Derson5 Posted March 30, 2012 Report Posted March 30, 2012 Szukam słuchawek (o ile takie są) i nie będą one do słuchania muzyki. Czy są takie w których po założeniu otoczenie jest niesłyszalne albo chociaż dosyć mocno stłumione? Byłbym w nich trochę czasu więc dobrze jakby były w miarę wygodne. Quote
Mattej Posted March 30, 2012 Report Posted March 30, 2012 (edited) Szukam słuchawek (o ile takie są) i nie będą one do słuchania muzyki. Czy są takie w których po założeniu otoczenie jest niesłyszalne albo chociaż dosyć mocno stłumione? Byłbym w nich trochę czasu więc dobrze jakby były w miarę wygodne. Beyerdynamic DT150 mi do głowy przychodzą, tam producent podaje 20db tłumienie. Zależy jakie to są zewnętrzne odgłosy. Ultrasone zamknięte dobrze tłumią, Sennheiser HD 380. Na dokanałowych się nie znam dobrze, może z tymi piankami Comply w rozmiarze L (są dłuższe, nie wyższe od M). EDIT: teraz doczytałem, że nie do słuchania muzyki, to pewnie jak najtaniej, pewnie coś z chińczyków, może Superluxy zamknięte. Edited March 30, 2012 by Mattej Quote
k4mil Posted March 30, 2012 Report Posted March 30, 2012 Jeśli nie do słuchania to może pomyśl nad zatyczkami do uszu ewentualnie nausznikami - ochraniaczami słuchu Quote
Derson5 Posted March 30, 2012 Author Report Posted March 30, 2012 (edited) No właśnie zatyczki odpadają, tak samo odpadają słuchawki dokanałowe. Ciarki mnie przechodzą na myśl włożenia czegoś do środka ucha. A z tych ochraniaczy słuchu tak do 90 zł coś byś polecał? Edited March 30, 2012 by Derson5 Quote
kasumo Posted March 30, 2012 Report Posted March 30, 2012 Jak hałaśliwe otoczenie? Ćwiczyłem temat, możesz poszukać w moich starszych postach, nic lepszego od doków pod nausznikami Peltor-a nie wymyśliłem. Jeśli nie do słuchania muzyki to może same ochronniki? Izolacja takich hd 380 jest znacznie gorsza, tak dla porównania. Quote
Derson5 Posted March 30, 2012 Author Report Posted March 30, 2012 (edited) Mam takie szczęście że remontują mój blok, jak i sąsiad nade mną też sobie przypomniał o tym teraz (a ze cisza od 22 to kuje on póki może). A niestety jestem osobą która przy pracy lubi mieć błogą, nieprzerwaną ciszę więc jestem trochę w kropce a czas leci... Edit: Peltor to nazwa firmy tak? Edit2: te hd-380 kosztują ~500 zeta. Tyle niestety nie dam. 90 to totalny maks. Edited March 30, 2012 by Derson5 Quote
kasumo Posted March 30, 2012 Report Posted March 30, 2012 (edited) Tak, Peltor to marka, osobiście używam modelu optime II, jest jeszcze bardziej tłumiący optime III. W 90 zł powinieneś się spokojnie w wyrobić. Ja kupuję je w sklepie Husqvarna ale pewnie są i w marketach typu Liroy czy Praktiker. Nie skuś się tylko na te które tam leżą po 20 zł, chyba że Ci wystarczą... W końcu ja ich w sezonie używam często, to i wymagania mam większe... Edited March 30, 2012 by kasumo Quote
Derson5 Posted March 30, 2012 Author Report Posted March 30, 2012 Szczerze mówiąc to tych za 20 nawet bym nie pomyślał by kupić. Tak więc wielkie dzięki, bo ratujesz mi życie (a chyba się skuszę na te optime III). Quote
Pasiasty Posted March 30, 2012 Report Posted March 30, 2012 A może spróbuj stoperów z gąbek. Skąd to uprzedzenia do wkładania sobie czegoś do uszu? Wcale nie musi być to nieprzyjemne, a po przyzwyczajeniu może być nawet fajne. Ja polecam, bo za 4 zł można kupić w aptece pomarańczowe stopery z gąbki, które wytłumią Ci dosłownie wszystko i starczą na dłuższy czas. Quote
Perul Posted April 2, 2012 Report Posted April 2, 2012 A może spróbuj stoperów z gąbek. Skąd to uprzedzenia do wkładania sobie czegoś do uszu? Wcale nie musi być to nieprzyjemne, a po przyzwyczajeniu może być nawet fajne. Ja polecam, bo za 4 zł można kupić w aptece pomarańczowe stopery z gąbki, które wytłumią Ci dosłownie wszystko i starczą na dłuższy czas. A jeszcze lepiej połącz stopery z Peltorami - lepszego tłumienia to już chyba nie uzyskasz. Choć osobiście poleciłbym zamiast stoperów doki i jakąś muzykę, zawsze to zagłuszysz część hałasu. Quote
Derson5 Posted April 2, 2012 Author Report Posted April 2, 2012 Nie chcę stoperów bo nie lubię... Nie lubię i tyle. @Perul, jest jeden problem, słuchawki - nie ma problemu. Ale juz przy muzyce nie umiem się skupić albo cisza i praca, albo relaks i muzyka. Już niestety tak mam. Quote
drwal44 Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Polecam Klipsch M40 NC,posiadam,zero dzwiekow z zewnatrz Quote
PENDRAGON Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Ja cie krece , te Peltor-y niezle sa , na rower w sam raz , a jakby tam wlozyc przetworniki i zrekablowac . Moga sie okazac hitem do portable , lepiej sie prezentuja od beat-sow ,sa bardziej PRO . Quote
Recommended Posts