mperlam Posted July 14, 2010 Report Posted July 14, 2010 Cześć. Zacznę szybko i prostu z mostu: Mam 250 zł na słuchawki nauszne. Słucham muzyki electro, house, rock ale i lubię coś z potężnym basem. Będę używal ich w domu z PC oraz iPodem. Najlepiej gdyby były zamknięte ale niekoniecznie. Na oku mam dwa modele: Creative Aurvana Live oraz Sennheiser HD 555. Czy mogę poprosić o doradzenie w tej sprawie?
4ndr3 Posted July 14, 2010 Report Posted July 14, 2010 Jakim iPodem dokładnie? Bo nie każdy da radę je ruszyć. Mój Nano 3g CAL! wysterować dobrze nie mógł... a HD555 to pewnie nawet by nie drgnęły. Do listy dopisz jeszcze AKG K518DJ, dobre do elektroniki, świetna izolacja. I przeczytaj porównanie K518 vs CAL!...
mperlam Posted July 14, 2010 Author Report Posted July 14, 2010 iPod Touch 3G. Czasami też pod PC będę podpinał (do wzmacniacza) ale raczej priorytetem jest iPod.
4ndr3 Posted July 14, 2010 Report Posted July 14, 2010 Hmm... to powinno dać radę. Nawet HD555 nie grają z tym źle (acz ponoć to nie jest ich maks, u kumpla na iPhone 3G słuchałem i ładnie grało) więc mocy nie zabraknie. Jeżeli iPod jest priorytetem to pewnie będą używane poza domem, HD555 są niezbyt (delikatnie mówiąc, 3m grubego kabla i jack duży) wygodne. No i są otwarte, izolacja lipna (o ile jakakolwiek). Ja bym wybrał CAL! albo K518, najlepiej samemu posłuchać (jak w każdym takim dylemacie, gusta są różne) no i porównanie wybadaj. K518 są średnio wygodne (gniecie jak się nie rozciągną), CAL dla niektórych też (jak się uszy nie mieszczą ), K518 bardziej basowe i lepiej izolują, CAL ponoć grają jak słuchawki sporo droższe (zwłaszcza po wymianie kabla) acz mnie nie urzekły, a AKG owszem.
poncio Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 to i ja sie podepne pod temat ... szukam sluchawek ktore dobrze zagraja przy karcie x-fi i czasami na ampli... nie bede ich raczej uzywal do mp3 zalezy mi bardzo na szczegułowosci oraz dobrej dynamice (lubie rowniez mocny bas) sluchalem CAl ale zrodlem byl moj tel wiec to zadne testowanie ... cena rowiez 200-250zl Pozdrawiam!
Recommended Posts