Ajman Posted September 30, 2010 Report Posted September 30, 2010 Witam wszystkich! To mój debiut na forum. Jestem z wrocka i od paru dni szczęśliwym posiadaczem Irivera Cover Story. Czytnik sprawuje się bardzo dobrze, ale mam mały problem. Otóż mój komp (xp pro) nie widzi mojego czytnika. Mogę go ładować przez usb, ale nie mogę zarządzać plikami. Pomimo ściągnięcia iriver plus 4 problem nie znika . Sprawdzałem go jeszcze na innym kompie i dzieje się to samo. Czy ktoś może mi poradzić jak się uporać z tym? Z góry dzięki za pomoc i pozdrowienia dla forumowiczów! Quote
piotrrz Posted October 1, 2010 Report Posted October 1, 2010 (edited) a wybrałeś tryb dysku masowego po podłączeniu czytnika do komputera? A i skąd w ogóle już masz Cover story? Edited October 1, 2010 by piotrrz Quote
D@rkSid3 Posted October 1, 2010 Report Posted October 1, 2010 To sam przyszło mi na myśl. Dużo osób przychodzi do sklepu z takim problemem. A potem się okazuje że nie wybrali trybu transmisji danych. Quote
tristanja Posted June 8, 2011 Report Posted June 8, 2011 Hej, podbijam wątek, bo nie znalazłam nic innego w tym temacie. Mam problem jak kolega, nawet chyba gorszy, Zamówiłam przez empik Irivera Story, Chciałam szybciutko zgrać sobie ebooki, włączam Stroy, podpinam usb i.. nic się nie dzieje... Ani nie ładuje baterii, ani nie wykrywa sprzętu. W momencie podłączenia powinno się pojawić na ekranie Story okno wyboru transmisji danych, tymczasem strona główna jak była tak jest nadal. Moje pytanie - czy lecieć z tym do empiku i męczyć się z nimi, czy może to jest kwestia dogrania jakiegoś oprogramowania do tego na kompa?(o czym w instrukcji nic nie ma, no ale..) Porty USB mam sprawne oczywiście, 2.0, win7, na obu komputerach, na których próbowałam uruchomić dziada... Pomocy? ;P Quote
tristanja Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Nic, zero reakcji po podpięciu. (już na trzech kompach) Mogę sobie tam chodzić po menu, wybierać te ebooki, które są wgrane od nowości, wygaszacz ekranu działa, wszystko gra, poza najważniejszym... Teraz to jedyna możliwość jaką widzę, to że port jest schrzaniony... Kabel jest OK. Quote
WojtekC Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Moze za wolno to robisz? I wybór na ekranie znika w miedzyczasie. POdłącz na włączonym i na wyłączonym jakas różnica? Quote
D@rkSid3 Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Reset: Przytrzymać przycisk HOME i POWER. Quote
tristanja Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 Oczywiście, że nie za wolno... nie jestem ułomem... To się w ogóle nie pokazuje. Tak, próbowałam odwrotnie Resetowała również, ale tam szpileczką, nie za pomocą HOME+POW. Chętnie bym spróbowała i tego, ale tu nie ma przycisku Home;) Quote
Azahiel Posted June 9, 2011 Report Posted June 9, 2011 to idź tam gdzie kupiłeś i zgłoś na reklamacje. Quote
D@rkSid3 Posted June 10, 2011 Report Posted June 10, 2011 (edited) A sorry, myślałem że cały czas o Cover mówimy. Edited June 10, 2011 by D@rkSid3 Quote
dark_skeleton Posted June 10, 2011 Report Posted June 10, 2011 (edited) Czy tylko ja zauważyłem, że tristanja jest kobietą? A wy ciągle do niej mówicie jak do faceta ;P Chociaż z drugiej strony, prawo jest prawem... Rule 1: There are no women on the Internet. ;D Edited June 10, 2011 by dark_skeleton Quote
Recommended Posts