lobuz1 Posted July 12, 2024 Report Posted July 12, 2024 (edited) 3 godziny temu, Rafacio napisał(a): Nie znam. Tylko ze słyszenia, że takie coś istnieje. Ja też słabo, ale jakoś mnie dzisiaj naszło. Może wrzucę jakieś foty z Muzeum Hammonda w Kielcach. Zobaczymy czy będzie czas bo ruszam w trasę z rodziną- ja pracuję a oni zwiedzają Polskę bo mają wolne. Edited July 12, 2024 by lobuz1 Quote
aaamp3 Posted July 12, 2024 Report Posted July 12, 2024 (edited) od łobuza wersja soft bass mix, lepsza jakość link oryginał link ta wersja też super link i ta też wymiata (+video) link antyliroy link druga fajna wersja link odpowiedź liroya link odpowiedź, czyli mało znany antyliroy 2 link skąd bit do antyliroya Snoop Dogg (1993) link >> Bernard Wright - Haboglabotribin (1981) link Edited July 23, 2024 by aaamp3 1 Quote
lobuz1 Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 (edited) Na razie ta po prawej. Drewniana raczej nie przejdzie bo żonkila jest w domu, ale spróbuję. Edited July 13, 2024 by lobuz1 2 Quote
Tytus1988 Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 Powiew Dalekiego Wschodu... Payu, Ashina Outskirts🎶 3 2 Quote
Compton Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 48 minut temu, lobuz1 napisał(a): Na razie ta po prawej. Drewniana raczej nie przejdzie bo żonkila jest w domu, ale spróbuję. Soul of Things - czwarty utwór dla mnie najlepszy! 1 Quote
Rafacio Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 (edited) 17 minut temu, Marius Magnus napisał(a): Tyż fajne. Edited July 13, 2024 by Rafacio Quote
meehooj Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 Infected Mushroom - [Converting Vegetarians CD2 #02] Elation Station Quote
Bednaar Posted July 13, 2024 Report Posted July 13, 2024 11 godzin temu, lobuz1 napisał(a): Na razie ta po prawej. Drewniana raczej nie przejdzie bo żonkila jest w domu, ale spróbuję. Dziś moja żona odsłuchała fragment płyty Johna Zorna, tej z wydanej w cyklu 50-lecia jego urodzin, z Bar Kokhba Sextet. Jej komentarz: "Jak w ogóle można słuchać takiej muzyki?!" Quote
espe0 Posted July 14, 2024 Report Posted July 14, 2024 4 godziny temu, Bednaar napisał(a): Dziś moja żona odsłuchała fragment płyty Johna Zorna, tej z wydanej w cyklu 50-lecia jego urodzin, z Bar Kokhba Sextet. Jej komentarz: "Jak w ogóle można słuchać takiej muzyki?!" Jak uratowałeś honor Zorna? Quote
Rafacio Posted July 14, 2024 Report Posted July 14, 2024 (edited) Posłuchałem właśnie 10 minut i nasuwa mi się takie samo pytanie jakie zadała twoja małżonka. 🤔😉 A tak troszkę poważniej to czasami zastanawiam się czy niektóre wyczyny free-jazzmanów to jeszcze muzyka czy też jest to jakiś, tak modny w dzisiejszych czasach performance. I nie tylko zresztą jazzmanów. Edited July 14, 2024 by Rafacio Quote
Bednaar Posted July 14, 2024 Report Posted July 14, 2024 (edited) 8 godzin temu, espe0 napisał(a): Jak uratowałeś honor Zorna? Kiedyś był taki dowcip, w sumie dość smutny bo o alkoholu, ale można nawiązać do tematu (zarazem odpowiedź też na wpis @Rafacio ) Ojciec - meloman słucha na słuchawkach free jazzu. Synek się pyta: - Tatusiu, dlaczego ty wciąż słuchasz tej muzyki na słuchawkach, zamiast się ze mną pobawić? Ojciec bez słowa nakłada synowi słuchawki na uszy, a synek na to: - Jak można słuchać takiej muzyki, to kakofonia, nie ma melodii! Ojciec na to: - A widzisz synku, a Twój tatuś MUSI tego słuchać. Od siebie dodam: nic nie poradzę, lubię free jazz i chcę tego słuchać, jak mam ochotę. Ekstremalne odmiany metalu w rodzaju grindcore (Napalm Death itp). albo brutal death metal, też można podciągnąć pod performance, ale jak komuś się podoba - niech słucha mimo, że ja się w tym przypadku zastanawiam, jak można słuchać takiej muzyki Edited July 14, 2024 by Bednaar Quote
Recommended Posts