Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

ze względu na to że zostałem nabywcą ipod-a nano 1g (wczoraj wysłany) zacząłem się zastanawiać nad żywotnością baterii.

Ipod trzyma tylko 12h (o ile pamiętam z wikipedii:) ) a ipod nano 2g/3g już 18/24 więc pomyślałem że może wepchnąć tam baterię od nowszego ipod-a???

Problem jest tylko z rozmiarem z 1g jest gruba i z każdej strony o 1cm mniejsza (około) niż w 2g. Za to bateria z 3g jest kwadratowa... 1g i 2g są chyba takiej samej wielkości więc moze i by to wlazło, ale nie jestem pewny więc proszę was o radę. Czy warto zaryzykować??? Ipoda targam głównie na wielo-godzinne wypady, długie podróże i ogółem słucham kilka godzin dziennie więc ładowanie go co chwila mi się nie uśmiecha...

Usprawiedliwię się że nanosa 1g mam tylko dla tego że nie potrzebuję wielkiej pojemności (wystarcza mi 1gb), ograniczam cenę ipod-a i jakość jego dźwięku powinna mi wystarczyć. (teraz mam 3g i go nie wykożystuję w 100%) Z 3g też nie chcę wyjmować baterii bo mam zamiar go sprzedać.

Proszę też o jakieś inne metody zwiększenia żywotności baterii jeżeli powyższe nie wypali.

Z góry dzięki za pomoc.

Posted (edited)

Hmmm.... widziałem ten bajer, ale nie przypadł mi do gustu. Nie podoba mi się bo powiększa dość ipod-a, a za to właśnie lubię ipody, mieści mi się do małej kieszeni w jeansach:)

Ewentualnie mógł bym się na to skusić, ale w ostateczności.

EDIT: Czy nie będzie problemów z ładowaniem baterii kiedy będzie z innego ipod-a???

Edited by GTX_PL