Jump to content

Bądź bohaterem w swoim audio - czyli dzisiaj sam zrobiłem...

shady_slim

Recommended Posts

Witam .

Wczoraj wymieniłem w odtwarzaczu ; Philips Cd 304 mkii :

Tda1541 na Tda1541A R1

Saa7220p/a na Saa7220p/b

Dodatkowo zrobiłem decoupling Tda kondensatorami foliowymi WIMA .

54005918644382955173.jpg

Dziś w planie mam : Wymianę kwarcu przy SAA na nowszy oraz pominięcie tranzystorów mutujących .

fajny cedek i ten napęd cdm1, poprostu ślinka cieknie, gdyby nie to że mam już kilka odtwarzaczy to bym sobie taki kupił. Z oryginalną analówką nie ma co walczyć bo jest nic nie warta, najlepiej ją ominąć i zrobić nowa, możesz pomyśleć też o trybie NOS bo filtry cyfrowe philipsa za specjalne nie są.

trochę to nierozsądne wymieniać kabel w grado ot tak, oryginalny jest z miedzi monokrystalicznej w izolacji PE, lepszy kabel kosztuje niemało.

Informacja pochodzi ze strony firmowej, w tym momencie wygląda ona zupełnie inaczej :blink: więc nie znajdę ci tego, w podstawowych modelach jest Long Cristal Copper od któregoś modelu jest ultra-high purity long crystal cokolwiek to znaczy co do polietylenu to już informacja z innych źródeł, ale naoczne stwierdziłem że to prawda, bo mam kabel od słuchawek grado

DSC_2661.JPG

Shure E530 Fischer Edition ;)

Dla plaskacza ...wyszło ...dziwnie. Ale ważne że działa ;)

@shady_slim zasłanianie wtyku viablue koszulką... dla mnie nie porozumienie. Przecież te wtyki są piękne. Spróbuj następnym razem nie zasłaniać tych wtyczek brzydkimi koszulkami

Edited by piotrus-g

Ał. To boli mój mózg. Nie wiem, co z nimi zrobiłeś. Przewód wymieniłeś? - czyli że ogarnąłeś sposób na robienie takich wtyczek?

Kabel jest wymieniony - żeby robić takie wtyczki trzeba mieć zgrzewarkę do plastiku z formą ;)

Wygląda to... uhm, oryginalnie ;)

Wyglądają trochę..odpustowo :P No ale mam nadzieję, że kabel będzie chociaż wygodny.

biorąc pod uwagę to ile z nimi przeszedłeś... cieszyłbym się że w ogóle będą grały lol

Może lepiej nie wspominać o tym ;) Po tym zdarzeniu zaopatrzyłem się w kilka paczek Altoidsów, żeby mieć gdzie trzymać słuchawki :D

Tak swoją drogą, Mateusz wykonał kawał dobrej roboty.

Ściągnąć Ci twardy futerał na słuchawki cena to $2