boryc Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 (edited) witam mam iPoda nano 3g, poszukuje sluchawek nausznych podobnych do koss porta pro, sennheiser px200-ii albo lepszych w podobnej (mniej wiecej) cenie. kpp nigdy nie mialem, ale slyszalem wiele pozytywnych opinii. potrzebuje czegos ze znosna izolacja (zebym w podrozy bardziej slyszal muzyke, niz silnik autobusu) i w miare dobrym bassem. sprzet ma uciagnac zarowno rap (zwlaszcza klimaty takie jak tu:http://www.youtube.com/watch?v=wUjfWwqFcFI i tu:http://www.youtube.com/watch?v=rCWH2MmlHQE chociaz brudne nowojorskie bebny tez moglyby ladnie brzmiec), jak i troche grime'ow (Dizzee Rascal wlasciwie tylko) i dubstepow (te dubstepy to okazjonalnie, glownie Burial, ale to nie jest jakis super priorytet) oraz muzyke w klimacie Junior Boys ( ) - to ostatnie wazne. z drugiej strony zastanawiam sie tez nad dokanalowymi, sennheiser cx400-ii sa raczej dobrze oceniane i szukam czegos podobnego do nich. wszystko, co wymienilem powyzej, ma znaczenie tez w przypadku tych sluchawek. dodatkowo przydaloby sie, zeby nie wypadaly z uszu przy kazdej mozliwej okazji. na te dokanalowe wolalbym nie wydawac wiecej, niz 120 zl. z gory dzieki za pomoc i odpowiedzi pozdro Edited July 21, 2010 by boryc
Quake Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 Myślę, że AKG K518dj powinny się nadać - za 195 zł można dorwać z odbiorem osobistym we Wrocławiu, Warszawie, Krakowie, Katowicach lub Gdańsku: http://www.electromarket.pl/Sluchawki_AKG_K_518_DJ_Czarno_szary-9002761017946,572.html Bądź za ~200 zł wliczając wysyłkę: http://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=04D4cFRNAKNo4kUUuzcMCGHmePjBjJ__owQ5gDFruCcWcpKqSYY7_n82pxX6qQ-szP4Wy8FHawnx8GDHicDNeAk4XZFLV26T Zobacz też Creative Aurvana Live!, można dorwać za 130, 150 lub 180 zł na Allegro. Ogółem jeżeli masz możliwość, to zmień odtwarzacz na coś porządniej grającego, bo wszystkie iPody Nano prócz 1 i 2 generacji mają kiepską jakość dźwięku.
boryc Posted July 22, 2010 Author Report Posted July 22, 2010 akg odpadaja, za duze i nie chce sluchawek okrazajacych malzowiny, tylko przylegajace. obecnie jestem w Anglii, jesli ktos zna jakies dobre sluchawki dostepne tylko na wyspach, to bardzo prosze o podpowiedz, zreszta o podanie jakiejs sensownej alternatywy dla cx400-ii i she-9500 tez. ok, popatrzylem troche w necie i zastanawiam sie nad nastepujacymi modelami: nauszne - koss porta pro, akg k414, akg k420, sennheiser px100-ii dokanalowe - sennheiser cx400-II, sony she-9500... i ewentualnie jakies inne, jesli cos doradzicie. EDIT: ewentualnie - czy ipod nano 3g uciagnie te k518 dj albo panasoniki rp-htx7? jak na razie nie bede mogl sobie pozwolic i na odtwarzacz, i na sluchawki, wiec wole wiedziec w razie czego.
trybik Posted July 22, 2010 Report Posted July 22, 2010 (edited) Ależ K518DJ są nauszne, a nie wokółuszne (tylko troszkę większe od PortaPro i podobnych). Izolujące i warte zachodu nauszniki w Twoim przedziale cenowym to K518DJ i px200ii. PortaPro i px100ii nie izolują wcale. Dokanałowe weź NuForce NE-6 albo MEElectronics M6 (jak do iPodów). Nano 3g miernie brzmi i ma strasznie mało mocy, ale na dokanałówki starczy. Zamień się z kimś na 2g EDIT: Jednak PX200ii troszkę za drogie, więc pozostają tylko DJki, ewentualnie AKG K430. Wokółuszne: Sennki HD438 (200zł), CALe (podobnie), HTX7 (tanio na eBay'u - jak Ci się podoba ich design to będzie najlepszy wybór) Edited July 22, 2010 by trybik
boryc Posted July 22, 2010 Author Report Posted July 22, 2010 chyba jednak bede sklanial sie ku tym akg k518, dzieki za podpowiedzi i wyprowadzenie mnie z bledu te HTX7 na eBayu to nie fejki? ceny zaczynaja sie od 17 funtow juz... no i jeszcze raz, czy ipod je uciagnie? cholera, zamaciliscie mi w glowie tymi CALami... wlasnie poczytalem troche o nich w necie i tez wydaja sie swietne, w dodatku chyba beda lepiej pasowac do mojej duzej glowy niz akg... z drugiej strony k518 dj podobno rewelacyjne do sluchania rapu, wiec nie wiem, ciezko mi wybrac. wlasciwie pozostaje kwestia mozliwosci plejerka, ktory posiadam. ostatecznie - w finale zagraja 3 pary sluchawek: k518 dj, CAL, HTX7 teraz tylko wybrac, jesli macie jakies rady co do wspolgrania tego sprzetu z ipodem, to bylbym bardzo wdzieczny. edit: czy ktos ma mozliwosc podania dlugosci od lewej do prawej sluchawki? chcialbym mniej wiecej sprawdzic, jak beda mi pasowac, a nie moge znalezc tego w necie.
boryc Posted July 24, 2010 Author Report Posted July 24, 2010 ok, jeszcze jedno pytanie... jako ze nie moge sie na 100% przekonac do tych k518 dj (obawiam sie, ze moga byc niewygodne dla mnie), to szukam jakichs alternatyw. co powiecie o RP-DJ300? chyba nie sa zbyt popularne na forum, bo nie moge tu nic o nich znalezc, moze ktos ma i wypowie sie, co o nich sadzi. odrzucilem CALe i HTX7 ze wzgledu na mala moc iPoda, a skoro CALe nie sa tez jakies super-izolujace, dzwieki z zewnatrz moglyby przeszkadzac, a glowne przeznaczenie tych sluchawek to outdoor... o ile mozna tak nazwac jazde autobusem. w gre wchodza jeszcze at sj3
gooru Posted July 24, 2010 Report Posted July 24, 2010 sj3 nie słuchałem, ale może to być ciekawy wybór. A co do wyjściowych nauszników to w zasadzie w Twojej półce cenowej znajdziesz z dobrego sprzętu tylko 518dj i jvc m750
boryc Posted July 24, 2010 Author Report Posted July 24, 2010 a k518dj sa mniej wiecej takie same rozmiarowo, co k430? chodzi mi o mozliwosc regulacji, k430 mialem przyjemnosc uzywac, byly bardzo w porzadku pod wzgledem wielkosci.
boryc Posted July 25, 2010 Author Report Posted July 25, 2010 zamowione akg k518 le, dzieki za pomoc, temat do zamkniecia
Recommended Posts