Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.!

Po utracie EP-630 ,potrzebuje nowych dokanałowych słuchaweczek..

Używane będą głównie do odtwarzacza (creative muvo v-100) i telefonu(sony ericsson w995)...

Co do firmy to jest to mi naprawdę obojętne.:)

Bardzo bym prosił o jakieś propozycje

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Posted

Wazna sprawa - jak gra ten muvo ? Jesli jest bardzo ocieplony, to w tej cenie kupisz nuforce ne-6(149) z comply(19) - nowy zestaw o cieplym brzmieniu.

Jeśli NuForce NE-6 (NE-7M) to zdecydowanie bez Comply. Chyba, że ktoś lubi bardzo zmulony dźwięk... Na standardowych tipsach, ew. bi-flange njuforsy brzmią wystarczająco dobrze.

Posted

Wazna sprawa - jak gra ten muvo ? Jesli jest bardzo ocieplony, to w tej cenie kupisz nuforce ne-6(149) z comply(19) - nowy zestaw o cieplym brzmieniu.

Jeśli NuForce NE-6 (NE-7M) to zdecydowanie bez Comply. Chyba, że ktoś lubi bardzo zmulony dźwięk... Na standardowych tipsach, ew. bi-flange njuforsy brzmią wystarczająco dobrze.

Z wielu przeczytanych postow oraz wlasnych doswiadczen wiem, ze zmiane koncowek na comply mozna odebrac w 2 sposoby. Ja nie moglbym sluchac ne-6 na silikonach, brzmialy one wowczas dla mnie totalnie do kitu (straszliwie zamulony dzwiek). Comply sprawily ze dzwiek stal sie bardziej przejrzysty, czysty, mniej zamulony. Mialem kiedys nawet teorie o gestosci rozprezonej pianki w kanale usznym. laugh.gif

Posted

Scl2. NE6 do muvo i w995 nie nadają sie kompletnie, byłby to chyba najgorszy wybór. Nuforce sa dobre do zimnych grajków, a wymienione źródła takimi z pewnoscią nie są. Shurki grają równo, ładnie ze słabym sprzętem i świetnie pasują do ciepłych grajków (dobrze też do neutralnych, choć wtedy może basu brakować nieco).

Posted

Tak to podróbki, oryginały powyżej 200zł chodzą. Możesz poszukać używanych lub ewentualnie e2c, starsza seria grają tak samo (no może minimalne różnice dla niektórych).

Posted

Pada mi kanał w Creativach EP-635, więc szukam coś w zamian, ale w granicach 200pln. Podobają mi się PHILIPS SHE9850 ale stwierdziłem, że 300 to obecnie dla mnie za wiele. Stąd dylemat czy:

NuForce NE6

czy

S-Jays

Player: iRiver H320 (i zmieniać nie planuję, co najwyżej kiedyś hdd na CF)

Muzyka: psytrance, indietronika, industrial, ebm (czyli klimaty basowe ale z przestrzeniami)

Proszę o drobną sugestię. Oba typy mają dla mnie zaletę wielkości, bo nie chcę "wielkoludów", które będą mi przeszkadzały przy poduszce.

Alternatywnie PHILIPS SHE9850 vs. NuFORCE NE-8 (jesli jednak wyskrobię dodatkową stówę).

PS.

Szukam wyłącznie opcji do zakupu na terenie Polski, bez bawienia się w ebaye, amazony czy= inne sklepy zza wielkiej wody.

Posted

A może addiem.

Biore pod rozwagę bo jest polecany. Jaki model i gdzie kupić (poza aukcjami) - tz podaj sklep jak sonusmobile...

dzięki

Posted

A może addiem.

Biore pod rozwagę bo jest polecany. Jaki model i gdzie kupić (poza aukcjami) - tz podaj sklep jak sonusmobile...

dzięki

Sam sobie odpisuje....

Byłem a iSpocie, Adiemy za 350wiec to za duzo, ale zachaczyłem o Denona i posłuchałem AH-C452, ładne, klarowne brzmienie, z szeroką sceną ale wydawało mi się że góralekko szeleściłą i środek był wysunięty.

Mieli jeszcze 351 ale bez możliwości odsłuchu...

namyślam sie...

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy