Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted (edited)

Buba słucha, ja nie lubię. Najbardziej nie lubię tego wycia w ,,going to california'', a Buba zasłuchana

IMG_20240802_141708.jpg

Edited by Rafacio
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

• Like 1
Posted (edited)

Walczę z płytami z czasu Steve'a Morse'a. Nie bardzo mi podchodzą (zwłaszcza Purpendicular, wolę nawet Slaves and Masters), ale Bananas jest w miarę. Nie twierdzę, że to wina gitarzysty, że to jest dla mnie takie se, ale nowy album z nowym gitarzystą jest znakomity więc może jednak coś jest na rzeczy.

Zrzut ekranu 2024-08-02 201813.png

Edited by Rafacio
Posted

Klasyka z rana

Zrzut ekranu 2024-08-03 052942.png

4 godziny temu, lobuz1 napisał(a):

IMG_5125.jpeg

Te wszytkie kasety, włącznie z zagranicznymi były bardzo różnie nagrane. Często kiepsko już od nowości. Co zostało po latach na takiej kasecie? Z mojego doświadczenia wiem, że te stare tanie kasety obecnie mocno mażą głowice, trzeba często te głowice czyścić. Niedawno z 50 takich oryginałów poszło pod wiatkę śmietnikową. Tym razem też ktoś sobie wziął.

• Like 1
Posted (edited)
4 godziny temu, Rafacio napisał(a):

Klasyka z rana

Zrzut ekranu 2024-08-03 052942.png

Te wszytkie kasety, włącznie z zagranicznymi były bardzo różnie nagrane. Często kiepsko już od nowości. Co zostało po latach na takiej kasecie? Z mojego doświadczenia wiem, że te stare tanie kasety obecnie mocno mażą głowice, trzeba często te głowice czyścić. Niedawno z 50 takich oryginałów poszło pod wiatkę śmietnikową. Tym razem też ktoś sobie wziął.

Niestety, ale masz rację. Większość tych kaset nie nadaje się do słuchania, ale Acid Drinkers grają świetnie. Kiedyś słuchałem, nie znam się , ale to było wtedy coś ekstra jak się pojawili na tym polskim podwórku. Muzyka ze zrozumiałym tekstem, klimatem a nie darcie ryja. 

Opisywane ręcznie na starej mechanicznej maszynie do pisania.

IMG_5127.jpeg

IMG_5128.jpeg

Edited by lobuz1
  • Like 1
Posted

Dire Straits, Private Investigations🎶

• Like 5
  • Thanks 2
Posted (edited)
8 godzin temu, lobuz1 napisał(a):

Niestety, ale masz rację. Większość tych kaset nie nadaje się do słuchania, ale Acid Drinkers grają świetnie. Kiedyś słuchałem, nie znam się , ale to było wtedy coś ekstra jak się pojawili na tym polskim podwórku. Muzyka ze zrozumiałym tekstem, klimatem a nie darcie ryja. 

Opisywane ręcznie na starej mechanicznej maszynie do pisania.

IMG_5127.jpeg

IMG_5128.jpeg

Ja wyrzynałem z Metal Hammera obrazki z głównej recenzji (były spore), o ile akurat było to coś dla mnie i tego robiłem okładki do kaset. Co do Acid Drinkers tylko ,,jedynki'' czasem słucham. Za bardzo jajcarskie klimaty dla mnie zawsze to były.

Edit:

Dawno nie słuchałem, a przecież znakomite choć dla mnie dopiero od jakichś 4 lat

IMG_20240803_171340.jpg

Tak przy okazji. Byłem dziś u ojca. Miał kupić Monitory Audio Silver 100G, zamiast posiadanych Bronze, a kupił Opal30. I wiecie co. To są ******ste kolumny (jednak papier i tekstylia jak dla mnie to najlepszy wybór na membrany głośnikowe), choć dla mnie za duże. I tak myślę, może też kupię zamiast kombinować z ATC? By było temacie to słuchalim tego co na focie widać.

IMG_20240803_131354.jpg

Edited by Rafacio
  • Like 2
  • Thanks 2
Posted

Świetna płyta a cedek jeszcze lepszy.

IMG_5137.jpeg

• Like 3
Posted
4 godziny temu, Rafacio napisał(a):

Ja wyrzynałem z Metal Hammera obrazki z głównej recenzji (były spore), o ile akurat było to coś dla mnie i tego robiłem okładki do kaset. Co do Acid Drinkers tylko ,,jedynki'' czasem słucham. Za bardzo jajcarskie klimaty dla mnie zawsze to były.

Edit:

Dawno nie słuchałem, a przecież znakomite choć dla mnie dopiero od jakichś 4 lat

IMG_20240803_171340.jpg

Tak przy okazji. Byłem dziś u ojca. Miał kupić Monitory Audio Silver 100G, zamiast posiadanych Bronze, a kupił Opal30. I wiecie co. To są ******ste kolumny (jednak papier i tekstylia jak dla mnie to najlepszy wybór na membrany głośnikowe), choć dla mnie za duże. I tak myślę, może też kupię zamiast kombinować z ATC? By było temacie to słuchalim tego co na focie widać.

IMG_20240803_131354.jpg

Bo Pylon robi naprawdę fajne paczki. W ludzkiej cenie...

Kiedyś myślałem, że sprzedaż ich produktów napędza ostry marketing. Nowa firma, polska, tania (!). No i musi się to jakoś sprzedać. A potem posłuchałem Pearl, Opal, Diamond, Jasper...

Mam Pearl 25. Nieraz kusiło mnie by przejść na coś "lepszego".  Natomiast im bardziej słuchałem sobie na tych Perłach (komicznie wręcz tanich) muzyki, to tym bardziej nie chciałem ich zmieniać. Wydawać kolejne 5, 10, 20 tys. na coś, co może zagra lepiej wyjęte ot, tak, z pudełka? Może zagra lepiej...

Nigdy nie zamieniłbym Pearl 25 na  np. Hora 816 Focala, a te ostanie kosztują dwa razy więcej od Pylonów.

@Rafacio

Dobrze zauważyłem na tym zdjęciu ampli Yamahy? Tak się pytam, bo elektronika Yamahy dziwnym trafem bardzo dobrze zgrywa się z paczkami Pylona.

;)