Jump to content

Firmware V1.20

szymszon

Recommended Posts

• 1 year later...

Pozwolę sobie odkopać temat.

Dłuższy czas się zastanawiałem, czy upgradeować soft na moim s100, bo chodził stabilnie na 1.16, ale w końcu się zdecydowałem - Boże co ja zrobiłem.

Denon 1100 to jakaś porażka się zrobiła, odtwarzacz nie radzi sobie z napędzeniem słuchawek, dźwięk zrobił się płaski, bez wyrazu, zajumało mi gdzieś scenę basu prawie nie ma (tak, na denonach 1100!!), w ogóle flac brzmi jak jakaś mp3 w 128kbps... dobrze, że mam e17, choć nie zamierzałem na stałe chodzić z kanapką z odtwarzacza i wzmacniacza w kieszeni, na szczęście nie jest to tak niewygodne jak się spodziewałem... Player ewidentnie traci moc po zmianie softu, to chyba kolejny wymysł z ograniczeniami głośności... Muszę jeszcze zobaczyć jak to będzie wyglądało w przypadku szurków se215, mam nadzieję, że w ich wypadku wiele się nie zmieni dźwięk w stosunku do poprzedniego softu...

Konkluzja: odradzam instalowanie softu w wersji 1.20.

PS. Zna ktoś jakiś sposób na downgrade tego playera?

Edited by Piotrus1910

Pobawiłem się i stwierdzam co następuje: Na USAńskiej stronie można znaleźć zarówno soft v1.20, jak i v1.15. Soft USAński dźwiękowo nie różni się od siebie w ogóle. Po powrocie na soft z polskiej strony z dźwiękiem znowu dzieje się coś dziwnego. Wydawało mi się że do usa i do nas lecą takie same sterowniki, ale widać byłem w błędzie... Chyba że sobie wmówiłem, że coś jest nie tak i mam jakąś paranoję :P . W każdym razie na moje ucho to v1.20 USA brzmi lepiej. A no i jak ktoś chce to s100 downgradeuje się dokładnie w taki sam sposób jak upgradeuje, nie ma z tym najmniejszego problemu :).

PS. A przy kanapce i tak zostanę, bo mi się podobają możliwości, które to stwarza :).

Edited by Piotrus1910

• 3 weeks later...

Po zainstalowaniu programu iriver plus 4 i podłączeniu plejerka program zaproponuje upgrade do wersji 1.21, niedostępnej na stronie irivera, co jest dosyć dziwne. Od razu zmieniłem soft w swoim S100 i sobię chwalę. Niestety nie sprawdziłem, czy gra ciszej od v.1.16 lub v.1.20.

Jak już wspomniałem nie miałem szansy porównać wersji 1.16 z 1.21 bo od razu zaktualizowałem swojego S100. Czytałem, że wgrany soft jest kiepski, więc nie chciałem tracić czasu na mordowanie się z nim. Chciałem tylko zakomunikować, że jest nowsza wersja od 1.20.

Edited by panbary