Jump to content

Tanie słuchawki z Chin

MrSheep

Recommended Posts

Szukam jakichś mięciutkich tipsów. Referencją są niedostępne już w sprzedaży Thompson Hed16, najlepsze tipsy ever. Tak miękkie, że w ogóle ich nie czuć w uszach. Macie coś takiego od Chińczyków?

Nigdy nie miałem Thompsonów, więc nie mogę się do nich odnieść. 

Najbardziej miękkimi, prawie niewyczuwalnymi tipsami, z jakimi do tej pory miałem do czynienia, są Fiio HS18. U mnie ze względu na tę miękkość nie sprawdzają się w jednym uchu - deformują się i gubią seala.

Niedrogie, warte spróbowania. W zestawie po 2 pary z każdego z 3 rozmiarów.

image.thumb.png.0cf607647dcb96fd16c068f785e2f4ee.png

• Thanks 1

6 minut temu, Birken napisał(a):

Nie no, gdyby było tak łatwo, to bym tutaj o to nie pytał.

Tak wyglądały stare jak z tego linka, tylko szare. Tyle, że wg kodu są to zupełnie inne gumki i takie też inne wysyłają sprzedawcy. Kupowałem już od dwóch z allegro + polowałem na nie w stacjonarnych sklepach. Nigdzie ich nie ma.

3 hours ago, Nesper said:

Ależ ta inflacja u Chińczyków szaleje! Kiedyś BQEYZ lucky bag był za 75 zł, a teraz polecieli z grubej rury 360 zł i 520. Ino brać. 😥 

Stary LuckyBag jest tu: https://www.aliexpress.us/item/1005006223676283.html?gatewayAdapt=4itemAdapt
i jeszcze powinien działać. Sa te starsze modele jak K2, KC2 etc.

Wczesniej było za $60 Summer lub Spring2, wtedy brałem.

54 minuty temu, PKTK napisał(a):

Stary LuckyBag jest tu: https://www.aliexpress.us/item/1005006223676283.html?gatewayAdapt=4itemAdapt
i jeszcze powinien działać. Sa te starsze modele jak K2, KC2 etc.

Wczesniej było za $60 Summer lub Spring2, wtedy brałem.

A widzisz, umknęło mi. Ale mimo wszystko to co wrzucam średnio się opłaca. Jeśli wypadłyby najnowsze słuchawki, to ok. Ale jeśli jakieś spring, to zupełnie nie warto. A mając doświadczenie z ich lucky bagami, to i tak nie warto 😉

W dniu 10.11.2023 o 16:50, Play napisał(a):

Referencją są niedostępne już w sprzedaży Thompson Hed16, najlepsze tipsy ever.

Dobrze, że się przypomniałeś, bo ja je znalazłem, tylko zapomniałem kto je chciał. Mam jeden rozmiar (nie miałem więcej) tak na oko to M.

To jak przy tipsach jesteśmy to ostatnio zrobiłem trochę porównań i pytanie mam:

Czy może chce się ktoś pozbyć fabrycznych czarnych rozmiar S od QKZxHBB? Me uszy po wielu próbach z nimi i HOLA znalazły wspaniałą synergię. Tak dźwiękową jak i ergonomiczną bo normalnie było tak sobie.

A wracając do wspomnianych QKZxHBB to jak komuś nadmiar basu w nich  przeszkadza to polecam spróbować startipsów w rozmiarze normalnie za małym 😃 W porównaniu z TRI Clarion basu mniej i mniej buczy jest jakby bardziej szczegółowy, scena co prawda węższa ale trochę bardziej kulista. Przestały mnie męczyć. W porównaniu z clarionami znacznie bardziej chowają się też w uchu. Fabryczne tipsy to w ogóle nie grają z nimi dobrze. Gorzej tylko bo startipsów już w sprzedaży nie widzę 😞

Takie granie za takie pieniądze  😍

Widziałem hifiman he400se w dobrej cenie u myfriendów.

Pytanie wersja he400se czy hifiman he400se Stealth Magnet jest lepsza? Różnica w cenie nie jest duża.

W sklepach w większości widuję opis hifiman he400se i trudno mi określić lub jak je rozróżnić aby wiedzieć, którą wersję sklep sprzedaję - hifiman he400se czy Stealth Magnet. Jeżeli te drugie mają więcej magnesów to powinny być cięższe wagowo i kabel podobno jest lepszy.

I czy mają też duży ścisk jak HE400i, bo po dwóch godzinach czuję ból uszu.

Hifiman Closed mogłyby być też dobrą opcją ale cena ich jest wyższa.

5 godzin temu, marco-polo napisał(a):

Hifiman Closed mogłyby być też dobrą opcją ale cena ich jest wyższa.

Dużo wyższa? https://www.amazon.pl/magnetyczne-przewodowe-odlączanym-drewnianymi-nausznikami/dp/B0BF58RZQK/ref=sr_1_5?crid=1MM3Y64MVUTAB&keywords=hifiman+sundara&qid=1699899820&sprefix=hifiman%2Caps%2C100&sr=8-5

5 godzin temu, marco-polo napisał(a):

Widziałem hifiman he400se w dobrej cenie u myfriendów.

To po ile one są?

8 minut temu, Perul napisał(a):

ddf.png

@Perul cena jest bardzo przystępna moim zdaniem.

W amazonie jak u mnie dodatkowe koszta cła itd, to  ta cena jest wyższa o wiele niż ta cena tych zamkniętych, którą podałeś.

1 godzinę temu, marco-polo napisał(a):

ddf.png

@Perul cena jest bardzo przystępna moim zdaniem.

W amazonie jak u mnie dodatkowe koszta cła itd, to  ta cena jest wyższa o wiele niż ta cena tych zamkniętych, którą podałeś.

11ego po 285 pln były te hifimany v1

Naprawdę świetny towar za 14 baksuf. Nie mam się do czego przyczepić. Z pudełka otwarte. Kabel gumki z pudełka. Granie bajka... Polaris napiszę bo zdjęcie nocy listopadowej ..kiepskie024c97e8d64a32001bebb0c8bba2db6e.jpgaf52b7af10dec94c5b07d034a568fef1.jpg

Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka

W dniu 20.08.2023 o 13:37, HappyBlack napisał(a):

Niezmiennie polecam KZ Krila - 1DD + 1 BA.

https://kz-audio.com/kz-krila.html

KZ x HBB PR2 to też prawdopodobnie jeden z tańszych IEMowych planarów, na które można się skusić. Tylko że KZ po cichu wprowadziło już co najmniej jedną rewizję tego modelu, obniżając koszty produkcji, bez konsultacji z HBB - co nieco zmieniło zamierzoną sygnaturę dźwiękową i odczucia. Więc nie do końca wiadomo, na co się trafi.

https://kz-audio.com/kz-pr2.html

Niemniej - KZ ogłasza nowe modele z częstotliwością pracy karabina maszynowego.

Co kolejny, to większa rewolucja i coraz większe banialuki w materiałach promocyjnych. Łatwo idzie się pogubić w ich portfolio. Do tego te mało przydatne switche, które pakują dosłownie wszędzie..

Żeby nie było: mogę przyznać, że na pewno brzmią naturalniej i przyjemniej niż ten rok / dwa lata temu, ale chyba nie ma sensu sprawdzać każdej nowości od nich.

Ja nie wytrzymałem i kupiłem kolejne, chociaż pierwsze dopiero w drodze. 

Dopiero co kilka dni temu doradziłeś mi kabel do KZ Pr2 a dzisiaj zamówiłem Pr3, które właśnie się pojawiły. 

Cóż, któreś z nich  pójdą na sprzedaż 😉

Edited by Don Aldo

Przetworniki elektrostatyczne to nie są tanie rzeczy. Prędzej zadałbym to pytanie w wątku o ciekawych droższych słuchawkach z Chin, bo trudno będzie znaleźć coś nowego i niezłego w kwocie

Wyprzedaże to już były - 11.11 w sklepach chi-fi to okres często na prawdę dobrych promocji. Z jakiej okazji teraz mają być przeceny? Z okazji świąt to już będzie tylko drożej ;)

• Like 1
  • Haha 1