz "czysty" komputer i iPoda z muzyką to podłaczasz go do komputera i NIE ZGADZASZ się na zsynchronizowanie biblioteki iTunes z iPodem (bo zastąpi Ci zawartość iPoda czystą biblioteką z iTunes, czyli skasuje to co masz). Zaznaczasz opcję "enable disk use" i przenosisz piosenki/filmy z iPoda ręcznie na dysk. Przynajmniej tak to opisali na jakiejś stronie anglojęzycznej, teraz nie pamiętam linka.
main rig: Pianocraft E410+HD555
portable rig: Touch 8GB+ATH-ON3/ATH-CK52
backup rig: Nano 8GB+MX300
past rig: iMP-550+AKG K24P

#6 Budzyn

Budzyn

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 13 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 01 maj 2008 - 16:56

Wszystko by było fajnie tylko jeśli ja robie iPoda jako "enable disk use" czyli jako praca jako dysk to otwierając ten dysk mam dwa puste foldery Contcts i Recordings!!

#7 nvm

nvm

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 27 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Sz-n

  • odtwarzacz - Touch 2G
  • słuchawki - szukam ...

Napisany 01 maj 2008 - 22:40

Explorer->Narzędzia->Opcje Folderów->Widok->Pokaż ukryte pliki i katalogi

Pokazuje Ci się folder iPodControl i tam masz muzykę zdjęcia itd.

#8 Filozof71

Filozof71

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 22 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

Napisany 06 maj 2008 - 20:04

Wygląda na to, że producent iPoda nie przewidział takiej sytuacji. Mam iPoda gen. 5.5 i wczoraj wgrałem na niego 3 GB muzy z laptopa. Teraz zainstalowałem iTunes na komputerze domowym i pojawia się komunikat że iPod może być zsynchronizowany tylko z jedną instancją ITunes i wybór "wymaż i synchronizuj". Tak więc wygląd ana to, że producent nie wspiera takiej sytuacji.

Druga sprawa : wgrałem trochę mp3 do katalogu "H:\iPod_Control\Music" i nie widac ich w iPodzie, tak więc funkcja dysku pełni tylko rolę przechowywania plików ale nie udostępnia uch odtwarzaczowi. Widać, że wgrana muzyka jest pogrupowana w foldery i pliki o zakodowanych nazwach.

Tak to jest : polityka wielkiej korporacji żeby jak najbardziej z użytkownika robić debila.

pozdrawiam Filozof71

#9 petriwoj

petriwoj

    nowy

  • Zarejestrowany
  • 2 posty/ów

Napisany 15 listopad 2008 - 21:32

Witam Forum po raz pierwszy,
zawędrowałem tu nie z nudów, ale żeby rozwiązać problem z iTunes. Przed 3 dniami pojawił się komunikat Windows Update, że mam ważne aktualizacje do zainstalowania. Normalka. Ale tym razem po ponownym uruchomieniu laptopa mam surowe iTunes! Jedyny program w całym komputerze, który wrócił do korzeni. Muza jest bezpieczna na dysku, więc mogę ją ponownie dodać do iTunes. Natomiast NIE WIEM JAK WYCIĄGNĄĆ Z IPODA LISTY ODTWARZANIA. Nie mam najmniejszej ochoty na ponowne tworzenie list odtwarzania, które wybierałem przez ostatni miesiąc. Na razie nie podłączałem iPoda do iTunes. Chociaż sądząc po aktywności na forum chyba trzeba będzie trochę poczekać na odpowiedź. ;-)

PS. Miałem już kilka palmtopów i w każdym była opcja kierunku synchronizacji. Komp > palm. Ewentualnie palm > komp. Apple nie uznało tego za potrzebne.
*
Mam iPoda 80GB od 3 miesięcy. 3 tygodnie temu kupiłem nowego laptopa VAIO i zgrałem całą muzę ze starego komputera, w którym od 3 lat nie miałem żadnych przebojów z iTunes.
Pozdrawiam serdecznie,
petriwoj

#10 ~untitled37~

~untitled37~
  • Gość

Napisany 15 listopad 2008 - 22:03

Druga sprawa : wgrałem trochę mp3 do katalogu "H:\iPod_Control\Music" i nie widac ich w iPodzie, tak więc funkcja dysku pełni tylko rolę przechowywania plików ale nie udostępnia uch odtwarzaczowi. Widać, że wgrana muzyka jest pogrupowana w foldery i pliki o zakodowanych nazwach.

Bo oryginalnie do wrzucania jest itunes. Zainstaluj rockboksa, problem z głowy.

I jeszcze jedno, przepraszam, ale jaki jest sens synchronizowania z kokretną biblioteką? Nie prościej i wygodniej ręcznie zarządzać muzyką? Chcesz coś - wrzucasz, nie chcesz - wyrzucasz i to na każdym komputerze (o ile oczywiście ma itunes).

#11 świstak

świstak

    wymiatacz

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1889 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:headphones/photoshop/photography/muusic ;)

  • odtwarzacz - iPhone 3G
  • słuchawki - MS2i
  • chcę - W3

Napisany 15 listopad 2008 - 22:12

@ petriwoj - sprawdz czy nie ma gdzies w folderze gdzie itunes rtzyma muzyke (nie wiem jak to jest w windows) backupu biblioteki - sprobuj go przywrocic - wtedy powinny pojawic sie lisy odtwarzania, playcounts itd
former UID: Piroko

#12 petriwoj

petriwoj

    nowy

  • Zarejestrowany
  • 2 posty/ów

Napisany 15 listopad 2008 - 22:36

@ petriwoj - sprawdz czy nie ma gdzies w folderze gdzie itunes rtzyma muzyke (nie wiem jak to jest w windows) backupu biblioteki - sprobuj go przywrocic - wtedy powinny pojawic sie lisy odtwarzania, playcounts itd

Wiadomo gdzie. Moja muzyka\itunes\Previous iTunes Libraries. Tylko że ostatni backup jest z 17.10.2008 i 13.09.2008. Nawet nie wiem dlaczego iTunes zrobił te kopie, chętnie ustawiłbym codzienny backup. Przed 2 tygodniami przywiozłem z Londynu trochę płyt i sporo się zmieniło w listach odtwarzania.
Ale gdzieś tu znalazłem fajny program YAMIPOD. Po zainstalowaniu go widzę swoje listy. Muszę to jakoś wyrwać z programu i odetchnę. Dzięki za pomoc.

#13 Adrian4

Adrian4

    bardzo zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPipPip
  • 891 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Hajnówka | Canterbury

Napisany 16 listopad 2008 - 20:04

Nie wiem jak to się ma do Classica, ale kilka dni temu musiałem przenieść się z laptopa na komputer stacjonarny.
Zainstalowałem iTunesa i podłączyłem Toucha. Po chwil wyskoczył komunikat, że mój grajek synchronizowany jest z inną biblioteką.
Do wyboru miałem dwie opcje: Wymarz dane z iPoda i utwórz nową bibiotekę oraz Przenieś zakupione rzeczy z iPoda do iTunes. Coś w tym stylu.
Wybrałem drugą opcję i wszystko działa. :)

polityka wielkiej korporacji żeby jak najbardziej z użytkownika robić debila.

Jak ktoś niekumaty to i tak może sobie pomyśleć. ;)
Portable: iPod Touch 1G & iPod Earphones | iRiver Clix 1G, Clix 2G & Sennheiser HD205
Home: Creative SB Live! External & Philips SHP8900 | Creative SB Audigy LS & Sennheiser HD205

Before: iRiver T60, iPod Mini 1G, Philips GoGear sa178 | Creative Zen Aurvana, Shure E3c, JBL Reference 220, AKG K324p, Sennheiser CX400, Logitech Stealth





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 21:34) ja Kubaszu pierwszy raz to komuś tu zarzuciłem, naprawdę pierwszy .... ale to dlatego ze Jimmi pije do mnie o to od uuuuuuuuuu nie pamietam od kiedy :D
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 21:08) @retter przy piernikasz się do innych o ******ły :P
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 21:03) A gdzie duża litera i kropką ? karcisz innych a sam to co ?
@  Jimmi Dragon : (02 wrzesień 2014 - 20:45) ja noszę walizkę i nie dbam o kręgosłup
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 20:26) no nie bądź juz taki :P
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 20:23) :)
@  Szatynbury : (02 wrzesień 2014 - 20:22) tak i zawsze przegrywam
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 20:21) w fioletowe, co nie szatynku ?
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 20:21) hehehe
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 20:19) grasz w zielone ?
@  Szatynbury : (02 wrzesień 2014 - 20:19) tzn przez kolano i pasem w dupe
@  Szatynbury : (02 wrzesień 2014 - 20:19) przez dupe i pasem go!
@  xar : (02 wrzesień 2014 - 19:48) nie no oczywiście, że przez ramie. :)
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 18:54) a serio nie nos walizki, no chyba że przez ramie, dbaj o kręgosłup :)
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 18:53) torbe w plecak :D
@  xar : (02 wrzesień 2014 - 18:44) wolicie torby czy plecaki do lapków?
@  xar : (02 wrzesień 2014 - 18:39) bry
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 17:35) i niebieskiego :)
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 17:31) bo retter to gimbaza bo emontek za dużo stawiałem:D wiesz poczułem się 15lat młodziej
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 15:23) czerwonego tylko brakuje
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 15:23) tęcza :D
@  Damix : (02 wrzesień 2014 - 15:20) ale kolorowo
@  Jackzor : (02 wrzesień 2014 - 15:07) czemu retter już nie? : O
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 12:01) bah, link nie działa bez dobrego referera :(
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 11:54) http://images5.fanpo...449007_full.jpg
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 11:38) @bruno63 ^^
@  Arthass : (02 wrzesień 2014 - 11:37) 'kot' się wywala
@  Arthass : (02 wrzesień 2014 - 11:36) http://i633.photobucket.com/albums/uu52/NuMetalMLE/You Wun Some Gifs/catgif.gif
@  bruno63 : (02 wrzesień 2014 - 11:28) czo to za słitaśne powitania :o
@  Kubasz : (02 wrzesień 2014 - 10:54) czesc ^^
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 10:46) bry bry ^^
@  bruno63 : (02 wrzesień 2014 - 10:43) bry
@  Fatso : (02 wrzesień 2014 - 10:36) grunt, że da się dojść do porozumienia, i teraz wszyscy wiedzą co miałeś i co ja miałem na myśli...
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 10:33) chyba że to ja rozumiem na opak :D
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 10:33) nie wiem dlaczego słowo "zarząd" rozumiecie w kontekście forum
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 10:32) zarząd firmy, nie zarząd forum
@  Fatso : (02 wrzesień 2014 - 10:32) Rzekłbym raczej, że właściciel. Zarząd to ekipa sprzątająca.
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 10:31) BTW ja nie naciskałem, choć faktycznie starałem się sugerować pewne rzeczy... to ja zostałem w pewnym momencie przyciśnięty i uznałem że dalsza taka zabawa nie ma sensu
@  KHRoN : (02 wrzesień 2014 - 10:29) "Forum tworzą jego użytkownicy, a nie zarząd." tylko że to zarząd trzyma łapę na kablu ;)
@  Arthass : (02 wrzesień 2014 - 10:23) retter już nie chcesz być modem?
@  retter : (02 wrzesień 2014 - 10:00) jak to warany mi wyszły? nie hoduje waranów z komodo w domu to i nie miały jak pouciekać :D :D
@  Undertaker : (01 wrzesień 2014 - 23:31) Może przemianować warny na warany właśnie? I za każdym razem, jak ktoś coś przeskrobie, to moderator wysyłałby stosowny obrazek...
@  Undertaker : (01 wrzesień 2014 - 23:28) Co jak co, ale te warany to retterowi wyszły :D
@  nismovsky : (01 wrzesień 2014 - 23:26) Nic nie dostałem, ale korciła mnie czasem odpowiedź na poziomie czasowego bana :P
@  Jimmi Dragon : (01 wrzesień 2014 - 23:00) No przecież napisałem, że bardzo dobrze zrobiłeś otwarcie krytykując sklepowe konto. 'Warana' chyba za to nie dostałeś, no nie? ;)
@  nismovsky : (01 wrzesień 2014 - 22:52) @retter - mogę mieć moralność, bo przecież to nie mój biznes, a bycie moderatorem niczego (poza dodatkowymi obowiązkami) nie daje. Przerabiałem to na innych forach i pewnie się z tym zgodzisz.
@  nismovsky : (01 wrzesień 2014 - 22:51) Jimmi - nie chodzi o fakt reklamowania, bo to jasna sprawa na forum sklepu, ale o jego styl i "fachowość" porad oficjalnego konta sklepowego
@  Jimmi Dragon : (01 wrzesień 2014 - 22:48) Cholera, miałem nie być złośliwy...
@  Jimmi Dragon : (01 wrzesień 2014 - 22:48) Obelix wpadł za młodu do kotła z magicznym napojem, a retter do garnka z serem :)
@  Jimmi Dragon : (01 wrzesień 2014 - 22:48) *pisze