Guest goto206 Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Witam, Poszukuje dość pilnie użytkownika nowego czytnika firmy iRiver. Troszkę sobie namieszałem w moim egzemplarzu i miałbym prośbę o przesłanie plików z takiego samego urządzenie. Zabawa dosłownie na kilka minut, Z góry bardzo dziękuje, goto206 godeltom ( małpa ) mac.com Quote
Guest Igor Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Tutaj ktoś ma juz taki model czytnika, spytaj o pomoc. http://forum.eksiazki.org/inne-eczytniki-f152/iriver-story-hd-t9797.html Quote
UnHomme Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Napisz do Azahiela, kojarzy mi się, że go testował. (testuje?) Quote
Guest goto206 Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 O co chodzi z tymi plikami? Wstyd się przyznać, ale namieszałem potwornie i w odruchu desperacji sformatowałem wewnętrzną pamięć. Dzięki temu pamięć jest widoczna w komputerze, ale nie widzi jej iRiver (informacje systemowe pokazują pojemność zero). Potrzebuje obraz (iso lub coś takiego) wewnętrznej pamięci. To nie powinien być jakiś super duży plik. Moją ostatnią nadzieją jest, że po prostu odtworzę z obrazu ten "dysk" wewnętrznej pamięci i wszystko wróci do normy. Bo aktualnie jest nieciekawie. Quote
Azahiel Posted July 1, 2011 Report Posted July 1, 2011 Przesyłałem już mu pliki systemowe, ale nie pomogło... Quote
Guest goto206 Posted July 2, 2011 Report Posted July 2, 2011 Tak, niestety same pliki nic nie dają, dlatego myślę jeszcze o obrazie dysku. Dzwoniłem też do serwisu, ale nic się nie dowiedziałem, sprzęt jest zbyt nowy. Quote
Guest goto206 Posted July 2, 2011 Report Posted July 2, 2011 Nie ma jak go zrobić. Nawet aktualny firmware 1.00 jest niedostępny. Quote
Azahiel Posted July 2, 2011 Report Posted July 2, 2011 Ja go mam czytaj wyżej ;p przesyłałem już pliki;p Quote
Guest goto206 Posted July 3, 2011 Report Posted July 3, 2011 Pliki mam, ale nie próbowałem jeszcze z obrazem dysku. Może dokładne odtworzenie zawartości by pomogło. Quote
Guest goto206 Posted July 3, 2011 Report Posted July 3, 2011 To może inaczej. Czy ktoś mi może podać dokładne dane tej partycji wewnętrznej? System plików, nazwę, czy jest bootowalna itd. Może to wystarczy. Quote
Azahiel Posted July 3, 2011 Report Posted July 3, 2011 fat 32, to jest normalny dysk przenośny, nie jest bootawalne raczej. I jak mam Ci podać dane? Quote
Guest goto206 Posted July 3, 2011 Report Posted July 3, 2011 W zasadzie wszystko mi powiedziałeś. Co nie zmienia postaci rzeczy, że nie mam pojęcia dlaczego system sobie nie montuje tej partycji. Oddam do serwisu, bo już nie mam do tego siły. Quote
Recommended Posts