Cataractus Posted May 19, 2006 Report Posted May 19, 2006 Witam, Niedawno nabyłem odtwarzacz MPio FE100 jednak mam z nim pewien problem i nie bardzo wiem czy to wina egzemplarza czy może ogólnie wszystkich urządzeń tego modelu. Otóż w momencie gdy wyłączone jest radio lub odtwarzanie plików to z słuchawek słychać dzwięk podobny do ... hmm mającego problem z odczytem płyty napędu CD- czyli takie bardzo specyficzne piszczenie zmieniające się troszkę np podczas przełączania opcji w menu. Dzwięk ten słychać tylko na orginalnych słuchawkach i na jego głośność w żaden sposób nie wpływa regulacja głośności. Początkowo myślałem, że to wina słuchawek bo na innych (mam lepsze i gorsze Philipsy od diskmanów) nic takiego nie słychać. Jednak po sprawdzeniu okazało się, że te od MPio mają większe pasmo przenoszenia. Poza tym podłączone np do wyjścia w pilocie od głośników Creative lub do diskmana te słuchawki nie piszczą. Zastanawiam się co zrobić. Czy ktoś ma takie urządzenie? nie wiem czy oddać do serwisu czy jeśli to przypadłość tych konkretnych odtwarzaczy do po prostu zaopatrzyć się w inne słuchaki. Pozdrawiam. Quote
trinity Posted July 19, 2006 Report Posted July 19, 2006 Też mam taki sam problem z modelem FE 100. Z tym, że to brzęczenie słychać niestety w każdych słuchawkach. Sprzęt jest właśnie w serwisie, został oddany w kilka dni po zakupie. Sprzedawca , u którego była zgłaszana usterka słyszał to popiskiwanie, ja i kilka innych osób też. Dzisiaj dzwoniłam do serwisu i Pan z serwisu twierdzi, że nic takiego nie słyszy. Na Internecie znalazłam juz kilka opinii, dotyczących tego problemu. Niestety być może ten model tak ma. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM ZAKUPU TEGO ODTWARZACZA!!! Quote
Recommended Posts