bob2000 Posted July 8, 2012 Report Posted July 8, 2012 Poszukuję wzmacniacza do słuchawek Beyerdynamic DT150 (mało jest informacji w sieci z czym te słuchawki dobrze się zgrywają). Obecnie słucham z audinst mx1 i gra to ok. W moim odczuciu nie muli, jest klarownie i z niezłym wykopem (gra to o wiele lepiej niż CAL i SHP5401 w tym samym połączeniu). Skoro gra ok to po co zmieniać? Z ciekawości, z chęci sprawdzenia, czy faktycznie bardziej uznane wzmacniacze słuchawkowe potrafią więcej i lepiej. Jaki dźwięk mnie interesuje? Trudno powiedzieć skoro nic się nie słyszało, jednak myślę, że poszukuję dźwięku klarownego, barwnego, mięsistego, niemęczącego, ale z wykopem. Muzyka jaką słucham to metal, rock, pop, i inne. Priorytet to metal, jeśli on dobrze zagra to reszta też będzie ok. Na chwilę obecną wybieram pomiędzy trzema wzmacniaczami (do 1000zł) w kolejności : 1) hybryda MicSzu (mój faworyt, możliwość szukania własnego brzmienia przy pomocy jednej lampy) 2) matrix m-stage 3) holdegron h5 lub h3 Biorę pod uwagę tylko wzmacniacze dostępne w Polsce. Nie interesuje mnie import z Hongkongu . Widziałem też wzmacniacze WBA, ale nie wiem co o nich myśleć. Poza tym trzy lampy mogą skutkować niezłą kombinatoryką w poszukiwaniu innego brzmienia co mi się nie widzi . Zastanawia mnie także Black Pearl (tak wiem, powyżej 1000zł). Widziałem tylko jedną, bardzo krótką, opinię o połączeniu tego wzmacniacza z DT150 która nie była przekonująca, a w zasadzie nastawiła mnie negatywnie do tego połączenia. Może ktoś miał okazję posłuchać DT150 z BP i mógłby się podzielić wrażeniami? Wzmacniacz będzie podpięty oczywiście do audinsta(OPA2134 na wyjściu). Quote
johnys Posted July 9, 2012 Report Posted July 9, 2012 Jestem za matrix m-stage lub Black Pearl. Dużo zależy od źródła ale Beyerdynamic DT150 lubią się z dobrym tranzystorem który opanuje ten ich wyczynowy BASS z wielkim potencjałem, przy zachowaniu największej IMO zalety tych słuchawek czyli wspaniałej barwy i pięknej średnicy! Takim wzmacniaczem będzie np. BP natomiast już pewne zalety będzie miał tańszy ale również bardzo dobry klon Lehmanna. Z lampowymi hybrydami trzeba uważać żeby nie zrobić bułeczki na basie w tych słuchawkach, a też nie jestem do końca przekonany że z takiego wzmaka jak hybryda MicSzu osiągniesz tak otwartą szczegółową górę jaka jest wskazana przy DT150. Audinst mx1 - gra z Beyerdynamic DT150 jako tako bo sygnatura brzmieniowa obu sprzętów się zbytnio nie kłóci. Natomiast można dużo lepiej (bo ja tam audinsta nie uważam wcale za jakiś wybitny klocek). Quote
retter Posted July 24, 2012 Report Posted July 24, 2012 Dodaj sobie jeszcze klona lehemanna, po upgrade możę byc fajny. ... opróżnij skrzynke, sorki za offtopa Quote
Guest Barthuss Posted August 16, 2012 Report Posted August 16, 2012 Słuchalem 3-4 lata DT150 w torze zbalansowanym ze wzmakiem zbalansowanym Darkula (Dariusz Kulesza) pod te słuchawki i DACiem Behringer Ultramatch Pro. Polecam bardzo takie rozwiązanie, Darek ma tutaj opanowany temat do perfekcji na DT-150, one potrzebują mocnego wzmaka. Opinie o nich niepochlebne najczęściej są wynikiem złej amplifikacji. Quote
rychubil Posted October 8, 2015 Report Posted October 8, 2015 (edited) Właśnie nabyłem używane Bayery DT150. Jaki do niego wzmak polecacie? Te wymienione powyżej są nieosiągalne, zwłaszcza w UK. Czy coś z Fiio dobrze się zgrywa? Może E09k, E12? Jednak nie koniecznie musi być przenośny, byle się dobrze zgrywał. Będę ich używał z odtwarzaczem Fiio X5 (choć ten ponoć ogarnia słuchawki do 300 ohm) oraz z interfejsami audio: Zoom H4n a w niedalekiej przyszłości Roland UA-55 Quad Capture. Edited October 10, 2015 by rychubil Quote
rychubil Posted October 22, 2015 Report Posted October 22, 2015 ...wakacje, przerwa techniczna a może po prostu głupie pytanie? Quote
majkel Posted October 22, 2015 Report Posted October 22, 2015 Ear Stream Headonic. Tu masz wersję do zabrania w teren, ale są też na prąd w cenie od 1800zł. Do UK wyślę pocztą lub DPD. Jak nie masz konta w złotówkach, to PayPalem zapłacisz. 1 Quote
rychubil Posted October 22, 2015 Report Posted October 22, 2015 ...jakieś uzasadnienie wyboru/polecenia? Quote
majkel Posted October 22, 2015 Report Posted October 22, 2015 http://earstream.eu/page/72/Recenzje/l - 2 opinie z góry Quote
rychubil Posted October 22, 2015 Report Posted October 22, 2015 Dzięki za lekturę - poczytam uważnie w wolnym czasie. Quote
Recommended Posts