Jump to content

Recommended Posts

Posted

2002

• Like 1
  • Haha 3
Posted

• Like 1
  • Thanks 1
Posted (edited)
W dniu 12.07.2026 o 10:40, aaamp3 napisał(a):

To ja Dynastię, po latach widzę jak głupi serial, ale nostalgia, że łzy w oczach

Pełna wersja - Bill Conti, 1981

https://www.youtube.com/watch?v=DzTlyRmXPQk

o i Rocky, pełna wersja 1979

i czytam, że autorem też jest Bill Conti!

Bez wątpienia te kawałki mają swój urok ze względu na to, że też mamy związane z nimi miłe wspomnienia z dawnych lat🎶🙂 Swoją drogą bardzo lubię muzykę skomponowaną przez Contiego, w tym do pierwszych trzech części Rocky'ego oraz Północ-Południe🙂

A jak jesteśmy przy tym kompozytorze... utwór Breaking The Sound Barrier z dramatu Pierwszy krok w kosmosie🎶🙂

Edited by Tytus1988
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted

Zawsze byłem ciekawy jak brzmiałoby współczesne Depeche Mode gdyby Wilder nie odszedł. Na szczęście jest Recoil na osłodę. 

• Like 1
Posted

Niedawno w Łodzi odbył się festiwal Audioriver, reklamowany jako "festiwal muzyki elektronicznej". Za czasów mojej młodości taka muzyka nie była określana jako "elektroniczna", tylko "techno" (wiem, co to techno, chodzi mi o określenia potoczne) - pierwsze reakcje moje i moich kolegów wychowanych na Modern Talking i Italo Disco po usłyszenie takiej muzyki (acid house wtedy raczkował): "ale rąbanka". Muzyka elektroniczna to dla nas byli tacy artyści, jak JM Jarre, Vangelis, Brian Eno, Marek Biliński, Tangerine dream, Klaus Schulze itp. Coś takiego, jak np. Redshift - czyli Berlin School z Wielkiej Brytanii ;) 

• Like 3
  • Thanks 1
Posted (edited)

1988

Edited by aaamp3
  • Like 2
  • Thanks 2
Posted

• Like 4
Posted

Neurosis - [An Undying Love For A Burning World #01] We Are Torn Wide Open