Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jestem nowy na forum, i z góry przepraszam jeśli mój temat nie pasuje do tego " działu" ;)

Dylemat mam następujący, po przeczytaniu bardzo wielu wątków opinii testów itp. zakupiłem słuchawki SoundMagic pl12, potrzebowałem słuchawek dousznych a jako że ich opinie były dobre zdecydowałem się na ten model.

Przyszły jakoś z tydzień temu i po wstępnym wygrzaniu ( dwie noce + to co słucham codziennie ) nie jestem rozczarowany ale też nie zachwycony, grają przyjemnie lecz trochę brakuje mi basu i "czystości" dźwięku przy głośniejszym słuchaniu. Działają one z odtwarzaczem mp3 Samsung U5 lub telefonem nokia 2700 classic.

Ostatnio podłączyłem moje słuchawki do iPhone 3gs i jakość dźwięku prawie zwaliła mnie z nóg !

Słuchawki grały genialnie, "czysto" i piękny bas, nieporównywalnie lepiej niż dotychczas na moim telefonie i mp3.

I tu moje pytanie do Was, czy to jakość odtwarzacza ma takie wielkie znaczenie ? I czy żebym mógł usłyszeć to za co zapłaciłem musze jeszcze kupić jakiegoś IPod'a czy IPhon'a ??

Czy może jest jakaś inna przyczyna tego że słuchawki tak grają na moim sprzęcie tylko ja o niej nie wiem. Mam nadzieję, że nie naruszyłem regulaminu forum. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam !

Posted

W twoim przypadku chodzi o to, że te słuchawki z twoimi odtwarzaczami dają po prostu muła. T3G gra klarownie-neutralnie pomijając jakość która też jest wyższa to po prostu bardziej nadaje się do tych słuchawek.

Lecz poruszyłeś ciekawy temat. Trzeba przesłuchać trochę sprzętu i trochę lepszej muzyki, żeby wyciągnąć własne wnioski, ale jakość muzyki może podnieść wrażenia słuchowe o poziom w górę niezależnie od sprzętu. Natomiast słabe realizacje będą grać na lepszych sprzętach jeszcze gorzej... dlatego bez dobrej kolekcji płyt nie ma co się pchać w sprzęty z najwyższej półki - takie moje zdanie.

Posted

Dziękuję za odpowiedzi :)

W takim razie co zrobilibyście na moim miejscu ? Nowy odtwarzacz? I od jakiej ceny zaczynają się takie " dobre " odtwarzacze, które dały by mi przyjemność słuchania muzyki na moich słuchawkach ( SM pl12 )

Posted

Clip+ lub Clip Zip.

x2

Albo Fuze+ jak przeżyjesz upierdliwą obsługę.

Guest robsonic
Posted

Iriver - jakikolwiek

Jakikolwiek? Ty tak na serio?

:)

PS.Jest tu taki dluuugi dzial o iriverach, chlopak niech sobie poczyta i wybierze pod swoje preferencje

Ja zaczynalem od soniaczy, ale moglem od iriverow :(

Guest robsonic
Posted

I jest też ciekawy temat pod tytułem "Co się stało z Iriverem?". Polecam lekturę.

http://forum.mp3stor...alo-z-iriverem/

Hmmm. Cos widocznie jest na rzeczy z tymi ich ostatnimi wynalazkami. Mialem troche ich produktow i zawsze bylem zadowolony. No coz, wszystko przemija.. W takim razie sprecyzuje - jakikolwiek iriver ale nie mlodszy niz pieciolatek..

Posted

robsonic mnie się właśnie wydaje, że aktualnie Sony robi coraz lepsze odtwarzacze, w przeciwieństwie do iRivera, gdyby jeszcze zrobili coś z tymi blokadami głośności...

Guest robsonic
Posted

Z sony to sie tez pozmienialo.. Kiedys to byl wspolczesny APPLE, pozniej coraz wiecej i ciecie kosztow, a ceny na poziomie i Sony zaczelo tracic na popularnosci.

Wyglada na to, ze kazda marka ma swoje wzloty i upadki. Tak jest w sumie w kazdej dziedzinie. np, Co sie stalo ostatnio z mercedesami?