Hidetora Posted January 5, 2012 Report Posted January 5, 2012 Jako, że nie zamierzam cały czas słuchać muzyki w słuchawkach (trzeba oszczędzać słuch) zdecydowałem się na zakup jakichś głośników do komputera. Pokój mam niewielki ok. 9m2, więc pomyślałem o monitorach bliskiego pola, czyli Fostex PM 0.4N albo chwalonych Microlab Solo 6c. Czy kupując Fostexy zauważę dużą różnicę względem Microlab? Czy są warte tak dużej dopłaty? Muzyka której słucham to praktycznie prawie każdy gatunek od reggae, trip hopu, rocka, jazzu do muzyki klasycznej. Miejsca na biurku mam wystarczająco na jedną i drugą parę. Będę podpinał głośniki prawdopodobnie pod jakiś DAC (będzie współpracował z E9, bo te mają dobrą synergię z Shure SRH840), ale jeszcze nie zdecydowałem jaki. Mam na ten wydatek ok. 800zł (oczywiście im mniej tym lepiej). Może Audinst (jako DAC dobrze się sprawdza ale nie wiem jak będzie współgrał z FiiO E9), albo Audiotrak Prodigy Cube. Co będzie dobrym wyborem? Quote
Recommended Posts