kuman Posted July 14 Report Posted July 14 (edited) Sweet_French_Funky swieze_lekko_cytrusowe_skoczne Edited July 15 by kuman 1 Quote
Marius Magnus Posted July 15 Report Posted July 15 (edited) Polski Death 😉 I coś na dzisiejszą rocznicę (kaczmarofile usłyszą znaną nutę) Edited July 15 by Marius Magnus 1 1 Quote
kuman Posted July 15 Report Posted July 15 Słucham płyty w jednym pliku, zgrane z yt, czyli opus okolice 140 kps. Not bad, not bad. Grane z lapka+mojo2/KA13. 1 Quote
Tytus1988 Posted July 16 Report Posted July 16 (edited) W dniu 12.07.2026 o 10:40, aaamp3 napisał(a): To ja Dynastię, po latach widzę jak głupi serial, ale nostalgia, że łzy w oczach Pełna wersja - Bill Conti, 1981 https://www.youtube.com/watch?v=DzTlyRmXPQk o i Rocky, pełna wersja 1979 i czytam, że autorem też jest Bill Conti! Bez wątpienia te kawałki mają swój urok ze względu na to, że też mamy związane z nimi miłe wspomnienia z dawnych lat🎶🙂 Swoją drogą bardzo lubię muzykę skomponowaną przez Contiego, w tym do pierwszych trzech części Rocky'ego oraz Północ-Południe🙂 A jak jesteśmy przy tym kompozytorze... utwór Breaking The Sound Barrier z dramatu Pierwszy krok w kosmosie🎶🙂 Edited July 16 by Tytus1988 2 1 Quote
zdzichon Posted July 16 Report Posted July 16 Zawsze byłem ciekawy jak brzmiałoby współczesne Depeche Mode gdyby Wilder nie odszedł. Na szczęście jest Recoil na osłodę. 1 Quote
Bednaar Posted July 16 Report Posted July 16 Niedawno w Łodzi odbył się festiwal Audioriver, reklamowany jako "festiwal muzyki elektronicznej". Za czasów mojej młodości taka muzyka nie była określana jako "elektroniczna", tylko "techno" (wiem, co to techno, chodzi mi o określenia potoczne) - pierwsze reakcje moje i moich kolegów wychowanych na Modern Talking i Italo Disco po usłyszenie takiej muzyki (acid house wtedy raczkował): "ale rąbanka". Muzyka elektroniczna to dla nas byli tacy artyści, jak JM Jarre, Vangelis, Brian Eno, Marek Biliński, Tangerine dream, Klaus Schulze itp. Coś takiego, jak np. Redshift - czyli Berlin School z Wielkiej Brytanii 3 1 Quote
Marius Magnus Posted July 16 Report Posted July 16 Traszowa płyta Nile, czyli same początki zespołu. Quote
meehooj Posted July 16 Report Posted July 16 Neurosis - [An Undying Love For A Burning World #01] We Are Torn Wide Open Quote
mimer Posted July 17 Report Posted July 17 (edited) Tak idealnie na ten moment 😉 Ale przy okazji chętnie się dowiem, czy ktoś testował takie rozwiązania - https://stalmut.pl/ Film dla przyciągnięcia uwagi 😉 Edited Friday at 10:43 AM by mimer Quote
Tytus1988 Posted July 17 Report Posted July 17 Gustav Holst, Jupiter w wykonaniu Emiri Miyamoto🎶🙂 2 3 Quote
Spawn Posted July 17 Report Posted July 17 (edited) Niby tylko remixy ale każdy jest bangerem. Oj udał im się ten album! Nine inch Nails Noize Edited July 17 by Spawn 1 Quote
Recommended Posts