Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, jutro otrzymam zamówiony odtwarzacz Samsung YP-P3JCB 8GB (ten od Womara). Przeczytałem wiele wątków dotyczących owego odtwarzacza, jednakże wypowiedzi na temat charakterystyki grania nie były jednoznaczne.

Padały wersje, że jest to odtwarzacz neutralny, chłodny, a zupełnie inne, że ocieplony... Jaki to w końcu jest odtwarzacz? Irytuje mnie to, że nie mogę dobrać na razie odpowiednich słuchawek, czy Phonaki będą pasować, a może lepiej coś ciepłego jak nuforce? Nie wiem, nie wiem.

Wiem, że jest tam system DNS 3.0, który zmienia tę charakterystykę na ciepłą, ale czy to aż ma takie znacznie, że do tego odtwarzacza mogę zakupić dowolne słuchawki? ( no wiadomo o co chodzi chłodne, neutralne, ciepłe)

Jestem dosłownie mówiąc w martwym punkcie. Nie wiem też czy moje Re2 będą pasować.

Pozdrawiam. :)

Posted

Moim zdaniem samsung p3 jest ocieplonym grajkiem, niektórzy wręcz twierdzą że bardzo ocieplonym ;) Jest na pewno cieplejszy nić cowon e2. P3 z phonakami zgrywają się bardzo fajnie nie jest ani za ciepło ani za chłodno, Dns daje tyle możliwości, że będzie to uniwersalne połączenie ;)

Posted

P3 to zdecydowanie grajek ocieplony. Gra mocno w deseń s:flo czyli jest basowo, przyjemnie ale bardzo czysto.

Posted

Ocieplony, ale bez zamuły ;)

Swoją drogą... Ktoś mi powie o co chodzi w stwierdzeniu na każdym kroku powtarzanym, że 'DNSe ociepla dźwięk'?

Posted

Ja mam wrażenie że na DNSie bas jest dużo bardziej odczuwalny i dlatego mówi się, że "ociepla" ;) Myślę że re2 dobrze zgrają się z p3, jeżeli rozważasz zakup phonaków to dadzą Ci jakieś wyobrażenie jak to może brzmieć (oczywiście chodzi o samą charakterystykę grania, a nie brzmienie).

Posted

Albo ja jestem przygłupi, albo DNSe jest zawsze włączone - i wtedy tryb Normal nie wprowadza żadnych zmian, albo gotowe presety, albo swoje ustawienia wybieramy.

• 3 weeks later...
Posted

Ktoś porównywał do P2? Zastanawiam się nad przesiadką właśnie z P2 na P3.. Czy czasem z P3 nie jest tak jak z p2, że ludzie włączają DNSe (zamiast zostawić na neutral) czy bawią się innymi suwakami i mówią potem że grajek jest ciepły? Podczas gdy on (P2) jest raczej neutralno chłodny?

P.S

Ma ktoś z Krakowa i udostępniłby na odsłuch P3? ;)

Posted

Ogólnie większość opinii jest takich, że P3 gra lepiej. Ale lepiej odsłuchać i porównać bezpośrednio ;)

Posted

Właśnie któryś już raz czytam że p3 gra lepiej niżeli p2 ale bez żadnych konkretów.