tvonlinegame Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 (edited) Witam, które mi słuchawki polecicie. Będę je używać ''na zewnątrz'' czyli muszą być ładne i dobrze grać Moje propozycje, która z nich jest najlepsza. Audio-Technica ATH-M50, ATH-ESW9, ATH-ESW7 ?? Z których będę najbardziej zadowolony, które są najwygodniejsze, oraz będą dobrze grać pod SE ARC S/PC PS. Możecie dołożyć swojego Punkt za wiele mówiący tytuł tematu. Wyedytowałem na coś sensownego. /// 4ndr3 Edited November 13, 2012 by 4ndr3 tytuł
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 Napisz coś więcej czego oczekujesz od dźwięku, czego słuchasz, cokolwiek.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Mam w kieszeni ok. 800 zł. Poszukuję Głębokiego, mocnego basu, nie krzyczących gór, oraz łagodnych środków. Słucham m.innymi Rapu.
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 (edited) Beyerdynamic Custom One Pro obadaj a najlepiej skocz do mp3store i posłuchaj. Wykonanie mega, wygoda mega, możliwość dostosowania wyglądu, opcja otwarcia ventów w obudowie (regulacja ilości i mocy basu). Do tego mają malutką impedancję (16ohm) więc i z telefonu polecą. Około 700zł kosztują. Edit: A z Twoich typów chyba najlepiej ESW9. ES7 to model niżej (plus lustra się rysują jak diabli). M50 z kolei mogą być zbyt wymagające dla Arc S. Edited November 13, 2012 by 4ndr3
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Muszę przyznać, że Beyerdynamic Custom One Pro całkiem mi się podobają, dobre pasmo, odłączany przewód, lecz, wyglądają na dość wielgachne i nie jestem przekonany, czy na ulicę z nimi wyjdę, możliwe, że zastanowię się nad kupnem, do domowych warunków, bo póki co posiadam Pioneer SE-M390, Szukam raczej słuchawek, które nie będą zbyt duże, żeby nie krępowały ruchów głowy
johny_55 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 Zobacz sobie AKG k181dj lub tańsze k618dj. Idealne na portable ze świetnym dźwiękiem i basem.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Prawdopodobnie Beyerdynamic Custom One Pro, strasznie mi się spodobały, i pokłony dla 4ndr3 Lecz teraz, poproszę, abyście mi pomogli znaleźć ofertę tak do 700 zł, wszędzie ceny zaczynają się od 800 wzwyż...
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 W sumie w mp3store są za 799 http://www.mp3store.pl/article/beyerdynamic-custom-one-ean.4010118709029,2012560871254172016.html Może skontaktuj się z mp3store w kwestii rabatu, niedawno były Beyery w promocji może coś się uda ugrać.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 (edited) Jeszcze jedno pytanie, ostatnie. Stoję przed decyzją albo Beyerdynamic Custom One Pro, albo AKG k181dj AKG są tańsze, mniejsze, również posiadają zmiany basów etc. Co myślicie o dźwięku z Beyerdynamic i AKG, które mnie bardziej zadowolą? Beyerdynamic bardzo mi się podoba, choć troszkę duże są, a AKG, coś mi się wydaje, że będą gorsze pod wieloma względami np. izolacji dźwięków z otoczenia. Co polecicie ostatecznie, AKG, czy Beyerdynamic. I dlaczego, akurat te? Edited November 13, 2012 by tvonlinegame
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 AKG są bardziej płaskie ale czy mniejsze to bym nie powiedział. Wykonane są gorzej. Co do dźwięku to musiał bym je head to head porównać. Co może być ważne, AKG opierają się na uszach a Beyery chowają uszy do środka, może być spora różnica w wygodzie.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 I Jak myślisz, będę z nich zadowolony? Jestem dość audiofilem i jestem dość wrażliwy na słuchawki. Miałeś je na uszach? Jak ocenisz granie?
Dj_tomek Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 (edited) Mam te beyery, jestem mega zadowolony, ale faktycznie są bardzo duże wiec lepiej się zastanów, żebyś potem nie czuł się źle. Popatrz na google na zdjęcia z nimi na głowach Ps. Audiofil do dość mocne słowo Edited November 13, 2012 by Dj_tomek
johny_55 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 Recenzja akg jest na forum, to poczytaj sobie, grają podobno świetnie, napewno są bardziej poręczne i są znacznie mniejsze od customów. Co do wygody tak jak napisal 4ndr3, akg mogą bardziej cisnąć uszy( napewno z początku). Jak Ci nie podejdą to zawsze możesz sprzedać, dołożyć (dość sporo) i kupić wtedy customy tak jak pisałem, znacznie mniejsze i o niebo bardziej się nadają na portable, a co do ilozacji jest świetna w akg
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 Miałeś je na uszach? Jak ocenisz granie? Owszem. Na ventach 3/4 zagrały geniamnym grzmiącym dołem i zaskakująco szczegółowo. Nie męczący dźwięk, raczej też nie agresywne V. Zbyt duże otwarcie ventów trochę przegina bas a za małe daje go IMHO za mało ale chociaz jest opcja wyboru.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Wydają się dobre, na pewno lepsze od moich Pioneerów SE-M390 : D Tak, słuchawki bardzo mi się podobają i lekko mnie przeraża ich wielkość, : ) A jak z wygodą? Pałąk, słyszałem że można z niego zmieniać obicie, w końcu to custom Oryginalny. pałąk ciśnie w głowę, po dłuższym słuchaniu? oraz czy w ogóle słuchawki nadają się do dłuższego słuchania PS. Czy będę musiał dokupować wzmacniacz do mojego Arc S, żeby z nimi latać?
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 PS. Czy będę musiał dokupować wzmacniacz do mojego Arc S, żeby z nimi latać? Do tego mają malutką impedancję (16ohm) więc i z telefonu polecą. A wygoda jest moim zdaniem super. Nie uciskają, przylegają ale szczelnie. Headband jest obity gąbką pod skórą od strony czaszki. I tak, możesz w nich wymienić w sumie wszystko. Czasze, kable, headband, blachy na czaszach itp. A pady od Beyerdynamic są chyba najlepszymi padami jakie w życiu widziałem. Sam mam SoftSkiny z DT770 na Superluxach HD660 i są super.
Dj_tomek Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 Nie znam Twojego telefonu. Wątpie abyś musiał bo to słuchawki typowo portable JEDNAK podpięcie np pod fio e11 w moim przypadku jeszcze poprawia dynamikę jednak to zalezy od playera(ja mam zimnego ipoda). Na bank w ciepłe dni będziesz sięw nich mocno grzał, są bardzo wygodne jak na zamknietą konstrukcję i kapitalnie wyciszają. Wiadomo....w otwartych leciutkich byłoby wygodniej.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Zastanawiam się jeszcze szczerze jak bd z dźwiękiem pod PC, mam 3 karty dźw. Jedną integrę, drugą w klaw. Logitech G510 - chyba nawet według moich obserwacji daje bardziej radę niż moja zwykła integra, oraz stary SoundBlaster Creativa,<Myślę nad nowym> Co powiecie, da radę na tym sprzęcie?
4ndr3 Posted November 13, 2012 Report Posted November 13, 2012 Ewentualnie w kwestii przenośności/grzania w uszy można przy budżecie 800zł kupić doki i do tego nauszne do domu.
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Gdzie można dostać, wszystkie części do tych słuchawek, headbandy, blachy etc. ?
tvonlinegame Posted November 13, 2012 Author Report Posted November 13, 2012 Jakie jeszcze polecilibyście mi słuchawki portable, tylko małe, mniejsze niż beyerdynamic, aby spokojnie można było w nich wyjść na miasto i nie krępowały ruchów.
Recommended Posts