Jaro54 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Tam są 2 armatury, dynamik i piezo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 8 minut temu, Jaro54 napisał: Tam są 2 armatury, dynamik i piezo A rzeczywiście, dzięki za przypomnienie, bez Pro jest jedna armatura, a w Pro są 2, i tym się różnią (poza obudową). Ale dołożona właśnie po to by zmienić brzmienie w kierunku, który Tobie pasuje , więc mój wcześniejszy wpis pozostaje aktualny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Wg mnie to piezo robi najwiekszą robotę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 Godzinę temu, Jaro54 napisał: Wg mnie to piezo robi najwiekszą robotę Ale piezo robi robotę w wysokich tonach, więc czy DT6 czy DT6 Pro, to granie w tym zakresie powinno być takie samo. Jeśli w Pro jest coś więcej w tym zakresie, to kwestia tej dołożonej armatury i pewnie też innej "zwrotnicy", a nie samego przetwornika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehooj Posted September 24, 2021 Report Share Posted September 24, 2021 3 godziny temu, Perul napisał: A zauważalnie lepsze (wg mnie) od DT6 w fabrycznym strojeniu są; CCA NRA i wspomniane przez @janek patufka Shozy Form 1.1. zamówiłem CCA NRA, zobaczymy co potrafią Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
requal Posted September 25, 2021 Report Share Posted September 25, 2021 (edited) 16 godzin temu, meehooj napisał: zamówiłem CCA NRA, zobaczymy co potrafią Możesz sobie domowić jeszcze dobre nakladki do nich BGVP W01. Fajnie neutralne się z nimi robią. - 5,40 zł | BGVP E zestaw dwukolorowe słuchawki douszne silikonowe etui na uszy/akcesoria do zestawu słuchawkowego jednosekcyjny zestaw słuchawka dousznahttps://a.aliexpress.com/_uAX8RAv Edited September 25, 2021 by requal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted September 25, 2021 Report Share Posted September 25, 2021 6 godzin temu, requal napisał: Możesz sobie domowić jeszcze dobre nakladki do nich BGVP W01. Fajnie neutralne się z nimi robią. - 5,40 zł | BGVP E zestaw dwukolorowe słuchawki douszne silikonowe etui na uszy/akcesoria do zestawu słuchawkowego jednosekcyjny zestaw słuchawka dousznahttps://a.aliexpress.com/_uAX8RAv Jedne z moich ulubionych tipsów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meehooj Posted September 25, 2021 Report Share Posted September 25, 2021 btw, zamawiając z ALiexpress placi się coś kurierowi przy doreczeniu przesylki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Krzychoo Posted September 25, 2021 Report Share Posted September 25, 2021 (edited) 2 godziny temu, meehooj napisał: btw, zamawiając z ALiexpress placi się coś kurierowi przy doreczeniu przesylki? Jeśli już na Ali płaciłeś VAT, to nic więcej nie płacisz. Odbierasz paczkę i finito. Edited September 25, 2021 by Mr Krzychoo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Play Posted September 27, 2021 Report Share Posted September 27, 2021 Kz Zax (chyba się łapią na styk do 50 ojro) - jak dobre są? Jakieś porównanie z podobnymi jakościowo słuchawkami? I one są tak samo duże, jak edx, czy już większe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted September 27, 2021 Report Share Posted September 27, 2021 Też postanowiłem przetestować tego hajenda za grosze Zobaczę jak wypada w porównaniu do EDX Pro, Arii i EX3XR. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted September 27, 2021 Report Share Posted September 27, 2021 11 godzin temu, Kuba_622 napisał: Też postanowiłem przetestować tego hajenda za grosze Zobaczę jak wypada w porównaniu do EDX Pro, Arii i EX3XR. Chyba blado . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted September 28, 2021 Report Share Posted September 28, 2021 9 godzin temu, bob2000 napisał: Chyba blado . Ja już kończę z tanimi słuchawkami z Chin, doszedłem do takiej patologii, że ich kupowanie sprawia mi więcej przyjemności, niż ich słuchanie Co do NRA, są chyba niezłe w swoim przedziale cenowym. Wolę je od DQ6, bo nie są tak ostre, mają naturalniejszą średnicę i przyjemniejsze wokale. NRA i EDX Pro mają ewidentnie ten sam przetwornik, tylko te pierwsze grają w sposób bardziej ucywilizowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 W dniu 28.09.2021 o 11:06, Kuba_622 napisał: Ja już kończę z tanimi słuchawkami z Chin, doszedłem do takiej patologii, że ich kupowanie sprawia mi więcej przyjemności, niż ich słuchanie Nieźle, to teraz pora na ten drugi chiński temat 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
requal Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Godzinę temu, bob2000 napisał: Nieźle, to teraz pora na ten drugi chiński temat Potem na trzeci, czwarty, piąty.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 To trochę posłuchałem tych EDX Pro i NRA. Podejrzewam, że w obydwu jest ten sam przetwornik dynamiczny, który gra trochę inaczej niż ten poprzedni (Xun czy jak tam się nazywał), bas jest gorszy, słabo kontrolowany, ale średnica dużo lepsza. - EDX Pro - chińska V-ka z niesamowicie wręcz podbitym, dudniącym basem (raczej tym wyższym niż niższym). Słuchawki dla bassheadów. Co ciekawe, mają całkiem przyjemną, posłodzoną średnicę, dobrze się na nich słucha wokali, czyli zupełne przeciwieństwo poprzednich EDX czy TRN MT1 na których wokale brzmiały tragicznie, ale za to bas był całkiem niezły - NRA - niespodzianka! Nie brzmią jak Staxy Jak AKG K340? Może trochę. Też mają taką specyficzną chropowatość, tylko że w K340 przetwornik elektretowy odpowiadał za dużą część średnicy i soprany, a tutaj słychać, że za węższą część pasma, jakiś pik na sopranie. Ogólnie to chińska V-ka, ale bardziej ucywilizowana, niż EDX Pro, bas nie jest tak przegięty. Dość jasne, ale nie są przesadnie ostre. Nie wiem co jeszcze można o nich napisać, nie są świetne pod żadnym względem, nie są też bardzo złe. Za 110 zł są ok. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
requal Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 (edited) 12 godzin temu, Kuba_622 napisał: To trochę posłuchałem tych EDX Pro i NRA. Podejrzewam, że w obydwu jest ten sam przetwornik dynamiczny, który gra trochę inaczej niż ten poprzedni (Xun czy jak tam się nazywał), bas jest gorszy, słabo kontrolowany, ale średnica dużo lepsza. - EDX Pro - chińska V-ka z niesamowicie wręcz podbitym, dudniącym basem (raczej tym wyższym niż niższym). Słuchawki dla bassheadów. Co ciekawe, mają całkiem przyjemną, posłodzoną średnicę, dobrze się na nich słucha wokali, czyli zupełne przeciwieństwo poprzednich EDX czy TRN MT1 na których wokale brzmiały tragicznie, ale za to bas był całkiem niezły - NRA - niespodzianka! Nie brzmią jak Staxy Jak AKG K340? Może trochę. Też mają taką specyficzną chropowatość, tylko że w K340 przetwornik elektretowy odpowiadał za dużą część średnicy i soprany, a tutaj słychać, że za węższą część pasma, jakiś pik na sopranie. Ogólnie to chińska V-ka, ale bardziej ucywilizowana, niż EDX Pro, bas nie jest tak przegięty. Dość jasne, ale nie są przesadnie ostre. Nie wiem co jeszcze można o nich napisać, nie są świetne pod żadnym względem, nie są też bardzo złe. Za 110 zł są ok. Kurczę, nie mogę się zgodzić z opinią o Nra. Moim zdaniem są bardzo dobre i spokojnie mogą rywalizować z droższymi dokami (żeby uniknąć zgorszenia nie powiem jakimi). Jednak wszystko zależy od jeszcze wielu innych czynników, więc niech tam. Moim zdaniem brakuje im rozciagniecia góry. Są zbyt płaskie w tym pasmie. Edited September 30, 2021 by requal 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 Dlatego wolę Geek Worldy GK12 od reszty tanich chińskich doków - znacznie bardziej cywilizowane granie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 16 minut temu, requal napisał: Kurczę, nie mogę się zgodzić z opinią o Nra. Moim zdaniem są bardzo dobre i spokojnie mogą rywalizować z droższymi dokami (żeby uniknąć zgorszenia nie powiem jakimi). Jednak wszystko zależy od jeszcze wielu innych czynników, więc niech tam. Moim zdaniem brakuje im rozciagniecia góry. Są zbyt płaskie w tym pasmie. A czemu masz nie mówić z jakimi? to chyba właśnie to powinieneś powiedzieć Ja porównywałem NRA z droższymi słuchawkami które uważam za dobre czyli Moondrop Aria i Etymotic ER3XR z dodanym rezystorem 30 om. Aria jest o wiele lepsza technicznie, ma dużo większą scenę, lepszą separację, detaliczność. Strojenie też uważam za lepsze, bo do krzywej Harmana, a nie chińska V-ka jak w NRA. Porównywałem też chwilę to Etymotic, ale to dla mnie nie miało to sensu, NRA daje dźwięk tak uproszczony, nie pokazuje tak wielu detali, że po 5 minutach z Etymotic trudno jest wrócić do NRA. Uważam, że w swoim przedziale cenowym NRA są jak najbardziej w porządku, słuchanie ich nie sprawia mi bólu jak to miało miejsce w przypadku niektórych innych tanich słuchawek z Chin Ale żadnym cudem też nie są, daleko im do tego, pod względem technikaliów to bliżej ma Aria do Blessing 2 niż NRA do Arii... Też bym chciał żeby były świetne i żebym mógł się cieszyć, że kupiłem hajenda za 110 zł, ale rzeczywistość jest jaka jest, są po prostu dobre w swoim przedziale cenowym. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
requal Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 42 minuty temu, Kuba_622 napisał: A czemu masz nie mówić z jakimi? to chyba właśnie to powinieneś powiedzieć Ja porównywałem NRA z droższymi słuchawkami które uważam za dobre czyli Moondrop Aria i Etymotic ER3XR z dodanym rezystorem 30 om. Aria jest o wiele lepsza technicznie, ma dużo większą scenę, lepszą separację, detaliczność. Strojenie też uważam za lepsze, bo do krzywej Harmana, a nie chińska V-ka jak w NRA. Porównywałem też chwilę to Etymotic, ale to dla mnie nie miało to sensu, NRA daje dźwięk tak uproszczony, nie pokazuje tak wielu detali, że po 5 minutach z Etymotic trudno jest wrócić do NRA. Uważam, że w swoim przedziale cenowym NRA są jak najbardziej w porządku, słuchanie ich nie sprawia mi bólu jak to miało miejsce w przypadku niektórych innych tanich słuchawek z Chin Ale żadnym cudem też nie są, daleko im do tego, pod względem technikaliów to bliżej ma Aria do Blessing 2 niż NRA do Arii... Też bym chciał żeby były świetne i żebym mógł się cieszyć, że kupiłem hajenda za 110 zł, ale rzeczywistość jest jaka jest, są po prostu dobre w swoim przedziale cenowym. Moim zdaniem nie ma między nimi a B2 zbyt dużych różnic. B2 ma lepszą głębię zapewne dzięki lepszemu kabelkowi. Godzinę temu, Inszy napisał: Dlatego wolę Geek Worldy GK12 od reszty tanich chińskich doków - znacznie bardziej cywilizowane granie. I jaka jest różnica między nimi a GK10. Gk10 bardzo lubię. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 4 minuty temu, requal napisał: Moim zdaniem nie ma między nimi a B2 zbyt dużych różnic. B2 ma lepszą głębię zapewne dzięki lepszemu kabelkowi. B2 mają zdecydowanie bardziej holograficzny dźwięk, są bardziej rozdzielcze oraz mają lepsze strojenie. To chyba jak na to hobby (gdzie ludzie mówią o brzmieniu kabelków), to są bardzo duże różnice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 (edited) No i mamy sytuację patową. Edited September 30, 2021 by bob2000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba_622 Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 5 minut temu, bob2000 napisał: No i mamy sytuacje patową. A tam patową, jak dla kolegi NRA są prawie tak dobre jak B2 to tylko pozazdrościć jego portfelowi Moje NRA do wzięcia za 80 zł z przesyłką, to 20 razy taniej niż B2, nikt się nie skusi na taką okazję? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
requal Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 2 minuty temu, Kuba_622 napisał: B2 mają zdecydowanie bardziej holograficzny dźwięk, są bardziej rozdzcielcze oraz mają lepsze strojenie. To chyba jak na to hobby (gdzie ludzie mówią o brzmieniu kabelków), to są bardzo duże różnice Te różnice są zwykle mniejsze niż nam się wydaje. Zazwyczaj zacząłbym od prozaicznch: brak seala, nastawienie, różnica w głośności itd. Ale jak już mówiłem, po prostu nie zgadzam się to wszystko. Oczywiście zostane potem za to ukarany. Bo B2 też wielu nie siadły patrząc na wczesną rotacę, więc czemu NRA mają mieć inaczej? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted September 30, 2021 Report Share Posted September 30, 2021 15 minut temu, requal napisał: I jaka jest różnica między nimi a GK10. Gk10 bardzo lubię. GK12 są bardziej zbalansowane, mniej zaznaczają skraje i lekko ograniczono masywność dźwięków, dając więcej swobody. Do wesołego grania lepsze są GK10, GK12 do spokojniejszej elektroniki (ambienty itp.) czy muzyki akustycznej. W GK12 też trochę (naprawdę trochę) bardziej wyraziście zarysowano scenę, choć w obu modelach podoba mi się naturalność pod tym względem, bez sztucznego rozdmuchania. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts