Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

witam,

wiem, wiem, byly tych tematow dziesiatki, ale nie znalazlem nic wyczerpujacego interesujacy mnie temat.

chodzi mi o sluchawki do crowna e2, dokanalowe i tanie - do 100pln. milo jakby to taniej wyszlo. sprzet ma byc na prezent dla osoby raczej nie przyzwyczajonej do wysokich lotow grajkow. jak kazdy wtajemniczony wie, e2 ma duzy potencjal i chcialbym go choc troche wykorzystac.

z tanich sluchawek az cisnie sie nausta pl11. ale czy to jedyna mozliwosc? zreszta, one sa chyba DOSC cieple, crown raczej tez, wiec czy aby to dobry tok myslenia? wogole czy z tanich sluchawek warto rozwazac jedynie sm? pl21 sa chyba bardziej zjadliwe niz pl11, ale deko drozsze. nie wybiega to jednak poza budzet, wiec biore je pod uwage.

jakby ktos znalazl chwile czas bylby mi milo.

pozdrawiam

Edited by nr9
Posted

Ja PL11 z E2 używam czasem i nie jest źle. BBE Headphone 2 i bas zostaje utemperowany do przyzwoitego poziomu. Moim zdaniem przyjemnie to gra...

Posted

a czy warto doplacic ewentualnie do pl30? to koszt 100pln, mysle, ze osiagalny.

Posted

Hmm... a w recenzji E2 nie ma nic na temat E2+PL30? Bo chyba ktoś chwalił... ale nie wiem kto.

Posted (edited)

http://azahiel.blogspot.com/2010/06/soundmagic-pl30.html

temat poruszany był na sąsiednim forum

Azahiel napisał:

Dla mnie jest w miarę okey, jednak brakuje takiej wielkiej kropki nad i. Miejcie na uwadze że słuchałem na comply- czyli ociepla trochę dźwięk. Jednak ja bym tutaj zachował umiar- przesłuchał wpierw to połączenie. Mnie brakuje tam basu- jest za dużo tego średniego. Trochę średnica dziwna. Co do e30- bardzo mi pasowało połączenie e30 + pl30.

Racja co do średnicy, dziwna, ta w akg k512 jest bardziej naturalna, wokale brzmią inaczej, do spokojnych kawałków i delektowania się smaczkami i detalami jest bardzo ok, do mocniejszej muzy czasami brakuje mocy, pomaga głos miłej pani.

ps. dziwnego playera chcesz kupić, chyba chodzi o COWONA :]

Edited by maciej76
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy