Dirian Posted January 15 Report Share Posted January 15 4 minuty temu, MrSheep napisał(a): To niesamowite jak bardzo opinie o sprzęcie audio potrafią się różnić - dla mnie Truthear Zero mają zbyt mało basu, a nieco zbyt dużo średnicy (wokale są nieco krzykliwe i zbyt mocno wysunięte) A może jest tu jakiś rozstrzał produkcyjny i różne pary grają różnie? Nie wiem, mnie ten bas w nich strasznie męczy... sprawdzałem na kilku tipsach i trzech różnych źródłach, na dwóch kablach - no i dalej lipa. A wokale faktycznie są krzykliwe, ale dla mnie z kolei są trochę wycofane a nie wysunięte 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted January 15 Report Share Posted January 15 23 minuty temu, Dirian napisał(a): Niestety gdy bas wylewa się przed wokale, to jak dla mnie jest go zdecydowanie za dużo lub jest to po prostu źle zestrojone. A w Truthear tak to właśnie się prezentuje. A że subiektywna opinia, to wiadomo, w tym hobby zawsze opinie są subiektywne Z czego Ty pędziłeś te Zero? Bo obstawiam źródło o zbyt wysokiej impedancji wyjściowej dla nich. Tak wtedy się dzieje z basem. Generalnie Zero to takie Monarch MK2 dla ubogich I niewątpliwie Crinacle właśnie na nich się wzorował. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_m Posted January 15 Report Share Posted January 15 1 minutę temu, Kuba_622 napisał(a): Generalnie Zero to takie Monarch MK2 dla ubogich To ja Zresztą "zero" i "ubogi" idealnie do siebie pasują 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted January 15 Report Share Posted January 15 5 minut temu, Kuba_622 napisał(a): Z czego Ty pędziłeś te Zero? Z DX170, Mojo 2, Questyle M15 i DX3 Pro+ póki co. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted January 15 Report Share Posted January 15 (edited) Fajnie jak 2 firmy wypuszczają produkty z tej samej kategorii o tej samej nazwie w tym samym czasie. Strojone przez tego samego człowieka btw. Później pojawiają się dyskusje o tym czy za mało czy za dużo basu @MrSheep - piszesz o tych co dołączyłeś do dealu z IE600? Edit: Basowe Zero (Truthear): Chude Zero (7hz Salnotes): Edited January 15 by docentore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x86 Posted January 15 Report Share Posted January 15 Nie będę dobijał opinii o Zero i tylko napiszę, że utożsamiam się z opinią @Diriana Nie takiego strojenia szukałem i na drugi dzień poleciały z powrotem do Bezosa. Możliwe że po wygrzaniu coś by złagodniały jak było to z QKZxHBB ale nie chciało mi się z nimi pieścić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_m Posted January 15 Report Share Posted January 15 58 minut temu, x86 napisał(a): Nie takiego strojenia szukałem i na drugi dzień poleciały z powrotem do Bezosa. To zupełnie jak moje Denon'y AH-D7200 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSheep Posted January 15 Author Report Share Posted January 15 Godzinę temu, docentore napisał(a): Fajnie jak 2 firmy wypuszczają produkty z tej samej kategorii o tej samej nazwie w tym samym czasie. Strojone przez tego samego człowieka btw. Później pojawiają się dyskusje o tym czy za mało czy za dużo basu @MrSheep - piszesz o tych co dołączyłeś do dealu z IE600? Edit: Basowe Zero (Truthear): Chude Zero (7hz Salnotes): Piszę o tych „basowych” Zero, od Truthear. Ja osobiście w te „collaby” nie wierzę, dana firma naprawdę potrzebuje „pomocy” np Crina, aby zestroić słuchawki pod dajmy na to krzywą Harmana - trochę to śmierdzi marketingowym bełkotem 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted January 15 Report Share Posted January 15 Godzinę temu, marek_m napisał(a): To ja Zresztą "zero" i "ubogi" idealnie do siebie pasują Żeby nie było, sam jestem dumnym posiadaczem Zero Godzinę temu, Dirian napisał(a): Z DX170, Mojo 2, Questyle M15 i DX3 Pro+ póki co. To nie wiem co jest przyczyną, może po prostu wszystko rozbija się o subiektywne odczucia. Dla mnie bas w Truthear Zero jest dobrej jakości, zwłaszcza z tipsami Tri Clarion zrobił na mnie spore wrażenie, bo z tymi fabrycznymi ma skłonność do lekkiego zamulania. Niestety z tipsami Tri wyższa średnica staje się zbyt krzykliwa, a już z fabrycznymi z węższymi otworami jest tak na granicach mojej tolerancji na krzykliwość. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 15 Report Share Posted January 15 Każdy ma swój gust. Jednemu pasują a drugiemu nie. Ja mam na przykład tak że lubię słuchawki i muzykę do nastroju w jakim mój organizm odbiera muzykę, Dzisiaj moja głowa pożera kawałki muzyczne pełnego bassu. Kiedy indziej pożera kawałki opery czy rocka. Człowiek potrzebuję zmiany - to nie problem w słuchawkach moim zdaniem. Ze słuchawkami to jak w związku trzeba iść na kompromisy bo przecież nie ma idealnych kobiet tak samo jak idealnyh słuchawek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSheep Posted January 15 Author Report Share Posted January 15 Może jeszcze doprecyzuję jedną rzecz - podobnie jak @Kuba_622 lubię Truthear Zero, z moich poprzednich wpisów może wynikać, że są słabe, miałem na myśli jedynie samą otoczkę związaną z produkcją słuchawek w kooperacjach z różnymi recenzentami audio - ciężko mi uwierzyć w to, że firma dysponująca bardzo zaawansowaną aparaturą pomiarową (np Truthear z tego co wiem korzysta ze świetnego symulatora B&K) musi się konsultować z Crinem/HBB/Gizaudio itd (wstaw odpowiedniego recenzenta ) aby uzyskać pożądany dźwięk. Zwykła zagrywka marketingowa, aby przyciągnąć fanów/wyznawców danego recenzenta 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_m Posted January 15 Report Share Posted January 15 1 godzinę temu, marco-polo napisał(a): ..... przecież nie ma idealnych kobiet tak samo jak idealnych słuchawek. Owszem, ale słuchawki łatwiej odesłać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 15 Report Share Posted January 15 2 minuty temu, marek_m napisał(a): Owszem, ale słuchawki łatwiej odesłać Zgadza się słuchawki można zareklamować lub masz zwrot produktu jakiś czas 2 tygodnie a z kobietą to loteria. Jedni grają i nigdy nic nie wygrali. 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek patufka Posted January 15 Report Share Posted January 15 Naprawdę nie mogę żałować wydania 64 zł na te słuchawki z Shopi.Tangzu wan' er. Wysłane z mojego CPH2069 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Birken Posted January 15 Report Share Posted January 15 (edited) 1 godzinę temu, janek patufka napisał(a): Tangzu wan' er. Zadziwiająco dobre maja opinie na hedfaju. Mi się podobają wizualnie no i kąt tulejki w końcu zgodny z anatomią. Nie brakuje im góry? Ehhh... a miałem nic już więcej nie kupować. Edited January 15 by Birken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FranticPhil Posted January 15 Report Share Posted January 15 2 hours ago, janek patufka said: Naprawdę nie mogę żałować wydania 64 zł na te słuchawki z Shopi. Tangzu wan' er. Wysłane z mojego CPH2069 przy użyciu Tapatalka Kupiłeś dwa kolory i wymieszałeś czy sprzedają je w tym wariancie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted January 15 Report Share Posted January 15 2 godziny temu, janek patufka napisał(a): Tangzu wan' er. Mam bekę z tego ich nazewnictwa - mogli połączyć siły z inną marką i zrobić Aful Wan' er. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 15 Report Share Posted January 15 Shopi chyba już w pl nie istnieję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted January 15 Report Share Posted January 15 Godzinę temu, Hustler napisał(a): Mam bekę z tego ich nazewnictwa - mogli połączyć siły z inną marką i zrobić Aful Wan' er. Wanker? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted January 15 Report Share Posted January 15 (edited) 5 minut temu, docentore napisał(a): Wanker? https://www.youtube.com/watch?v=8jfbLKt2WL4 Edited January 15 by Hustler 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek patufka Posted January 15 Report Share Posted January 15 Kupiłeś dwa kolory i wymieszałeś czy sprzedają je w tym wariancie?Wariant czarny i biały w jednej parze. Grają ekstra. Dobrze zestrojone. Fajny bas, miękkie przejście do średnich i bardzo luźna góra. Co zwraca w nich uwagę od pierwszego założenia.. przestrzeń ! Jeszcze raz to napiszę. Świetnie zestrojone plus mądre rozłożenie dźwięków w przestrzeni. Drugie... szczegóły ! Jak dla mnie - bomba w śmiesznie niskich pieniądzach... Wysłane z mojego CPH2069 przy użyciu Tapatalka 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 15 Report Share Posted January 15 Cieszę z waszego szczęścia. Ja ogólnie patrzę ile mam w pokoju słuchawek to jak pracować w fabryce czekolady nie mogąc już na nie patrzeć. xD Cieszę się moją uzbieraną kolekcją. Jak już to pewnie zainwestowałbym w inny stacjonarno-przenosny odtwarzacz. Coś jak xduoo X-05 bodajże ta wersja to stacjonarka i przenośny zestaw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek_m Posted January 15 Report Share Posted January 15 4 minuty temu, marco-polo napisał(a): Cieszę się moją uzbieraną kolekcją. Z czystej ciekawości zapytam: ile par słuchawek liczy Twoja kolekcja ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 15 Report Share Posted January 15 2 minuty temu, marek_m napisał(a): Z czystej ciekawości zapytam: ile par słuchawek liczy Twoja kolekcja ? Sądzę że w okolicach 100-tki. Licząc duże i iemy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted January 15 Report Share Posted January 15 11 minut temu, marco-polo napisał(a): Coś jak xduoo X-05 bodajże ta wersja to stacjonarka i przenośny zestaw. To byś musiał iść w XD-05 Bal, bo ma przełącznik pomiędzy zasilaniem zewnętrznym i wewnętrznym. Na wersji Basic i Plus byś zajechał baterię korzystając z niego jako ze stacjonarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts