Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć. Zacznę szybko i prostu z mostu: Mam 250 zł na słuchawki nauszne. Słucham muzyki electro, house, rock ale i lubię coś z potężnym basem. Będę używal ich w domu z PC oraz iPodem. Najlepiej gdyby były zamknięte ale niekoniecznie. Na oku mam dwa modele: Creative Aurvana Live oraz Sennheiser HD 555. Czy mogę poprosić o doradzenie w tej sprawie?

Posted

Jakim iPodem dokładnie? Bo nie każdy da radę je ruszyć. Mój Nano 3g CAL! wysterować dobrze nie mógł... a HD555 to pewnie nawet by nie drgnęły. ;)

Do listy dopisz jeszcze AKG K518DJ, dobre do elektroniki, świetna izolacja. I przeczytaj porównanie K518 vs CAL!...

Posted

Hmm... to powinno dać radę. Nawet HD555 nie grają z tym źle (acz ponoć to nie jest ich maks, u kumpla na iPhone 3G słuchałem i ładnie grało) więc mocy nie zabraknie. Jeżeli iPod jest priorytetem to pewnie będą używane poza domem, HD555 są niezbyt (delikatnie mówiąc, 3m grubego kabla i jack duży) wygodne. No i są otwarte, izolacja lipna (o ile jakakolwiek). Ja bym wybrał CAL! albo K518, najlepiej samemu posłuchać (jak w każdym takim dylemacie, gusta są różne) no i porównanie wybadaj. K518 są średnio wygodne (gniecie jak się nie rozciągną), CAL dla niektórych też (jak się uszy nie mieszczą :P), K518 bardziej basowe i lepiej izolują, CAL ponoć grają jak słuchawki sporo droższe (zwłaszcza po wymianie kabla) acz mnie nie urzekły, a AKG owszem.

Posted

to i ja sie podepne pod temat ... szukam sluchawek ktore dobrze zagraja przy karcie x-fi i czasami na ampli... nie bede ich raczej uzywal do mp3 ;)

zalezy mi bardzo na szczegułowosci oraz dobrej dynamice (lubie rowniez mocny bas) sluchalem CAl ale zrodlem byl moj tel wiec to zadne testowanie ...

cena rowiez 200-250zl

Pozdrawiam!

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy