BratBot Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 (edited) Witam, od roku używam Z5 + hje270. Niedawno stwierdziłem jedną rzecz, może i z5 jest świetnym odtwarzaczem dźwiękowo. Ale z drugiej strony jest praktycznie pozbawiony życia, nie ma w nim emocji. Przez swoją dokładność i sterylność jest NUDNY. Poszukuje czegoś życiem, ale nie z dominującymi niskimi tonami. Dźwięk musi być zbilansowany, zakładamy że głównie będzie odtwarzać Pink Floydów i Beethovena. Wymaganie dot. playerka: -pamięć: min. 12gb -miło by było gdyby był wykrywany jako dysk wymienny -segregowanie po folderach Jak sobie coś przypomnę to dopisze. Słuchaweczki muszą być dokanałowe. Ewentualnie jestem skłonny nie kupować odtwarzacza, ale tylko słuchawki, które będą w stanie dać z5tce trochę życia. Pozdrawiam X [edit] ipod 4g RockBox/ipod video 30gb + Head-Direct RE0 ? Edited November 10, 2011 by BratBot Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrq Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Co mogę od siebie napisać, to że z RE0 na pewno nie będziesz miał ładnego basu, one maja go tyle co nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atr3yu Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 A Video niestety tak samo zimny jak Z5. Odtwarzacza nie musisz zmieniać, Z5 to naprawdę brzmieniowo wysoka półka, myślę że np z Eternami zagra tak jak lubisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BratBot Posted November 10, 2011 Author Report Share Posted November 10, 2011 http://allegro.pl/odtwarzacz-mp4-creative-zen-vision-m-30gb-lodz-i1922716381.html + aurvany 3 z komisu? I mieszczę sięw 500zł Niby z5 jest fajny, ale brakuje mi w nim miejsca. To jest największy problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atr3yu Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Nie. Creative Zen będzie krokiem w tył. A tamten iPod Video lub Touch w sumie mogą być, tylko ciepłe słuchawki wybierz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4ndr3 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Shure SE215 może na przykład... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BratBot Posted November 10, 2011 Author Report Share Posted November 10, 2011 A one przypadkiem nie mają pojedynczego przetwornika? Miałem se420 i pomimo tego, że miały 2 przetworniki wyraźnie brakowało niskich tonów. Trochę spiep*zyłem, że nie zachowałem sobie se530, które kupiłem kiedyś za 250zł . Link to comment Share on other sites More sharing options...
4ndr3 Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 SE215 mają jeden driver ale dynamik a nie armaturę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simple Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Mi się wydaje, że pasowały by ci ex500 lub coś w ten deseń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BratBot Posted November 10, 2011 Author Report Share Posted November 10, 2011 (edited) Hmm, w cenie se215 kupie jakieś używane szury, ale z wyższej półki. Kuszą mnie aurvany z komisu, zamykają się 300zł, a mogą być niegłupie. Widział ktoś ich recke? [edit] Mam zamiar kupić używane rzeczy. Edited November 10, 2011 by BratBot Link to comment Share on other sites More sharing options...
BratBot Posted November 11, 2011 Author Report Share Posted November 11, 2011 Weście mi powiedzcie czy zrobiłem dobry deal, czy zje*ałem. Kupiłem Logitechy Ultimate Ears 600vi za trochę ponad 200zł (chyba powystawowe). Wyglądają identycznie jak UE Super.Fi 5 v.2. Nie trzymajcie mnie w niepewności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts