MrSheep Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Naszło mnie ostatnio takie pytanie - jakie są najlepsze tipsy SILIKONOWE do słuchawek dokanałowych? Pod względem tłumienia, wygody, jakości brzmienia, ogólnie wszystkiego. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
devil92 Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Jak dla mnie to te z Audeo są przyjemnie miękkie i 'ciepłe' Pod względem izolacji tipsy od Addiem (w uszach też wygodnie siedzą). A dużo dobrego słyszałem o Sony Hybrid Replacement Earbuds . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator kurop Posted February 11, 2011 Moderator Report Share Posted February 11, 2011 ja używałem mee electronics z m6 bodajże i były świetne bardzo zbliżone do hybrids, grube, dobrze leżą w uchu, izolują, są wygodne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KHRoN Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 nie testowałem żadnych wynalazków, ale z normalnych silikonków jakie testowałem najlepsze miał sony, potem sennheiser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boryc Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 mnie najbardziej podobały się tipsy w addiemach, niby wyraźniej niż w przypadku innych odczuwało się zatkanie uszu, ale za to jaki komfort, izolacja i ciepełko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrus-g Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 (edited) izolacja - tri-flange etymotic, tri-flnage westone/shure, bi-flange SM3, shure soft flex, NE6 medium (takie wąskie), Audeo wygoda - soft flex, bi-flange SM3, Audeo, NE6 medium, tri-flange ety, tri-flange shure, twarde silikony shure/westone przezroczyste, tri-flange ety nie wpływają bardzo na dźwięk, tipsy od Audeo rozjaśniają delikatnie, ale też mają niższe zejście basem, soft flexy też bardzo nie zmieniają dźwięku, minimalnie ucinają góry, NE6 medium dają jaśniejsze brzmienie z mocniejszym basem (kolejność oczywiście malejąca) Z podanych tu przez Ciebie nie zagłosuję na żadne bo nie ma tipsów uniwersalnych, każde zmienią dźwięk. W każdych słuchawkach zachowają się inaczej. Po założeniu tipsów z NE6 na Eterny zmiana jest mocno zaskakująca (oczywiście pozytywnie) podczas gdy tipsy na NE6 nie powodują że brzmienie jest nie wiadomo jak dobre. Edited February 11, 2011 by piotrus-g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ichris Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Najmniej wygodne dla były dla mnie tipsy od NE-6, Xears, Etern oraz Sony hybrids. Najwygodniejsze bezapelacyjnie Thomson HED16. Dają radę również te z zestawu Meelec 11+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasiasty Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 Jak można wybrać NAJLEPSZE tipsy jak każdemu pasuje co innego? Przecież to jest jeszcze głupsze niż ranking najlepszych słuchawek czy grajków. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_betiuk Posted February 11, 2011 Report Share Posted February 11, 2011 A co jeśli ktoś nie toleruje w ogóle silikonowych tipsów? Wypróbowałem już ileś i zawsze, ale to zawsze mam uczucie drapania w ścianę lewego kanału słuchowego (inna sprawa, że moje kanały słuchowe są niesymetryczne względem siebie), na piankach jest super wygodnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bylyuser Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 A nie chce się ktoś pozbyć jakichś triflange, które mógłbym naciągnąć na HJE900? Bo wydaje mi się, że żadne inne tipsy nie sa w stanie ich utrzymać w moich uszyskach. Chętnie zamienię na sony hybids gdyby ktos potrzebował W westonach bardzo sobie ceniłem właśnie triflange, tipsy z audeo tez wyjątkowo mi pasują, natomiast bardzo drażniły mnie te w Ne-6. UE swojego czasu miał też taki zestaw tipsów- nic specjalnego jak na moje uszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheffunio Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 (edited) Najbardziej lubie tipsy Sennheisera miękkie cieniutkie bardzo komfortowe nie lubie grubych dużych a zarazem mulących. Edited February 12, 2011 by sheffunio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NuBreed Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Oddaje głos na Inne.. ponieważ najlepsze tipsy ma Ultimate Ears dla mnie... i ich Biflange Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojt_bb Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 (edited) o, o, o, racja. pamiętam jak zamawiałem crossy x3 to zamawiałem też (sobie również) ue universal fit kit i pamiętam, że używałem właśnie biflangów, bardzo wygodne były i muszę przyznać, że były to jedyne biflange do jakich się przekonałem, idealnie pasowały rozmiarem i nieźle izolowały. terz z pl50 używam sony hybrids i także są spoko, chociaż, nie takie rewelacyjne jak myślałem. Edited February 12, 2011 by wojt_bb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
4ndr3 Posted February 12, 2011 Report Share Posted February 12, 2011 Gdzie można te HED16 kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ichris Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 W Saturnie w Krakowie są po 18zł/komplet, 3 pary: 1xS/M/L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrq Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 a w Media te HED16 są o złotówkę tańsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psonic Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 ja tam w media kupyuwalem po 20 grrrr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zervis Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Standardowe od Audeo są fajne, ale Hybrydy Sonego trochę lepsze:) Gdyby ktoś był zainteresowany - ponownie mam do sprzedania "Sony Hybrids Replacment Earbuds", info na pw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anarchist Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 To ja wspomnę o tipsach z klipsch jak dla mnie ją najlepsze, i bi-flange i zwykłe. Chociaż tri-flange monstera też są świetne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Mi tam bardzo przypadły do gustu tipsy w ADDIEM, ale raczej ze względu na wygodę, bo izolacja jest przeciętna. Fajne tipsy są też w Audeo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roni77 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 PureSound, bo wyniosły moje dokanałówki o klasę wyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Szkoda że one mają tylko rozmiar tulejki t100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobhope Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Ostatnio kupiłem w MM HEDy16 - z Ne6 brzmiały tragicznie, ale sprawiły, że Ep-830 powróciły do łask (przynajmniej w pracy). Na początku miałem problem - bo jak je zakładałem to podrażniały mi skórę w uszach, ale umyłem je (silikony) w letniej wodzie z mydłem i już jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roni77 Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Szkoda że one mają tylko rozmiar tulejki t100 A to nic o tym nie wiem, bo ja je założyłem na Sennheiser IE7 a one mają tulejkę T-500 Spokojnie da się je założyć widać z tego. Edited April 1, 2011 by roni77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azahiel Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 aa to fajnie wiedzieć, byłem przekonany że mają 100- dzięki za poprawienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts